Čazmatrans - slike

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:57:55

mate

U svakom slucaju ovako na prvi pogled izgleda bolje od vecine slicnih Translinera sto su u Panturistu...5ar svaka cast za ovu sliku ;)

PROFA

Ma je ,ali ti od PANTURISTA su jako stari ti su bili jos 1995 tada sam ji srecao na medjunarodnim!

conecto

Koliko se mogu sjetiti, Panturist je prvi poslije Zagrebačkih transporta kupio Neoplane Citylinere i godinama ih redovito dalje kupovao. Zato ih sigurno sad ima tamo vrlo starih.
Ali dok smo mi u Čazmatransu redovito vozili ZG-Osijek s TAM 260 A 119 ( a znali su uletiti i 190 A 11, 260 A 120, pa čak ponekad i Steyr) Panturist i Croatia Bus su istu liniju držali s Neoplanima Cityliner (Panturist je često imao i Skylinera).
U Čazmatransu su sredinom 90-ih Neoplani bili samo na međunarodnim linijama (nakon što su došli prvi pred kraj 1994., a u proljeće 1995 je došao malo VIP-ovski Skyliner koji je vozio NK Hajduk, imao je i njihove oznake, a jednom sam bio kad je uletio na Osijek).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tomo

Citat: conecto  u Studeni 06, 2009, 19:11:57
Koliko se mogu sjetiti, Panturist je prvi poslije Zagrebačkih transporta kupio Neoplane Citylinere i godinama ih redovito dalje kupovao. Zato ih sigurno sad ima tamo vrlo starih.
Ali dok smo mi u Čazmatransu redovito vozili ZG-Osijek s TAM 260 A 119 ( a znali su uletiti i 190 A 11, 260 A 120, pa čak ponekad i Steyr) Panturist i Croatia Bus su istu liniju držali s Neoplanima Cityliner (Panturist je često imao i Skylinera).
U Čazmatransu su sredinom 90-ih Neoplani bili samo na međunarodnim linijama (nakon što su došli prvi pred kraj 1994., a u proljeće 1995 je došao malo VIP-ovski Skyliner koji je vozio NK Hajduk, imao je i njihove oznake, a jednom sam bio kad je uletio na Osijek).

Danas su te linije isključivo Neoplani i Setre... a CB je do prošle godine vozio vrlo povoljnu liniju ZG-OS i to samo sa svojom S315HD ZG-640-xx (ne znam napamet baš sve heheh) i uvijek je isto bila puna... tu njihovu linijiu u 16:00h iz OS je također zamijenio ČTR...

mate

Tomo jel to mislis na onu u 16 iz Osijeka sto ide Podravskom magistralom? Znam da mi je jednom vozac pricao da oni dodu u ZG negdje oko 22.30 ;)

tomo

Citat: mate  u Studeni 07, 2009, 00:25:50
Tomo jel to mislis na onu u 16 iz Osijeka sto ide Podravskom magistralom? Znam da mi je jednom vozac pricao da oni dodu u ZG negdje oko 22.30 ;)
da, na Našice pa gore na Donji Miholjac pa opet dolje prema Virovitici i Koprivnici... dakle DA, , podravskom magistralom....

conecto

Čekaj, pa ta po Podravskoj što dolazi oko 22,30 je stara Čazmina linija - u 5,00 ide iz Zagreba, drugo jutro vozi neki rani polazak do Sl.Broda i natrag, a onda poslije natrag za ZG. Čini mi se da je nakon rata produžena za Ilok pa je sad možda drugačija kombinacija. Do Osijeka je imala nekih 140 stanica i cjenik od dva metra kad ga rastegneš pa se ti snađi koliko košta karta od ovog do onog sela... Ima i caka s onim skretanjem u Viljevu gdje silaziš s magistrale nekud u centar (valjda) sela, ak to fulaš dok još dobro ne znaš nije dobro... U svakom slučaju to je više lokalna linija za sva sela kroz koja prolazi (na njoj kroz bus prođe valjda najmanje 100-150 putnika, samo da karte prodaješ ima posla koliko voliš) nego linija ZG-OS (bila je to naravno za vrijeme okupacije Zapadne Slavonije kad je sav promet ionako išao po Podravskoj).

E, i sad sam se još sjetio (ispravak) - Čazma je ustvari imala (pričam negdje o 96-oj i tim godinama) 2 polaska iz Osijeka u 16,00 h. Jedan je išao po Podravskoj a drugi autocestom. Taj po Podravskoj je vozila ekipa koja je dan prije išla u 12,00 iz ZG po autoputu (pa ujutro do Borda i natrag), a ovaj po autoputu oni koji su ujutro (istog dana) išli u 5,00 iz ZG po Podravskoj.

A i CB je imala takvu liniju po Podravskoj, ali u neko drugo vrijeme polaska.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mate

E, u pravu si u svemu sto pises, tako je postoje 2 polaska u 16.00 iz Osijeka, jedan preko Broda i dalje A3 do Zagreba, a drugi je ovaj kroz Podravinu...Inace taj bus sto dode iz Zagreba ujutro kroz Podravinu za Osijek, on ima tablu Zagreb - Ilok, medutim on ostaje u Osijeku, i predaje putnike za Vukovar i Ilok, busu koji se u povratku iz Iloka za Zagreb vraca autocestom, te onda oni predaju za Podravinu putnike tom busu koji odmara u Osijeku do 16 h...A ovaj bus sto ide autoputem, to je bus koji krene navecer u 19 h iz Zagreba, i oko 23.10 je u Osijeku, te onda iduce jutro vozi prvo Osijek - Ilok, te Ilok - Zagreb (autocestom)

tomo

evo iz Njemačke je jutros stigla ljepotica gbr.315 BJ-260-EJ (ex ZG-3194-AK) i čeka polazak sutra za Zagreb pa evo molim da se i u voznom parku promjene registarske oznake

tomo

gbr.472 u 16:20h stigao iz Zagreba u Osijek... BJ-486-EG

mate

Danas u Sl.Brodu

Gbr.159

Gbr.208

Gbr.512

buSHunter795

Jučer navečer na Novi Sad-Zagreb:

tomo

gbr.188 Osijek-Zagreb

gbr.351 Kneževo-Zagreb

gbr.309 stigao jučer iz Njemačke, danas direktna linija Osijek-Zagreb

mate

mate

Danas na liniji Zagreb - Osijek - Zagreb, novitet u voznom parku Setra S315 GT-HD, Gbr.522, registracije ZG-8248-EA