Samoborček - novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:09:41

Tomek

Nisu ti malo čudne cijene? Arriva je dala ponudu samo na godinu dana prijevoza, a traži se 3

FitzTN

Čudno je, ali nisam u zapisniku vidio taj detalj. AKo i je tako, opet su jeftiniji milijun kuna od drugih, a taj novac se može fino potrošit na razne bitcoin gluposti. :D Uglavnom, taj cijeli natječaj je promašen od same ideje na dalje i to će propasti kad - tad, ako ikad i krene. Sama ideja takvog prijevoza je, čini se, preuzeta od Zokijevog rješavanja migrantske krize :D

tramvajac 92

Velika Gorica čak ima ogromni potencijal za prigradski prijevoz, jer se dosta putnika slijeva iz raznih turopoljskih sela u grad, i dalje za Zagreb (ili ne, ovisi).

Pravi gradski prijevoz bi bila linija 335, bez Lomnice. Gurati liniju iz Strmca Bukevskog ili još gore, iz Suše do V. Gorice pod gradski prijevoz je sramota.

Majstor

Šta je sa Svetom Nedjeljom jel išta odabrano ?
Samo mi sudite pošteno !

sniff

Setre 417HDH čini se uopće ne voze trenutno , a registracije ZG4590DO, za razliku od 6420 i 9320,  istekle su pred koji dan. Spada li 4590 još pod aktivni vozni park ??

tramvajac 92

Ja samo viđam njihove 5ice na morskim linijama, i 415 na prijevozu radnika.

Voze li im Crobusi?

415 ul

Crobusi su bili na prodaju,mozda su prodani

sniff

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 17, 2020, 17:45:48
Ja samo viđam njihove 5ice na morskim linijama, i 415 na prijevozu radnika.

Voze li im Crobusi?

2831 je prošli mjesec dosta često vozila 17:00 za Šibenik, a 2821 Pfizer s istoka Zagreba

sniff

Polazak u 9:30 Zagreb-Šibenik, na kojem se godinama smanjivao broj putnika, sveden je na prometovanje samo subotom, a povratak u 17:30 iz Šibenika za ZG samo nedjeljom. Isti princip vrijedi i za polazak 9:30 danom prije praznika/blagdana i 17:30 na sam praznik..
Zahvala onim nacionalistima koji idu za Zadar i nazad flixbusom  ;)

Matej

Ljudi gledaju cijenu,ne kvalitetu kao većina ovdje. Ja osobno izbjegavam putovanje flixom,ali nisu svi takvi.

415 ul

Konkurencija je velika,morali bi se malo trgnuti

Majstor

Kažeš kvalitetu
Samoborcekove S400 sa 3-4 miliona km
Ili Flix novi busevi ?
Dobra kvaliteta
Flix rade domaći prijevoznici zašto ne Flix
Samoborcekova kvaliteta je već godinama upitna
Samo mi sudite pošteno !

415 ul

Slazem se sa Majstorom,autobusi izvozeni,puno km,zato kazem da bi se morali trgnuti

sniff

Citat: Majstor  u Rujan 24, 2020, 16:18:53
Kažeš kvalitetu
Samoborcekove S400 sa 3-4 miliona km
Ili Flix novi busevi ?
Dobra kvaliteta
Flix rade domaći prijevoznici zašto ne Flix
Samoborcekova kvaliteta je već godinama upitna

Ovih mjeseci voze Isključivo Setre 5 za more, ponekad Crobusi ili Setre S415HD. U usporedbi sa npr flixbus Velebitovim Mercedesom GS0101VT ili GS0202VT bilo koja samoborska Setra je zakon po udobnosti ili količini opreme, što se putničkog dijela tiče. Jest da su četvorke nabile preko 2.5 milijuna km, a petice solidno grabe prema prvom milijunu, al to su dobri busevi koji su veći dio radnog vijeka proveli na autoputu pri 100km/h i nisu u raspadnom stanju pa disponiranje četvorke na poneki polazak u danu stvarno nije problem, a kvaliteta samoborčekovg prijevoza za Dalmaciju definitivno nije upitna.
Al eto, još jednom postavljam link, bar za neke osnove..

Dreamwalker

Nije sve u autobusu kao takvom. Bitno je sagledati širu sliku koja putnika zanima.

1. Putnik kao putnik ne zna da Flixbus linije održavaju naši prijevoznici. Njima je Flixbus == Flixbus i oni se ne zamaraju jel se voze Slavonija Busom, Velebitom, Vincekom ili nekim četvrtim.

2. Putnika ne zanima kilometraža koju je prešao autobus pa mu je svejedno jel autobus ima 300, 800 ili 1 200 tkm. Dok ima ispravno grijanje/hlađenje, WiFi, utičnice, putnik je sretan.

3. Flixbus na linijama za Zadar ima 7 direktnih polazaka iz Zagreba dnevno. Koliko je imao Samoborček s ovim u 9:30? Frekvencija je jako bitna stvar za uspjeh neke linije jer je meni kao putniku bitno da imam "slobodu" na način da ako zakasnim na polazak u 11:00 imam još polazak u 13:00, pa onda još jedan u 15:00,...

4. Ima li Samoborček internet prodaju karata da kartu možeš imati u mobitelu prilikom ulaska u autobus? Koliko vidim na getbybus, Samoborčekove karte je potrebno isprintati. Flixbusove ne (kao ni Čazmatransove recimo) jer Flixbus ima svoj sustav prodaje karata koji je po meni odlično napravljen

5. Na liniji za Zadar je jak i Čazmatrans. Kriviti Flix i ljude koji ne putuju Samoborčekom za ukidanje linije je tragikomično.

Ljudi biraju ono što im je najpovoljnije prema nekom svom prioritetu. Ako im je bitna cijena, onda će kupiti najjeftiniju. Ako im je bitna frekvencija radi "slobode" pri povratku, onda će uzeti kartu onog prijevoznika koji ima najviše dnevnih polazaka. Ako im je bitno vrijeme, onda će uzet onoga čije im vrijeme najviše odgovara,...
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421