Organizacija prometa uoči i za vrijeme blagdana Svih svetih

Autor mansg313, Listopad 31, 2008, 19:10:05

dean25

A u Dubravi na terminalu ove godine čast za 'kućicu za odmor je pripala' gb 807.

Shole

Portos

g.b. 807 stajao je na terminalu Dubrava kao kućica za odmor, međutim nisam u njemu vidio nikoga, vrata su bila stalno zatvorena. Prema Miroševcu je vozilo 20-ak zglobnih Citelisa, uglavnom g.b. 75x i 76x. Do Miroševca me vozio 761, natrag 764. U kasnim poslijepodnevnim satima (oko 17h) iz Dubrave su se prema Miroševcu vraćali prazni ili gotovo potpuno prazni autobusi, koji su iz Dubrave kretali odmah po izlasku doveženih putnika.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Na Miroševcu je sve to lako organizirati kad je linija vrlo kratka. Ali na Markovom polju je iz godine u godinu sve teže jer broj putnika raste više nego na ostalim gradskim grobljima, a ostaje problem uskog grla na dijelu između Popovca i samog groblja pa po nekoliko autobusa prolaze naizmjence, tj. čekaju se i tu se gubi dosta vremena. Iako je cesta dosta uska i ima kritičnih mjesta na pojednim oštrim zavojima, kad bi se malo pošišalo ono grmlje da se poveća preglednost na daljinu to čekanje bi se moglo i izbjeći jer je posebno usko grlo kod samog stajališta u Popovcu. Tu autobusi prolaze na milimetre, penju se na pločnike i što se sve ne ozvodi kako bi se provuklo, kad se nešto dogodi zna se tko je krivac.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

710 je ostao u garaži nasuprot južnog izlaza iz tramvajske radionice i moguće ga je vidjeti/slikati s prostora bivšeg DTRa jer su poštucali i svo granje koje je bilo kod ograde izmeđ ZETa i DTRa.
Koristit će se (očigledno) samo za Snježnu kraljicu zbog kapaciteta i prilagođenog interijera.
807 je bio oblijepljen i slabo korišten od strane vozača jer je služio kao prijevozno sredstvo za privremeno postavljenu ogradu do ulaznog stajališta na Aveniji G.Šuška
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

konkordsky

Citat: conecto  u Studeni 02, 2012, 08:12:17
Na Miroševcu je sve to lako organizirati kad je linija vrlo kratka. Ali na Markovom polju je iz godine u godinu sve teže jer broj putnika raste više nego na ostalim gradskim grobljima, a ostaje problem uskog grla na dijelu između Popovca i samog groblja pa po nekoliko autobusa prolaze naizmjence, tj. čekaju se i tu se gubi dosta vremena. Iako je cesta dosta uska i ima kritičnih mjesta na pojednim oštrim zavojima, kad bi se malo pošišalo ono grmlje da se poveća preglednost na daljinu to čekanje bi se moglo i izbjeći jer je posebno usko grlo kod samog stajališta u Popovcu. Tu autobusi prolaze na milimetre, penju se na pločnike i što se sve ne ozvodi kako bi se provuklo, kad se nešto dogodi zna se tko je krivac.

slažem se s tobom prilaz Markovom polju valja proširiti sa obje strane, a vidoviti Milan je predvidio prije tri ili četiri godine novu autobusnu liniju koja bi vozila s terminala u Sesvetama na groblje i natrag ali ništa od svega toga.
napravljena je cesta sa oba ulaza na groblje pa se dva autobusa ne mogu mimoići.
ZET i Grad imaju 363 dana za popravni.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

Dreamwalker

Evo još jedni svi sveti su nam tu. Danas sam prolazio kraj groblja Krematorij i Mirogoj. Lniju 106 voze Citelisi i CItari (viđeni 177, 187, 743, ima ih još). Na mirogoju je stanje očajno. Automobili se guraju, ljudi je previše, mjesta je premalo. Pitanje je zašto se grad Zagreb malo bolje ne organizira par dana prije jer je 30.10. po meni malo prekasno za započeti neku posebnu organizaciju prometa. Trebali su od danas zatvoriti za automobile zone kod gradskih groblja.

Što se tiče linije 226, ona ima takt svakih 35 minuta dok je sve u redu. Relacija Svetice - Kaptol inače traje oko 25 minuta, a danas ta linija kasni bar 30 minuta. Danas sam išao na polazak 9:35 sa Svetica. Bus je kasnio dobrih 25 minuta i na Kaptol smo stigli tek u 10:30. Vozi se bez ikakvog voznog reda, a prema iskustvima od prošlih godina, nerijetko oba dva autobusa voze jedan iza drugoga (doslovno). Mislim da ta linija ne treba u ovo vrijeme voziti kroz Mirogoj. Malo sam razmišljao o organizaciji te linije i došao sam do 4 rješenja.

