Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

Glavni arhivator

Jer ima godina i km koliko ima i svaki veći popravak u njega je upitno isplativ?
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

biodizel156

Citat: Glavni arhivator  u Travanj 06, 2026, 09:38:51Jer ima godina i km koliko ima i svaki veći popravak u njega je upitno isplativ?
saznao sam hvala, elektronika je zeznuta, takodjer biodizeli nemaju puno kilometara( oko 1-1,4 milijuna km) plus 155 i 156 dobili prosli mjesec nove motore, zato sam bio pitao. Stanje u zetu je takvo da sve starije od 2008 godine ovu godinu nece prezivjeti....

tramvajac 92

Prilično pesimistično, ali nije ni daleko od realnosti. Ako maknemo toga s popisa, ostaje 5 NG313, 4 Lion's Citya 2006 i školski. Školskih je o(p)stalo jedno 14-15 komada i oni ipak ostaju, dok a) se ne nabavi još autobusa za škole ili b) ZET se totalno makne sa tih linija.

Ako su svi sa popisa prošli tehnički i registrirani su, onda ćemo ih gledati još godinu dana.

Tomek

155 i 156 nisu dobili nove motore prije mjesec dana, to je kriva informacija.
Što se tiče ostalog, u razvijenim zemljama je standard da bus ne prijeđe preko 1 mil km u gradskom prometu. Kod nas je pola voznog parka iznad plus već crosswayi 2018. će kroz dvije godine doći do mil km, ako ne i prije.
Još uz ZET-ovo neodržavanje sva ta vozila ako želimo privlačni javni prijevoz su za otpad.
U popisu voznog parka piše što je aktivno, što nije, a čega više nema, tak da nema smisla nagađati.

Ako od 9 donedavno aktivnih makneš gbr 160 koji ide u rashod, ne znam kako si dobio brojku 5 :D

biodizel156

Citat: Tomek  u Travanj 06, 2026, 21:16:50155 i 156 nisu dobili nove motore prije mjesec dana, to je kriva informacija.
Što se tiče ostalog, u razvijenim zemljama je standard da bus ne prijeđe preko 1 mil km u gradskom prometu. Kod nas je pola voznog parka iznad plus već crosswayi 2018. će kroz dvije godine doći do mil km, ako ne i prije.
Još uz ZET-ovo neodržavanje sva ta vozila ako želimo privlačni javni prijevoz su za otpad.
U popisu voznog parka piše što je aktivno, što nije, a čega više nema, tak da nema smisla nagađati.

Ako od 9 donedavno aktivnih makneš gbr 160 koji ide u rashod, ne znam kako si dobio brojku 5 :D
meni su soferi iz app rekli da je nov, mozda je sredjen, u svakom slucaju bilo je rada na motorima nedavno to sigurno kazem jer su bili u arz,te mi je sofer i sam pokazivao hi

biodizel156

Citat: tramvajac 92  u Travanj 06, 2026, 20:34:27Prilično pesimistično, ali nije ni daleko od realnosti. Ako maknemo toga s popisa, ostaje 5 NG313, 4 Lion's Citya 2006 i školski. Školskih je o(p)stalo jedno 14-15 komada i oni ipak ostaju, dok a) se ne nabavi još autobusa za škole ili b) ZET se totalno makne sa tih linija.

Ako su svi sa popisa prošli tehnički i registrirani su, onda ćemo ih gledati još godinu dana.
81 i 65 su rashod kazu mi zaposlenici iz appa koje sam pitao tako da padamo na 8 ng313, 3 lc 06, skolskih manova iz 07 desetak tako da sam prilicno siguran da osim skolskih eto za koje nisam siguran, da ce ng313 i cityji vjerojatno svi u rashod zbog godista a ne realnog stanja, steta

Stilben426

Majstore, pričaš o realnom stanju kao da je 2016, a ne 2026. Da znaš realno stanje 160, bio bi žalostan što je uopće vozio, a ne što ide u rashod. Rekli su ti da je problem struja, a jesu ti rekli kako mu je istrunula šasija, kako mu cure tekućine, harmonika razvaljena, kočnice ne valjaju... Nije uopće rashodovan zbog godina i struje, struja je samo kap koja je prelila čašu. 81 isto samo godište problem, ne to što mu je motor otišao i šasija istrunula da se uplašiš. Ako bi stvarno gledali prema realnom stanju, biodizeli, City 6, većina Citara 9 i Cityja 9 bi danas trebala biti dio prošlosti. Jedini razlog zašto još uvijek voze je nedostatak voznog parka, a ne njihova ispravnost.

biodizel156

Citat: Stilben426  u Travanj 07, 2026, 09:43:11Majstore, pričaš o realnom stanju kao da je 2016, a ne 2026. Da znaš realno stanje 160, bio bi žalostan što je uopće vozio, a ne što ide u rashod. Rekli su ti da je problem struja, a jesu ti rekli kako mu je istrunula šasija, kako mu cure tekućine, harmonika razvaljena, kočnice ne valjaju... Nije uopće rashodovan zbog godina i struje, struja je samo kap koja je prelila čašu. 81 isto samo godište problem, ne to što mu je motor otišao i šasija istrunula da se uplašiš. Ako bi stvarno gledali prema realnom stanju, biodizeli, City 6, većina Citara 9 i Cityja 9 bi danas trebala biti dio prošlosti. Jedini razlog zašto još uvijek voze je nedostatak voznog parka, a ne njihova ispravnost.
U tom slučaju, iskrene isprike. Isao sam po tome što su meni vozači rekli, jer ja ne znam dublje malo o tome. Hvala na ispravku perfeto

NP-549

Lovr

Pozdrav svima,novi sam na forumu pa eto...Dobio sam informacije da su sve trovratne odpeljali u cios sad nisam bio da provjerim tako da isprike ako je krivo,a ovo je trenutna situacija u apd sa 201,204 i 555 russian_roulette 
moglo je biti bolje.

Glavni arhivator

Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

Transspotter

Za 204 je bila priča da čeka neki ne tako jako kompliciran popravak ali da je toliko produljeno čekanje da su s njega poskidali dijelove. U ARZu su navodno rekli da tu više ništa nije za učiniti pa sad još čeka čupanje do kraja. 201 slično.
Za 555 nemam pojma što je.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

0530facelift

Bilo bi dobro za ZET da naruče dizel zglobnjaka i solaša ako misle funkcionirati idalje(tj. trebali su davnih dana). Mega nabavka dolazi na naplatu,a oni izmišljaju s strujićima  glavauzid

Mercedes bus

Stavrno jadno za 204 ako je takva prica tocna, dok APP autobuse drzi 100 puta bolje od APD-a, APD i APP su meni ko 2 razlicite tvrtke.