Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

tonkovicmk1

155 se neda, elektronika ga malo muči zato je u ARZu ali trebao bi voziti još kada izađe..

0530facelift

Facelift citarima u rashodu bi se mogao pridružiti 200,upravo gori u Dubcu. Prvo je sve smrdjelo u kabini,pa se počelo dimiti i unutra i vani.

EDIT:Požar ugašen

Glavni arhivator

Očito i nije bio neki požar jer je otišao svojim pogonom za garažu.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

Transspotter

Citat: biodizel156  u Ožujak 06, 2026, 09:14:17ng272 serija je bila koliko ja unam od garaznih brojeva 122-134 i bili su '94. sto se tice vozila koja su na busphoto cesto unesem podatke ali ona tek budu nakon par tjedana pregledana, tako fa nije up to date. od buseva znam sigurno da 158 nije izerzan ni 75 niti vecina citara I znaci 531,532,533,536,540 i jos par stoje u apd. jel se kako mogu prijaviti za urednika busphoto htio bi uredivati stranicu? zivio pivkan

Ja te buseve nisam dirao jer nisam dobio informaciju da su izrezani. Vratiti ću ih pod sive ako stvarno stoje još u Dubravi.

Nedostaje puno starih autobusa u cijeloj Hrvatskoj, jer nitko nije unosio i slikao ovdje prije nego što smo se pojavili German Perfectionist, MTB i ja. Prije preuzimanja moderacije sam dojavljivao Nijemcu što da mijenja, ali do starih autobusa nismo došli. Prekopat ću ovdje po forumu i ubaciti što nađem.

Što se tiče moderiranja, mislim da nemaš nikakve šanse biti moderator. Ja sam od 5. mjeseca '25. čekao da glavni urednik pogleda prijavu pa se nije dogodilo ništa. Tek nakon što sam napravio cca 500 promjena i povukao GP-a za rukav da ga moli da mi da tu poziciju, tek tad sam dobio ovlasti. Za RH nas sad ima dovoljno, trojica smo. Globalnih moderatora je isto prilično puno i mene je već nevoljko uzeo jer se gubi pregled. Ali bolje mu je to nego da ga trpam stotinama ticketa.

Natrag na temu. Zna li netko onda pouzdano da je 204 otišao u Cios? Ako ne zna, morat ću se sutra zaletit do arz-a da vidim jel' tamo.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

biodizel156

Citat: Transspotter  u Jučer u 12:26:33Ja te buseve nisam dirao jer nisam dobio informaciju da su izrezani. Vratiti ću ih pod sive ako stvarno stoje još u Dubravi.

Nedostaje puno starih autobusa u cijeloj Hrvatskoj, jer nitko nije unosio i slikao ovdje prije nego što smo se pojavili German Perfectionist, MTB i ja. Prije preuzimanja moderacije sam dojavljivao Nijemcu što da mijenja, ali do starih autobusa nismo došli. Prekopat ću ovdje po forumu i ubaciti što nađem.

Što se tiče moderiranja, mislim da nemaš nikakve šanse biti moderator. Ja sam od 5. mjeseca '25. čekao da glavni urednik pogleda prijavu pa se nije dogodilo ništa. Tek nakon što sam napravio cca 500 promjena i povukao GP-a za rukav da ga moli da mi da tu poziciju, tek tad sam dobio ovlasti. Za RH nas sad ima dovoljno, trojica smo. Globalnih moderatora je isto prilično puno i mene je već nevoljko uzeo jer se gubi pregled. Ali bolje mu je to nego da ga trpam stotinama ticketa.

Natrag na temu. Zna li netko onda pouzdano da je 204 otišao u Cios? Ako ne zna, morat ću se sutra zaletit do arz-a da vidim jel' tamo.
204 je u apd danas sam ga vidio,sliku ću poslati poslije

Mercedes bus

Znaci bio je onda vjerojatno 179 jer dan nakon dojave nije vise bio u ARZ-u, kojeg sam ja mislim vidio dan prije dojave

tramvajac 92

Iako je na našem forumu dosta toga sačuvano, nemamo ni mi sve podatke, pa će biti dosta kopanja da se pronađu točno kad su koji busevi rashodovani. NG272 su stajali godinama kao rashod prije nego što su izrezani.

NP-549

Rashod je kad na labudici izađe zadnji put kroz portu van. Onda administracija dobije  račun i to je to. Sve ono prije toga može bit samo "povučen iz prometa", "van funkcije" ......
Dok god je bus na klocnama u krugu garaže nemohte ga vodit pod rashod

Stilben426

Citat: Mercedes bus  u Jučer u 19:25:27Znaci bio je onda vjerojatno 179 jer dan nakon dojave nije vise bio u ARZ-u, kojeg sam ja mislim vidio dan prije dojave
179 nije bio u ARZ-u. Nakon nesreće je došlepan u APP i tamo je ostao do CIOS-a. Budući da je 176 u ARZ-u, njega si vjerojatno vidio.

Citat: biodizel156  u Ožujak 06, 2026, 09:17:47usput, zna li netko sto je sa 155? prema busphoto sad mu registracija istice, jel poznato ide li u muzej ili ce bit produzena registracija?
Registracija mu ističe 7. svibnja. Produženje ovisi o ispravnosti ostatka voznog parka te koliko je potrebno ulagati u njega, više drugo nego prvo.