Autotrans – povijest

Autor 5AR, Prosinac 02, 2007, 16:08:24

shef

Sličice su male i neupotrebljive, ali tek toliko da imamo za uspomenu.
Skyliner 970:

i Setra 965:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomek

Jel zna tko gdje su završili? Rashod ili prodaja?

Shole

Nisam siguran dal su to ti isti, ali približno nekako u isto vrijeme je i ADRIATIC BUS posjedovao par katnih autobusa i radio u kooperaciji sa Autotransom (ugl. linije za Švicarsku).  Probat ću se malo raspitat

Berlingo

E pa sad dali grjesim, kad sam prvi puta vidio katnicu od ATR-a uz njihov logo gore iznad vozaca je bio i manji Adriatic. To se i moze vidjeti na ovim slikama od shefa. A glede samog Adriatica, mislim da su imali jedan jedini i bio je potpuno bijeli. Da li je moguce da je to ovaj sa shefove slike, a onda se ga vec ATR odrekao? Raspitaj se, bas bi volio to saznati, jer godina je proslo i pomalo se gubim. Radi se o Neoplanu.

kampanjac

ljudi, evo jedne slike koju sam posudio sa foruma teretna-vozila.com odn dobio njihovo dopuštenje da ju ovdje objavim..ugl, ovo je slika riječke Žabice, ne bih točno znao koja godina jer niti tamo ne piše...ali slika je extra, stoga evo je ovdje kod nas da vidite...

By kampanjac at 2011-04-26

zlikowszky

Citat: Tomek  u Ožujak 23, 2011, 21:45:20
Jel zna tko gdje su završili? Rashod ili prodaja?

Za skylinera

poprilično imam špirijus (barem prema bojanju) da je to ovaj kojeg je mate ulovio u Slavonskom brodu od Herc Toursa:

[/quote]

Bojanje odgovara, masku je nabacio noviju kao i branik, što i nije bio problem koliko je takvih sa N116 poskidao i nabacio one a la N1116, ratkape su sa starijih modela...

Ili pak pouzdano znamo da je ovaj ipak noviji i kupljen od istog ranijeg vlasnika, jer je shema bojanja identična?
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

mate

Iskreno nisam siguran u ovu tvoju teoriju, jer sam 1.11.2010. ovog Skylinera vidio kod Herca, s zoll tablicama, tj. da je bio uvezen iz Njemacke i tamo je bio na sređivanju, mozda ja grijesim, ali sam ja misljenja da to nije taj Skyliner ;)

jure

Citat: man750  u Kolovoz 25, 2009, 06:34:38
Citat: manoplan  u Ožujak 08, 2009, 16:26:25
http://i721.photobucket.com/albums/ww212/manoplan33/Untitled-Scanned-03.jpg
Otkrio sam o kom se tipu vozila radi. Ovo na slici je OM Tigre Borzani i jedan takav(mozda i ovaj,ali ne mogu procitati reg ni G.br. ovog) je imao reg RI164-63 i g.br 294
U transu je bilo i tigrotta koji su oblikom karoserije isti ,ali dva prozora kraci.

60-te u Moskvi dva OM-a:

(tigrić se daleko dao)

Tigrotto Borsani g.b. 320

Tigre Borsani  g.b. 294

foto Alexandr Novikov

Tomek

Kao 1. Skyliner ovaj noviji nije od Herca više nego je prodan Robert Lineu. Drugo, ovaj s novijom maskom je 1999. godište, dok je Autotransov puno stariji. Sve u svemu očito se radi da su kupljeni od istog prijevoznika iz Njemačke.

Shole

Autotransov N122 je bio '88. godište i došao je tamo polovan iz Njemačke.  Tako da je 99,9% sigurno da su od istog bivšeg vlasnika. Kao i npr. O303 (http://img134.imageshack.us/img134/7316/rijekatekst3.jpg) koji je bio kog Adriatica pa na kraju kod Valjana  (tim redom bi trebali prototip autobusi dolazit na probu jer ako prežive ta dva prijevoznika onda mogu kod normalnih napravit 5 miljona km bez da žarulju promjene)

Thommo

9. mjesec 1989., odmorište kod starog Masleničkog mosta.

TAZ/TAM 190 A 11, RI-205-879, nažalost g.b. se ne vidi.

franky

pitao je netko davno što je sa 1020
a sad kad sam ga vidio (nazalost nemam fotku) sa sigurnošću tvrdim da je on za ovu temu
Mečka je pretvorena u skladište, stoji na parkingu iza kolodvora u Novalji bez naljepnica s probnom tablicom
tako da umijesto siceva sad stoje suncobrani, ležaljke i slično :'(

buSHunter795

Ovu sliku sam već stavio davno, ali ova je slikana sa fotoaparatom.  ;)

Mario72

Pozdrav svima novi sam clan foruma,iz B.Luke sam i ovdje nalazim mnogo zanimljivih clanaka i slika nekadasnjih autobusa,narocito rjeckog A utotransa kojm sam cesto putovao u Rijeku. Inace sam odrastao uz a.stanicu gdje sam svakodnevno vidjao mnoge prevoznike kao Autotrans,Slavnik Koper,Cazmatrans i dr. djed mi je bio vozac Autoprevoza u B.luci u doba TAM-a a inace prvi MB O 302 u firmi on je vozio, toliko za sada pozdrav svima.

Depp500

bus123 Promatram OM Titano i uspoređujem ga sa  Janezom. Jednaki dizajn, ali Titano ipak veći i moćniji bus. Osim Autotransa, da li je bio u voznim parkovima i drugih prijevoznika? Da li netko zna neke tehničke podatke? Pretpostavljam da je motor redni 6-cilindraš od oko 190 KS? Ili nešto drugo? Do koje godine se proizvodio i kada je OM nestao sa scene? ::|
farewell America