Linije za minije :)

Autor Ivan, Listopad 14, 2008, 10:56:09

Ivan

Prije sam mislio da će doći (i) midiji koji bi mogli voziti i na 137, 159, 213, 214 i slično, no očito ništa od toga (iako mislim da uopće ne bi bilo loše da su uz minije nabavili i njih, npr. umjesto 74 solo MAN-a moglo biti npr. 65 solo i 10 midi);

No pošto nam dolazi 13 minija za redovni promet, što uopće nije mali broj, sigurno će morati biti novih linija, jer od trenutnih bi rijetko koja mogla funkcionirati sa malim vozilima kakva će ova biti. Najavljene su linije za Rim i Horvatovac, i na zapadnom dijelu Kvaternikovom ulicom, a pomalo se šuška i o linijama za Jačkovinu, Završje i Trdice.

Koji bi bili vaši prijedlozi? :)


Što se tiče postojećih linija, mislim da bi bili definitivno prikladni za 139 kojoj je trasa jako uska i gdje se u špici vozi do 10-15 ljudi, a mislim (doduše, te linije ne vidim tako često kao 139) da bi ih se moglo slati i na 180, 275 i 280 gdje sada voze solo autobusi, ja barem u njima nikada nisam vidio više od 6-7 putnika...


Što se tiče novih linija, mislim da bi na zapadu moglo organizirati ovakvo nešto:

141 Črnomerec - Kvaternikova ul. (preko Ilice i Kustošijanske do raskrižja sa ulicom Poljačak, koje je dovoljno široko za malo okretište)

142 (Črnomerec / ili Gornja Kustošija (staro okretište kod škole)) - Završje - Trdice - Gornje Vrapče (staro rikverc-okretište kod škole), tu bi trebalo malo razmišljati ili o dobrom usklađivanju voznog reda kod presjedanja sa 125 i 126 jer do Črnomerca mini ne bi mogao bilo kada ići jer bi se žestoko pretrpao, ili ako bi napravili da ide sa Črnomerca, onda bi trebao krenuti npr. 2 minute iza 126 i nikad ga ne preticati; u oba slučaja bi trebalo ponešto discipline koju ZET ne pokazuje prečesto, ali svakako nije nemoguće... :)

143 Črnomerec - (kružno) Jačkovina - Manterovčak, tu bi isto trebalo razmišljati o "krpanju" iza nekog većeg busa, npr. 125


a na istoku

241 Kvaternikov trg - Horvatovac

242 (Jordanovac crkva / ili okretište Kozjak / ili svetice pa "ukrpavanje" iza 226) - Rim


Iako ZET vjerojatno već ima svoj plan barem za dio minija kojeg ćemo ionako uskoro vidjeti, možda možemo i mi ponešto pametno reći... :)

mansg313

#1
A sta nije prije otisao gb 22 u dubravu za liniju 280 pa su ga oni vratili ne znam zasto

Ivan

#2
Citat: mansg313  u Listopad 14, 2008, 12:55:06
A sta nije prije otisao gb 22 u dubravu za liniju 280 pa su ga oni vratili ne znam zasto
Je, vratio se negdje kada je otvorena 139.

Tomek

Prema potrebama mog kvarta predlažem liniju Gajnice(linija 120 gdje stoji) - Bologna - Medpotoki - Orešje - Bolfani(Borčec 137)... Uvestistanice na Medpotokima i Orešju, ugl linija bi bila kratka, ali krcala bi veliki broj ljudi koji vlakom dolazi u ovaj kvart s posla te bi čak trebao i solo bus,a ne mini, ali zbog uskog djela od Orešja do Perjav.. ups, Borčeca treba nešto manje...
Ne znam koliko znate,ali ujutro nekad ni zglobni 124 nije dovoljan da pokupi svu ekipu koja ide iz sjevernih Gajnica i Stenjevca na vlak u Vrapče..Linijom preko Medpotoka do stanice vlaka u Gajnicama bi se to rasteretilo... Općenito mislim da treba bolje povezati stanice prigradske željeznice sa sjevernim i južnim djelovima grada jer za to već godinama ima potrebe..

tamlover

 ;D Ja ima sasvim drukčiju ideju za Orešje al linija ne bi bila za midi, čak ne bi bila ni nova (prema broju, već samo trasom) pa neću tu o tome pisati. Kada bi se ta linija tako promijenila, 137 bi po postojećoj trasi uz stari naziv Č-Perjavica mogao voziti midi. Da se naslutiti da bi po mojem radikalnu promjenu trebao doživjeti 130.

