Autotrans - razno (2)

Autor lussin, Prosinac 05, 2025, 20:43:08

mate

Loše, loše...a slavonski dio Arrive ne čini ništa da se to promjeni na bolje. Koliko sam čuo za sada 3 vozača iz PŽ su otišla, pitanje koliko će ih još otići, jer ovo ne izgleda dobro. Još kad se pridoda činjenica da je dugogodišnja šefica turističke agencije iz Osijeka otišla iz Arrive...čim šefovi napuštaju firmu situacija je daleko od idealne

Worldtraveller

Drugi prijatelj pokazuje listu, 820 eura. th-down  kava

Frik85

Citat: mate  u Veljača 20, 2026, 20:54:39Koliko sam čuo - Divjak i ostatak ekipe koja je bila u Osijeku na sastanku sa sindikalnim vođama - su im samo poručili da prvo usuglase svoje stavove i dogovore se pa da se onda tek može pričati...ali ugl. istina je da se nitko nije dotakao materijalnih prava što je žalosno. A kad sam čuo ovaj zahtjev za krevete...sve mi je bilo jasno :-\

Iako nisam dio Arrive, kao osoba koja na svakodnevnoj bazi radi s Arrivinim vozačima - žao mi je što slavonski dio Arrive to prolazi i što ih se tako tretira, jer dok su to bili APP i Panturist to je bila sasvim druga priča
Pitaj mojog prijatela  M.M kako je bilo raditi u Panturistu i kako u Arrivi i sve ti bude jasno.

Worldtraveller

Kažu šefovi iz Požege da nema opravdanog razloga za povećanje plaće.

mate

Citat: Frik85  u Danas u 13:22:46Pitaj mojog prijatela  M.M kako je bilo raditi u Panturistu i kako u Arrivi i sve ti bude jasno.

Znam sve - svi ajmo reći stari "Panturistovci" su složni u jednome - prije ajmo reći 10ak godina znao se red, firma je bila uredna, a sada je stanje tako kako je. Prvo - dobar dio današnjih vozača ne bi mogao raditi u nekadašnjem Panturistu ili APPu, gdje su se nekada strogo znali red, rad i disciplina. Drugo - uvjeti rada su bili puno bolji nego danas. Treće vozač je bio gospodin i imao je poštovanje od strane svojih rukovoditelja.
A danas, vozače se maksimalno gazi uz rečenicu "Ima tko će raditi, ako vi nećete".

Worldtraveller

Tako je. I dobar dio današnjih vozača ne bi niti htio raditi u tadašnjem Panturistu ili App-u. Danas je tako kako je najviše zbog umirovljenika koji rade više nego što su radili kad su bili u radnom odnosu, a sada na pola radnog vremena. I uz to, plaćeni su isto kao i redovni zaposlenici i u tome je najveći problem.

Frik85

Citat: mate  u Danas u 14:01:54Znam sve - svi ajmo reći stari "Panturistovci" su složni u jednome - prije ajmo reći 10ak godina znao se red, firma je bila uredna, a sada je stanje tako kako je. Prvo - dobar dio današnjih vozača ne bi mogao raditi u nekadašnjem Panturistu ili APPu, gdje su se nekada strogo znali red, rad i disciplina. Drugo - uvjeti rada su bili puno bolji nego danas. Treće vozač je bio gospodin i imao je poštovanje od strane svojih rukovoditelja.
A danas, vozače se maksimalno gazi uz rečenicu "Ima tko će raditi, ako vi nećete".
A i isto vredi za nekadašnji Autotrans.

depo

Riječkom dijelu uprave je u cilju dovesti što više Nepalaca i ostale ekipe da zamijene naše ljude, zato su uvjeti sve gori za naše.
Jer G. Kulaš iz Autotransa ima agenciju za uvoz tih profesionalaca iz dalekih istočnih zemalja.
Samo ne znam tko će im zamijeniti direktora Tomičića koji od 01.04. više nije na toj poziciji.

Worldtraveller

Možda isto neki Nepalac za minimalnu plaću. Sramotno je tumačenje zakona o radnom vremenu mobilnih radnika od strane šefova koji ga tumače kako njima odgovara, a ne kako zakon kaže. Vozači masovno kradu gorivo, novce za karte, pakete, prtljagu. Pogotovo na tzv. "elitnim" linijama, Osijek - Pula i Osijek - Split. Vjerojatno i šefovima daju nešto da im ne šalju kontrole. I to su također razlozi zašto su plaće male jer oni se ne žale, nego kradu i tako namire plaću, a šefovi zadovoljni jer nitko ne spominje plaću i posao ide.

depo

Upravo tako svaka ti je na mjestu.
Od krađe goriva,paketi karte te plaćanje prometniku za raspored te sve linije na kojima ima kajmaka voze isti vozači.
Svi oni kukaju ali većina ne odlazi jer su navikli na to i nebi mogli kod nekog privatnika tako radit...

depo

A što se tiče radnog vremena i tumačenja toga to samo znaju ti ajmo ih nazvat šefići i za njih zakon ne postoji
Isto tako i dnevnice inzomne npr nikad mi nisu bile jasne tamo oni imaju neke svoje fixne dnevnice koje nemaju smisla
A npr vozač na liniji Istra-Zagreb za cijeli dan rada i zauzeca dobije 19 eura🤣