1. Ako baš mora voziti kroz Mirogoj, onda neka i dalje vozi bez voznog reda, ali neka vozi bar 3 autobusa.

2. Preusmjere liniju tako da obiđu Mirogoj i to na način: Kaptol - Nova ves - Vrančićeva - Mirogojska cesta i dalje po redovnoj trasi. U drugom smjeru nek vozi do Krematorija redovno - Mirogojska - Gupčeva zvijezda - Medveščak - Degenova - Kaptol.

3. Neka vozi od Svetica do Kamenitog stola (popularni Skender), gore se okrene i ide natrag na Svetice, s tim da se onda ukine 1 vozni red i imaju još jedan bus više za staviti gdje treba.

4. Uvesti neku kružnu liniju koja bi vozila Svetice - Barutanski jarak - Remete - Česmičkog - Bukovačka cesta - Svetice (može i obrnuto, tak je svejedno). Staviti 2 vozna reda i tako bi spojili linije 203 i 226 i dobili bi 2 autobusa za negdje gdje treba.

To su moji prijedlozi i ako neće uvesti ove godine, neka uvedu slijedeće.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

822DoDo

Citat: Dreamwalker  u Listopad 28, 2013, 13:39:35
1. Ako baš mora voziti kroz Mirogoj, onda neka i dalje vozi bez voznog reda, ali neka vozi bar 3 autobusa.
Hmm kak to misliš "bez voznog reda"? Nekakav vozni red mora postojati
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tramvajac 92

Citat: Dreamwalker  u Listopad 28, 2013, 13:39:35

4. Uvesti neku kružnu liniju koja bi vozila Svetice - Barutanski jarak - Remete - Česmičkog - Bukovačka cesta - Svetice (može i obrnuto, tak je svejedno). Staviti 2 vozna reda i tako bi spojili linije 203 i 226 i dobili bi 2 autobusa za negdje gdje treba.

Ovo mi se sviđa kao ideja, pogotovu za dane izvanrednog prijevoza. Krug bi bio 40 minuta, što je sa 2 busa 20 min. Samo nisam siguran je li moguće tako organizirati liniju (radi okretanja busa).

Dreamwalker

Ne znam multiquotati pa ćemo ovako:

@822DoDo - Kad kažem bez voznog reda, mislim na to da se ne može realizirati nikakav vozni red zbog kašnjenja i da autobusi voze "kak im se sprdne". Oprosti što sam se krivo izrazio

@tramvajac92 - Mislim da me nisi razumio. Ne bi bilo nikakvog okretanja na trasi. Jedino okretanje bi bilo na Sveticama. Bukovačka cesta i Barutanski jarak + Remete su paralelni, a povezuje ih ulica Ivana Česmičkog. Linija bi išla kao na slici

http://i42.tinypic.com/ji28te.png
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Takvo mi se rješenje sviđa. Mislim da bi bus i mogao svladati takvu trasu.

Portos

Mene zanima zašto se u prijevoz za Sve Svete ne uključi i linija 230 Dubrava-Granešinski Novaki odnosno ne uspostavi posebna linija iz Dubrave trasom linije 230 na kojoj bi vozili solo autobusi koji bi mogli okretati vožnjom u rikverc u ulici Pesteri. Miroševac ima hrpu grobnih polja uz Novačku ulicu a sa gornje strane postoje i barem dva ulaza za pješake. Ako dio autobusa za Mirogoj može voziti do Krematorija onda bi se dio putnika za Miroševac mogao voziti jednom takvom linijom.
Imam ujaka od 83 godine koji svake godine sve teže uspjeva doći do groba svoje sestre (moje tetke) i šogora koji se nalazi uz sam vrh Miroševca.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Ma u ponedjeljak je još bilo dobro kako je danas, 2 plinaša su na redovnim voznim redovima, a ostalo su Citari. Kaže frenda da je užaš, a jučer je napravio 3 kruga kroz cijelu službu pa si mislite kako se sporo vozi.

conecto

Citat: Portos  u Listopad 30, 2013, 10:16:42
Mene zanima zašto se u prijevoz za Sve Svete ne uključi i linija 230 Dubrava-Granešinski Novaki odnosno ne uspostavi posebna linija iz Dubrave trasom linije 230 na kojoj bi vozili solo autobusi koji bi mogli okretati vožnjom u rikverc u ulici Pesteri. Miroševac ima hrpu grobnih polja uz Novačku ulicu a sa gornje strane postoje i barem dva ulaza za pješake. Ako dio autobusa za Mirogoj može voziti do Krematorija onda bi se dio putnika za Miroševac mogao voziti jednom takvom linijom.
Imam ujaka od 83 godine koji svake godine sve teže uspjeva doći do groba svoje sestre (moje tetke) i šogora koji se nalazi uz sam vrh Miroševca.

Pa to postoji već godinama u dane kad je posebna organizacija.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...