Autotrans – povijest

Autor 5AR, Prosinac 02, 2007, 16:08:24

pomorac

Hvala, onda je to ta, nazalost nemam tablicu znam da su soferi bili iz RI i da je kao ste se i vidi imala Transovu tabelu "Povremeni Prijevoz".
Bio sam u prvom busu pa ne znam detalje. Da li je to onda Bova koja je sad u ATS ex Gajina Bova?

NP-549

Je, to je ta.  Umeđuvremenu je prepiturana i ima samo GAJA natpis.

MAN je oduvijek bio u ATR shemi sa 3 zelene crte,  da bi na kraju i prešao pod Autotrans kao #1337.

E da,  bila je i Setra 215HD,  isto u transovoj shemi,  ona je imala  Ri-607-IJ,  ona je pak prešla u ATR kao #1242.  Većinom su ona i MAN vozili Dubrovnik— St.Gallen preko Like

pomorac

NP-549

Bilo je još tih Mesićevih buseva i prije, al to je nevažno sad za ovu priču.
Visoka Dubrava #945, Turčin O330 #1068....

lussin

Bovin vlasnik je Gaja Križopolje, makar je trenutno pod najmom u ATP Šibenik te nosi njihovu shemu

pomorac

"Ciglica" 1159 u Rijeci 11/2004

NP-549

A ispred kampera prototip Dubrave 1438V,  #945.

Ono s desne strane na prvom peronu bi mogla bit niska Dubrava #672

pomorac

haha kamper   rofl, nisam siguran za Dubrave na slici ali zato za ovu jesam 953 u Rijeci 08/2004

tamlover

Ovakva Dubrava je 90-ih vozila poslovnu iz Rovinja za Zg.
A kad smo kod Rovinježa, ovaj TAM sigurno nije na Rovinj - Split (Dubrovnik) jer je ovim dijelom Jadranske mag. po voznom redu vozio po noći, ali to i nije bitno za ovu sliku nego sam se samo prisjetio vožnji TAM-ovima na toj liniji...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

NP-549

Vozila je ona novije generacije,  991 je mislim bila u Rovinju.  A što se tiše linije  Rovinj—Dubrovnik, imaš pravo, ona se vozila po noći,  ali su je vozili niski Tamovi 260,  a ovo je povišeni 331.  IStra nije imala nijednog.  Bili su u Rijeci, i poslije jedan na Lošinju.   

A mjesto gdje je slikano ?  Hmmm,  možda  Cesarica/Ribarica

tamlover

Ispred hotela Adriatic:

Nezamislivo mi je da je nekada ondje bila autobusna stanica, to bi značilo da je riva ispred Kapetanije bila okretište... No, slika je tu (izvor FB)
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

shef

Ovo je slika iz ATR-ove monografije, ali ne bih rekao da se radi o 1961.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

zlikowszky

Citat: tamlover  u Siječanj 05, 2016, 16:43:39
Nezamislivo mi je da je nekada ondje bila autobusna stanica, to bi značilo da je riva ispred Kapetanije bila okretište... No, slika je tu (izvor FB)
Da, to bi tako nekako ispalo, no ne mora biti da je to bila autobusna stanica. Možda je to samo bio nekakav privremeni terminal za izletničke ture, budući je Turistička zajednica blizu, a i vidi se na slici nekakav pano koji nudi izlete.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Dreamwalker

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

Cremcaffe  Trieste  TAM 190  iz Poslovne jedinice Delnice

najprije iznutra,  pa onda malo vlaka u Fužinama pa opet na 40:28 i 42:18

Još jednom na 25:02