124 bi stvarno trebalo urediti onako kako si mi ti to najavio - i u polasku s Črnomerca istom trasom kao u povratku - po Bologni do Gospodske da se ostvari neposredna veza Stenjevca, sjevernog dijela Gajnica i Gornjeg Stenjevca s HŽ stanicom Vrapče. Uz to, to bi trebala postati frekventnija linija nego što je sada, barem 20 min interval cijeli dan.

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

No, da, i ja sam za Orešje imao ideju sa solo autobusima preuređenjem 130 kao i Tamlover (ako sam dobro shvatio), tako da nisam o njoj ništa pisao na ovoj temi... :)

tamlover

 ;D a mi bumo o tome na kavi  ;D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

dean25

Što se tiče uspostave nove linije ulicom Završje,mogu reći sljedeće.
1.Da li itko od forumaša uopće zna da će uskoro slijediti rekonstrukcija i proširenje ulice V.Rabadana(bivša braće Mareković)???
Znači,ima naznaka da bi u skoro vrijeme linija 135 Črnomerec-Graberje,bila produljena ulicom V.Rabadana do (novog) okretišta u zoni raskrižja Trdice-Krvarić(Završje).
Česti su zahtjevi građana gornjih dijelova ulica Trdice i Završje prema mjerodavnim općinama za uspostavom neke linije.
i 2.Nakon produljenja linije 126 do novog okretišta u Krvariću,gospoda su iz općine obečala građanima da je to tzv.prva etapa,a da slijedi daljnja rekonstrukcija ulice Krvarić od sadašnjeg(novog) okretišta,ulicom Krvarić do raskrižja Trdice-Krvarić-Završje,te ulice Završje do križanja sa Kustošijanskom ulicom.Nitko pritom nije vodio računa da je sama izgradnja novog okretišta u Krvariću koštala 4 000 000,00kn (četiri milijuna kuna),a za taj novac su mogli rađe se dogovoriti s vlasnicima parcela uz cestu dalje od okretišta.Linja će po meni kad-tad provoziti,a najtužnije je što će se ponovo morati,uz daljnja sredstva za rekonstrukciju ulice Krvarić od sadašnjeg okretišta dalje i ulice Završje,platiti i otkup dijela privatnog zemljišta(ne mala sredstva),a sadašnje će novo okretište koje je nerazumno skupo koštalo stajati neiskorišteno.

Ivan

Naravno da sam čuo za proširenje ulice V. Rabadana i produženje 135, to bi bili najbolje rješenje i o tome se godinama priča... Samo koliko točno "uskoro" bi to onda trebalo biti? :)
Sve skupa mi izgleda dosta zahtjevno i ne znam koliko će uopće biti moguće napraviti ulicu kojom bi se solo bus mogao mimoići sa kombijem, ulica je stvarno krajnje uska, i ako građani ne budu gradu poklanjali dvorišta kao što su napravili kada je prošireno Graberje do sadašnjeg okretišta, vjerojatno će biti nemoguće.

Produženje 126 sa Krvarića do Završja mi se ne čini previše pametno, na tom dijelu nema ničega...

Zato sam pisao o minijima jer bi to bilo jednostavno i odmah primjenjivo rješenje, imam dojam da bi se na produženje 135 moglo podosta čekati, a cijele ulice Završje i Trdice su u dovoljno dobrom stanju i čak relativno široke...

Ivan

#9
 ??? Čudno mi je da su Urbyji već u Zagrebu, a u novinama i sl. se ne može pročitati ništa o novim linijama... OK, mogli bi odmah početi voziti na 139, 150, 280, zaprešićke gradske, možda i 275, ali kuda će sa svih 13 komada? ???
Nadam da se sljedećih nekoliko mjeseci dok ne dođu novi solo i smisle linije za minije ipak neće dogoditi pretrpavanje o kojem sam prije pisao, tj. npr. 105 ili 129 završe sa minijima, a npr. 131 ili 135 sa midijima... ::| >:(

kekobus

Uskoro nova minibus linija 204 Kvatrić - Voćarska - Grškovićeva - Kaptol ili Kvatrić - Horvatovac.

STIB

Citat: kekobus  u Prosinac 23, 2008, 14:43:55
Uskoro nova minibus linija 204 Kvatrić - Voćarska - Grškovićeva - Kaptol ili Kvatrić - Horvatovac.
Što znači ovo "ili"?  ???
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Za 131 nema šanse da postane midi linija.

A pošto su GČ kontinuirano slale zahtjeve za linije ne bi trebalo bit problema u tome da se dio tih predloženih sada i aktivira.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

kekobus

Od ponedjeljka 12. 1. 2009. u 1000 kružna linija 204 Kvatrić - Horvatovac - Voćarska - Kvatrić!

kekobus

Posljednja wijest!
g. gradonačelnik ne moze u ponedjeljak, pa linija kasni nekoliko dana!