Vandalizam u ZET-ovim autobusima

Autor mansg313, Rujan 16, 2008, 14:10:03

conecto

Prisjećam se i nedavnih događaja (doživljaja) na kasnim večernjim polascima linija 205 i 232. Tim polascima nerijetko putuju učenici Policijske akademije iliti budući policajci koji bi trebali jednog dana reagirati na takve događaje. Ali upravo oni se gotovo mogu usporediti s polaznicima ZTŠ.
Dakle, jedna situacija, ponoć je tu negdje, 15 i nešto više minuta do polaska, vani prilično zima, a stanica puna ljudi. Naravno, ne želiš da ti se putnici smrzavaju, ideš odmah u stanicu s busom...
...i ubrzo požališ! Bus se puni divljacima iz Policijske akademije (koji su pristigli iz svakakvih pripizdina Lijepe naše i školuju se na račun državnog proračuna uključujući smještaj) koji plešu po busu tako da se čitav ljulja, udaraju treniranim šakama po unutarnjim oplatama, staklima, retrovizorima... 15 minuta tako sporo prolazi, kao cijela vječnost... Kad konačno te minute prođu krećeš i voziš što brže te dvije stanice (ili nešto manje od 2 km) da gamad konačno izađe i sreći nema kraja. Jer gotovo svatko u busu izaziva sreću u nama - netko svojim ulaskom, a netko izlaskom...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ipiljek

Conecto jel reagiraš kad na tu gamad? Ja bi stal nasred ceste i sve te balavce poteral van iz busa.  >:(
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

conecto

Citat: ipiljek  u Siječanj 14, 2010, 21:16:29
Conecto jel reagiraš kad na tu gamad? Ja bi stal nasred ceste i sve te balavce poteral van iz busa.  >:(

Nema tu pomoći, sustav je takav da im ne može nitko ništa. Onaj tko bi mogao (policija) nema ih ni blizu. Ako ih ideš zvat treba vremena dok dođu, a onda sve zakompliciraju papirologijom ako slučajno nešto poduzmu. Ako nešto probaš samoinicijativno 90% da ćeš naje... ili od njih, ili od firme. Čim se digneš od volana i da do nečeg dođe postaješ sudionik svega što se događa u očima policije, suda, firme...
Gotovo da žalim za onom bivšom milicijom na koju si se uvijek mogao osloniti u takvim situacijama (i za mnogo manje nerede). Da li još uopće postoji ona stavka - javni red i mir? Ali o čemu pričamo kad su u busu vandali i budući policajci?
A GDJE JE POANTA?

MAN19464

Conecto upravu si takav je sustav i najbolje se neupuštati u ništa jel čitamo u crnim kronikama kako se lako nastrada i dobije nož u leđa a policija i da odradi svoj dio posla sud će ih sigurno pustiti uz možda neku uvjetnu kaznu.

voznik

Dok smo več kod unutrašnjosti. Kod nas u Lj. još imamo sva stakla u busevima (govorim o nutranjim). Ako se dogodi, da netko razbije staklo, ovaj bus stoji u garaži, dok se ne pripremi novo staklo.

Sva sreča, da nema kod nas toliko pi****ija. Ali imamo druge stvari, sa flumasterima čečkaju po stolicama, puštaju zrak iz zadnjih vrata, itd...

tramvajac 92

Citat: voznik  u Siječanj 15, 2010, 15:45:23
Sva sreča, da nema kod nas toliko pi****ija. Ali imamo druge stvari, sa flumasterima čečkaju po stolicama, puštaju zrak iz zadnjih vrata, itd...
Ovog šaranja ima jako puno i kod nas...
Ne sjećam se kad sam zadnji put čuo da je neko pustio zrak..

221

Citat: ipiljek  u Siječanj 14, 2010, 21:16:29
Ja bi stal nasred ceste i sve te balavce poteral van iz busa.  >:(
To mi vuče jedno sjećanje, tamo krajem osamdesetih, bio još klinac.
Glavne uloge: Bus 577 na 221 (kakvo pamćenje  ;D), petorica lokalnih fakina i vozač (mjere dva puta dva).
Znači, dečki stajali na stepenicama zadnjih vrata i držali ih da se ne zatvore.
Nakon par stanica takve vožnje, vozač je stao nasred ceste, izašao i prošetao do zadnjih
vrata te bez riječi jednog po jednog izvukao van.
Ovi su samo ostali, kao ukopani, stajati sa strane.  :D

brunok

Šteta šta im nije dao svakom jednu iza ljevog i desnog uha

conecto

Danas to više ne prolazi. Čak i da se sve to tako dogodi vjerojatno bi završio u novinama, a ako ni na koji drugi način naje..o bi u firmi.
A GDJE JE POANTA?

čazmanac

Jučer na 269/1 polazak u 19 iz S.Kraljevca bus 542...3. vrata se nedaju otvoriti iznutra jer je neko skinuo one tastere za otvaranje također na 4. ima samo jedan...

conecto

Tek sam danas čuo - navodno su u utorak učenici Zrakoplovne škole potpuno demolirali jedan novi Citaro (ne znam o kojem se radi), vršen je i policijski uviđaj, valjda bude i optužnica protiv nepoznatog (nepoznatih) počinitelja.
Tog busa nisam nigdje vidio u garaži, moguće da je otišao u ARZ ???
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Pa šta su mu napravili?

conecto

Citat: tramvajac 92  u Travanj 25, 2010, 19:38:37
Pa šta su mu napravili?

Rekao sam, to sam tek danas čuo, ne znam ni koji je bus, ni što mu je al navodno su ga totalno razvalili.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Bus je onda ili u ARZ-u ili u Eurolineu gdje idu novi Citari.

221

Onda sam ja to dobro vidio. Stajao je oko 7:45 na stanici kod NSB-a.
Vidim da piše natpis Zrakoplovna tehnička škola i pomislim - ili se
pokvario ili je razbijen.
Broj sam nažalost zaboravio.