RJ Trogir

Autor maky, Studeni 20, 2007, 23:48:18

netko

Danas je jedna zvijezda posjetila Trogir.Inače,zašto ovi autobus ima display,a ostala 4 kom nemaju,a voze gradske i prigradske linije,a ovi je kao turistički.
Evo i slike. :D

No međutim ljepotan je imao i svoj crni dan.Zbog neopreznog parkiranja autobusa AP Lika  Conecto je zakačio g.b.164.G.b-u 164 ništa,a Conecto ima mala,ali dobro vidljiva oštećenja.Oznaćio sa oštećenja na Conectu i mjesto udarca u N416.

I da.G.b100 se vratio u Trogir,no taman kad sam dolazio vidio sam za se N316 vratio iz Splita.Vjerovatno je N316 bio na nekom popravku,pa je doletio g.b.100.Inače N316 je lijepo izglanjcan.To se vidi iz aviona,a kad smo već kod Neoplana neki dan sam se vozio g.b.164 i prvo mišljenje je da je pomalo na izdahu.Vdit ćemo........
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

netko

Evo dokaza zašto svi Citari,a i Conecti nemaju radio.Ma treba ih samostalno ugraditi.Vjerujem da je ovo jedini "noviji"Mercedes koji ima radio od sviju njih(Conecto,Citaro),dok su čak stari o305 imali radio.G.b.201.

maky

Citat: netko  u Lipanj 25, 2008, 19:06:55
Evo dokaza zašto svi Citari,a i Conecti nemaju radio.Ma treba ih samostalno ugraditi.Vjerujem da je ovo jedini "noviji"Mercedes koji ima radio od sviju njih(Conecto,Citaro),dok su čak stari o305 imali radio.G.b.201.
http://i248.photobucket.com/albums/gg173/neki_2008/DSC00638.jpg
Pa naravno da ih treba samostalno ugraditi, ali nije li malo kretenski kad autobus platiš  320 tisuća EURa i ne dobiješ radio?! Sa svim MAN-ovima serijski dolazi Blaupunkt i kad sjedneš za volan, imaš ga samo upalit i to je to. Kod Mercedesa je druga stvar. Prvo sholeti sami moraju kupit radio (cca 600kn + pretvarač sa 24V na 12V od 10 ili 20 ampera koji košta isto 200-tinjak KN, čak i malo više i dobije se lijepa svotica). Onda slijedi ugradnja (opet samostalno). Sramotno.
I krivo vjeruješ, jer svi autobusi imaju radio, jer sholeti jednostavno u većini slučajeva ne mogu vozit bez radija, pa su ih pokupovali  sami od svojih para i ugradili...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Lipanj 25, 2008, 19:25:27
Citat: netko  u Lipanj 25, 2008, 19:06:55
http://i248.photobucket.com/albums/gg173/neki_2008/DSC00638.jpg
Pa naravno da ih treba samostalno ugraditi, ali nije li malo kretenski kad autobus platiš  320 tisuća EURa i ne dobiješ radio?! Sa svim MAN-ovima serijski dolazi Blaupunkt i kad sjedneš za volan, imaš ga samo upalit i to je to. Kod Mercedesa je druga stvar. Prvo sholeti sami moraju kupit radio (cca 600kn + pretvarač sa 24V na 12V od 10 ili 20 ampera koji košta isto 200-tinjak KN, čak i malo više i dobije se lijepa svotica). Onda slijedi ugradnja (opet samostalno). Sramotno.
I krivo vjeruješ, jer svi autobusi imaju radio, jer sholeti jednostavno u većini slučajeva ne mogu vozit bez radija, pa su ih pokupovali  sami od svojih para i ugradili...
Da,stvarno sramotno :-X ,tolika cijena,a radia nema.Ubiti i nemože ga biti jer onda treba mijenjati cijeli izgled autobusa zbog zvučnika tako da sholeti jedini "dobivaju"na radiu.
Inače zašto Promet nebi kupio radia,a ne sholeti jer to stvarno fali autobusu.
Neki dan se vozim g.b.245(Lions Classic U) i stvarno je bio ljepo slušati Radio Dalmaciju(npr.)kao i kod Regia.
Mislim stvarno čudno..... ???

