Organizacija prometa uoči i za vrijeme blagdana Svih svetih

Autor mansg313, Listopad 31, 2008, 19:10:05

Portos

Citat: conecto  u Listopad 31, 2013, 06:52:49
Pa to postoji već godinama u dane kad je posebna organizacija.
Hvala. Ukoliko je prijevoz izvanrednim linijama besplatan da li to vrijedi i za tu liniju?

http://www.zet.hr/novosti/blagdan-svih-svetih---regulacija-redovnog-i-izvanrednog-prijevoza.aspx

Citat:U petak, 1. studenoga autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) bit će pojačana s dodatnim autobusima, kao i linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče).

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

221

Izvanredne linije su besplatne a redovne (kao i pojačane redovne) se normalno naplaćuju.

Citat:Tijekom posebne prometne organizacije, 31. listopada i 1. studenog, prijevoz će na svim izvanrednim linijama na području Grada Zagreba, odlukom gradonačelnika i Uprave Zagrebačkog holdinga, biti besplatan za građane!

Ivan

Koja glupost, onda jedino ljudi u centru koji idu do Mirogoja, od Dubrave do Miroševca, od Dupca i Sesveta do Markovog Polja imaju besplatnu liniju, a ostali ne... Jako smisleno.

Westin

Citat: Ivan  u Listopad 31, 2013, 13:31:55
Koja glupost, onda jedino ljudi u centru koji idu do Mirogoja, od Dubrave do Miroševca, od Dupca i Sesveta do Markovog Polja imaju besplatnu liniju, a ostali ne... Jako smisleno.
+ i dalje je glupost što busevi ne idu skros do Miroševca nego do Oporovečke , a to bi se dalo  riješiti.(taxi može bus ne ) ? Da li ima kakve logike ?

Ivan

Pa da, čak i da je usko okretište, kad je posebna organizacija ne vidim problema da se vozi recimo jednosmjerno Aleja tišine - Mramorni prilaz - Oporovečka.

Westin

Citat: Ivan  u Listopad 31, 2013, 18:17:46
Pa da, čak i da je usko okretište, kad je posebna organizacija ne vidim problema da se vozi recimo jednosmjerno Aleja tišine - Mramorni prilaz - Oporovečka.
Slažem se tako sam i mislio .Ali problem su razni preprodavači koji zauzimaju previše mjesta , ali i to bi se dalo lako riješiti jer od toga grad najvjerovatnije nema nikakve koristi

421

Citat: Westin  u Listopad 31, 2013, 15:30:28
+ i dalje je glupost što busevi ne idu skros do Miroševca nego do Oporovečke , a to bi se dalo  riješiti.(taxi može bus ne ) ? Da li ima kakve logike ?
Kako bi onda riješio izlaz / ulaz na onako skučenom okretištu? Pustiš li putnike van blizu okretišta, na trotoaru nema mjesta jer su ga zauzeli prodavači i "malo" se proširili nudeći svoju robu. I u normalnim okolnostima je to problem.  Bit  i jest da se razvodni priljev putnika laganim hodom Mramornim prilazom do Oporovečke pa onda imaš normalniji slijed i popunjavanje autobusa za ulaz.
Zaboravljaš i jednu vrlo bitnu stvar: starost putnika, jer seniori čine većinu posjetilaca na Miroševac. Jest da bi skroz do Miroševca bilo bliže, ali ovo je ipak sigurnija varijanta za njih .
I na kraju, u ovakvoj masi ljudi dovoljno je samo malo panike da se predviđena organizacija otme kontroli a onda i problemima koje mogu biti pogubne i za živote tih ljudi. Ne zaboravi da su ljudi u ove dane posebno emotivni u svojim raspoloženjima i ne razmišljaju racionalno već vrlo emotivno ili uopće ne razmišljaju.
Stoga sigurnost ili blizina ne bi trebalo biti upitno.
Citat: Ivan  u Listopad 31, 2013, 18:17:46
Problem bi bio skretanje Mramorni prilaz - Oporovečka. Bilo lijevo bilo desno. A ne možeš niti zabraniti stanarima ulice kretanje i parkiranje vozila, što znači probleme u vožnji  bus123 i moguće zastoje u prometovanju.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Iako je plan bio da  bus123 bus123 u oba smjera voze po Mirogojskoj, plan je pao u vodu, nisam siguran koji je razlog, ali nagađam da se Citelis nije baš proslavio na tom usponu pun, zato su išli gore po redovnoj trasi, a dolje po Mirogojskoj i Novoj vesi.
Za Mirogoj su većina bili plinaši, u kombinaciji s Citarima, a na Krematoriju Citari pa plinaši i bar jedan Biodizel

Tomek

Da, i ne sjećam se kad su bile ovakve gužve kao danas, uglavnom za Mirogoj/Krematorij se puno više čekalo na bus nego prijašnjih godina. Jel zna netko dal je manje autobusa vozilo no inače?

Portos

Na Miroševac su vozili APD Citari. I to oni originalni, ne dotepenci iz APP. Vidio sam njih nekoliko najmanji g.b. 539 najveći 556. Mene je dovezao 540 i bila je to moja prva vožnja u trovratom Citaru.
Gore sam išao sa pojačanom 230 na kojoj su vozili Lion's City 473-474-475 te su vozili bez voznog reda odnosno kretali kako bi se popunjavali. Za kartu me nije nitko pitao niti sam ju nudio.
Na 125 su vozili zglobni Citelisi, na linijama s Črnomerca također uglavnom plinski autobusi. Na 172 Lion's City NG 313 155 i još nekoliko istih. Na izvanrednoj 181 g.b. 301.

Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Da baš je bila gužva za Mirogoj/Krematorij, do Frankopanske red. Nisu mogli pobirat busevi. I da, većina je bila Citara i manje plinaša. Citari su svi bili osim 186, kojeg ne vidim već pol godine, i 188. Biodizela nisam vidio. I da, Citare su opet prebrikali da im se izvana mogu 3. I 4. vrata otvorit, pa su kontrolori stiskali tipku stalno. Ugl. bio je kaos fakat. Rijetko se viđa ovakva gužva unatoč +/- 30 buseva.

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

shef

Malo sa zakašnjenjem, ali tek danas je doputovalo do Rijeke   8)

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Portos

Danas sam se provozao na Miroševac. Na liniji 230 kojom sam se odvezao do groblja vozio je Citaro 672. Bio je skroz popunjen. U povratku sam se do Dubrave dovezao Citarom 553 na izvanrednoj liniji Miroševac-Dubrava. Na toj liniji vozili su Citari g.b. između 546 i 557, osim njih i ex Podsusedski 198 i 228. Sveukupno 15-ak autobusa. Jedan Cacciamali je služio kao odmorište za vozače.
Na redovnoj 125 vidio sam zglobne Citelise, na 172 su vozili NG 312 pa pretpostavljam da su na Kaptol-Mirogoj stavili sve Citare i MAN NG 313. Ako netko ima podatak što je gore vozilo neka stavi.

tramvajac 92

Mirogoj/Krematorij su većina bili Citari i NG 313, uz pokojeg plinaša.
2 s Kaptola, za ilustraciju (vrijeme je nikakvo za slikanje bilo..)