Presečki - rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:43:28

Ivan1983

ZAGREB-PARIS......sada tj.več neko vrijeme vozi PANTURIST good_boy

Berlingo

10-177 (valjda sam dobro vidio) vozi bez zadnje tablice.

peron24

U Pločama je postojao oko 2003 jedan TAM 260 A 116P od Presečkog,reg. DU 930 CB,bijeli sa plavim natpisom.
Zna li netko nešto više o tome?

ivog

Danas je valjda krepnula Bova (Terme Tuhelj) na staroj zagorskoj, nažalost bez slike..

Ivan1983

Krepnula je ona još jučer predvečer na staroj zagorskoj....nažalost bez slike good_boy

tomekk

U Međimurju uvijek zanimljivo.40 vozača moglo bi ostat bez posla, Presečki se povlači?

http://www.emedjimurje.hr/opcenito/ugrozena-radna-mjesta-40-vozaca-autobusa
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

conecto

Baš su ovih dana cestovne kontrole navalile na školske autobuse. Bio je prilog o tome na TV i baš je snimljena kontrola školskog autobusa Presečkog. Slučajno ili "slučajno" tog je dana klince vozio Barbi dok su novinari uzeli izjavu jednog malog koji kaže da se inače voze u starim busevima. Teško je govoriti nešto o "ispunjavanju uvjeta za obavljanje javnog linijskog ili školskog prijevoza".
Zanimljiva je također pojava sindikata u cijeloj priči. Baš me zanima koliko je vozača koji guslaju po cijele dane za 3 soma kuna u jednoj takvoj firmi članova sindikata.
Pa Udruga roditelja. Danas se osnivaju svakakve udruge koje crpe novac iz državnog proračuna i pritom ne poznaju nikakve zakone o onom čime se bave. Ovi su očito prekoračili ovlasti (uzeli u ruke one koje imaju gradovi, općine i Županija), baš me zanima tko će za to odgovarati.
Lokalne zajednice su sklopile ugovore o obavljanju linijskog i školskog prijevoza, ali komentar ispod teksta spominje da se cijena prijevoza u međuvremenu promijenila (naravno, ne na dolje).
I kad zbrojimo sve - prijevoznik, lokalne zajednice, sindikat, udruga roditelja - možemo se samo pitati u kakvoj mi to državi živimo, ali ionako se to pitamo svaki dan.
Pa i cestovna kontrola - zahtijevaju sve više dok prijevoznici krvavo rade "za sladoled" - troškovi veliki a zarada nikakva. Oni bi da se voze novi busevi koji udovoljavaju posebne uvjete kakvih nema valjda nigdje u svijetu i da sve skupa bude jeftino. Da li oni i državne institucije koje ih šalju znaju koliko košta jedan autobus i njegovo održavanje dok još i oni ulete sa svojim nametima i visokim kaznama (a uvijek nešto nađu).
Za tu lovu može se otvoriti nekoliko birtija, u svaku zaposliti dvije fufe u minjacima, dići sve četiri u zrak, ubirati lovu i živjeti "ko gospodin" ("gospodin" na hrvatski način). Ispada da se prijevozništvom (isto vrijedi i za teretni prijevoz) bave samo budale!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Presečki nam je danas dospio na  stranice Večernjaka, u igri su i njegovi partneri u Čakovcu Jambrošić i Rudi Express. Zanimljivi su i komentari ispod
http://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-prosvjeda-vozaca-tisucu-djece-jutros-nije-stiglo-nastavu-clanak-330986

conecto

"Djeca ne smiju biti taoci prijevoznika" - lijepo se izvukao župan koji je izgleda najodgovorniji za ovu situaciju.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tomekk

Opet novosti iz Međimurja...

Citat:Formirat će se i Radna grupa koja bi morala analizirati moguće promjene u smislu poboljšavanja funkcioniranja Javnog linijskog prijevoza na području Međimurske županije koja će pripremiti dokumentaciju za raspisivanje javnog poziva za dozvole, budući da je Presečki grupa otkazala sve usluge.

http://www.evarazdin.hr/iako-nema-koncesionara-medimurci-nasli-privremeno-rjesenje/
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

fakincic

Neoplan Platinum upravo prošao kroz Pregradu (linija Zagreb 15.30 - Hum na Sutli).

kampanjac

Citat: fakincic  u Studeni 13, 2011, 17:20:06
Neoplan Platinum upravo prošao kroz Pregradu (linija Zagreb 15.30 - Hum na Sutli).
u 19:00 je išao iz krapinskih za zagreb

ivog

Zadnjih dana dosta često vidim katnog Neoplana kako se vozika po Zagorju..

fakincic

Da, izgleda da katni neoplan neke radnike vozi.

Vidim već par dana onaj bus sa šarenom reklamom Terme Tuhelj vozi na "svojim" linijama šofer koji je vozio nisku dubravu s vratima na sredini.

zlikowszky

Citat: fakincic  u Studeni 25, 2011, 16:34:36
Da, izgleda da katni neoplan neke radnike vozi.

Vidim već par dana onaj bus sa šarenom reklamom Terme Tuhelj vozi na "svojim" linijama šofer koji je vozio nisku dubravu s vratima na sredini.

Čim je Dubrava rashodovana, taj je šofer preuzeo "Tuheljske" Bovu.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....