maky

Citat: netko  u Lipanj 25, 2008, 23:04:37Ubiti i nemože ga biti jer onda treba mijenjati cijeli izgled autobusa zbog zvučnika tako da sholeti jedini "dobivaju"na radiu.
Kao prvo u biti se piše odvojeno, a ne ubiti, a kao drugo, o kakvom sad mijenjanju cijelog izgleda pričaš?! Govorimo o običnom radiu  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Lipanj 26, 2008, 00:00:26
Citat: netko  u Lipanj 25, 2008, 23:04:37Ubiti i nemože ga biti jer onda treba mijenjati cijeli izgled autobusa zbog zvučnika tako da sholeti jedini "dobivaju"na radiu.
Kao prvo u biti se piše odvojeno, a ne ubiti, a kao drugo, o kakvom sad mijenjanju cijelog izgleda pričaš?! Govorimo o običnom radiu  ::|
Nisam mislio ništa značajno promjeniti izgled,nego ako može postojati radio onda je ono samo kod šofera(ne kao kod MAN-a),a ne po cijelom busu.
Prema tome ako se nekom da izvoditi zvučnike po cijelom busu s obe dvije strane(do kraja autobusa)onda će se malo promjeniti izgled autobusa.Eto to,mada,kažem,opet mi je glupo i ako se stavi radio onda ga jedini šofer može čuti.Teško da će itko od putnika uspjet čuti. ;) ;)

netko

Vratimo se na Trogir.Vezano za poskupljenje karata.
Pokaz za prvu zonu sada iznosi 115kn-prije 100.
Pokaz za drugu zonu 170kn-prije 150.
Pokaz za treću zonu 210kn-prije 190.
Pokaz za ćetvrtu zonu 245kn-prije 230.
Grad Trogir izdvaja 300 000 kn za višepolovočno plačanje pokaza.
Općina Seget 10-15 tisuća kuna.
Općina Marina 100 000 kn s time da subvecioniraju  50% od cijene đačke putne karte.
A za Općinu Okruk još uvijek je na snazi ugovor s Prometom o paušalnom plačanju troškova koji na mjesec iznose 5 000 kn,sad što to znači nemam pojma.Možda ima veze s onim vlasništvom.

I ne Maky.Kad si ti "objavio"ono poskupljenje karte nisu poskupile u Trogiru.Tek se prije par dana s time složilo Trogirsko gradsko poglavarstvo.Znači da se oni nisu usuglasili nebi bilo poskupljenja u Trogiru. ;) ;)

ikar

Citat: netko  u Lipanj 26, 2008, 11:21:28
I ne Maky.Kad si ti "objavio"ono poskupljenje karte nisu poskupile u Trogiru.Tek se prije par dana s time složilo Trogirsko gradsko poglavarstvo.Znači da se oni nisu usuglasili nebi bilo poskupljenja u Trogiru. ;) ;)

Al bi vam zato ukinuli pol linija  ;)

maky

Citat: ikar  u Lipanj 26, 2008, 11:45:12

A Bogu hvala, bilo je za očekivat da poskupi, samo je bilo pitanje tjedan prije ili kasnije, kad dođe na red u poglavarstvu. Neće nitko vozit sebi na štetu... Čim je Split odobrio, morao je i Trogir, jer ti je ikar objasnio zašto.

A šta se tiče raqdija, neznam šta ti nije jasno. Radio je tu radi vozača,  ne radi putnika, iako svaki bus, bilo MAN, Mercedes ili neznam ni ja koji, ima zvučnike po cijelom busu, samo je stvar do vozača, želi li  uključit sve zvučnike ili ostavit samo sebi.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Lipanj 26, 2008, 13:07:03
Citat: ikar  u Lipanj 26, 2008, 11:45:12

A Bogu hvala, bilo je za očekivat da poskupi, samo je bilo pitanje tjedan prije ili kasnije, kad dođe na red u poglavarstvu. Neće nitko vozit sebi na štetu... Čim je Split odobrio, morao je i Trogir, jer ti je ikar objasnio zašto.

A šta se tiče raqdija, neznam šta ti nije jasno. Radio je tu radi vozača,  ne radi putnika, iako svaki bus, bilo MAN, Mercedes ili neznam ni ja koji, ima zvučnike po cijelom busu, samo je stvar do vozača, želi li  uključit sve zvučnike ili ostavit samo sebi.
Ok,za radio razumim. ;)
A za karte........To u vezi linija mi ja jako prestrogo.Mislim znam da moraju biti neke sankcije za to,ali zašto udriti po linijama.U biti kada je riječ o cijeni karata riječ je zapravo o gorivu.Normalno Trogir sam nabavlja gorivo i prema tome sam bi sebi štetio,pa zato pitam zašto bi bile ukinute neke linije.Mislim koga bi bilo brige ako sam sebi neko šteti.
Uglavnom eto zašto bi baš linije "srezali",a ne nešto drugo. ;) ;) :D :D

ikar

Zašto bi se linije srezale?

Evo ukratko zašto. Promet postavlja pravila igre. Troškovi vožnje po km rastu drastično. Poskupljenje karata pokriva te dodatne troškove. Poglavarstvo ne izglasa poskupljenje i kako se Prometu ne isplati za site pare trošit duplo više on ukine neke linije tako da se troškovi vrate na staro.

maky

Citat: netko  u Lipanj 26, 2008, 13:27:47Normalno Trogir sam nabavlja gorivo i prema tome sam bi sebi štetio
Ma da, Trogir je samostalna, suverena i neovisna država, nema veze ni sa Splitom ni sa Hrvatskom. U svemu ste samostalni i neovisni, a komunalna poduzeća grada Trogira se brinu o svemu, od čistoće, preko goriva, do prijevoza. U vas jučer nije bio praznik za dan državnosti?

Citat: netko  u Lipanj 26, 2008, 13:27:47
Uglavnom eto zašto bi baš linije "srezali",a ne nešto drugo. ;) ;) :D :D
A šta će srezat poduzeće koje se bavi linijskim prijevozom putnika? Da srežu autobuse pa ih pošalju u staro željezo?

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Ma sve u redu.Sve razumim.Pitam zato što bi onda nastao veliki SHOW.Zamislite ukinuti liniju 48.Govorio sam samo zato što bi putnici ni krivi ni dužni ispaštali,a putnika bi bilo dosta odnosno ima ih dosta. ;) ;)
Dotada evo slike MAN-a SU 240 koji je došao kao zamjena za g.b.52.
Autobus se odlično drži,s obrizom kako se odnose/mo prema njemu.Preljepa udobna tapeciran sjedala itd.....
Bus bi bio odličan samo da se prema njemu odnose/mo bolje.
Kažem odlična sjedala koja su sve torture prošla.

Naravno pohvala nekome ko se ovoga sjetio.Eto mala obnova. ;D

I malo krova. ;D

I nešto oko čega se dvoumim.Koje su ovo žvake.Izbor se suzio na Orbit i Winterfresh. ;D ;D

netko

Evo malo lošijih slika,na žalost,ali vozio sam se nečim što više uopće nevozi tako da mi je bila čast slikati i  ovo malo.
Unutrašnjost.Nema se doslovno što slikati.

I malo potpisa kojih ima u izobilju. ;D

netko

Man SU 240 došao je kao zamjena za g.b.233.
G.b.233 se nešto desilo te se zbog toga do daljnjeg neče moći voziti linija 43.
Usput slika 37-me kojoj se očito nešto desilo jer izgleda da ova linija baš ne leži ovim autobusima po vručinama.