Samoborček - novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:09:41

hochdecker

315ul - zg3671- gb 111
315 ul - zg3672 - gb 112
315ul - zg3673 - gb 113
317ul - zg3733 - gb 193

hochdecker

ZG 3732 FJ - 317 (ili319) ul ex bbs - gbr 192

Ivan

Na Črnomercu malo prije viđena crno-crvena Setra 315 UL-GT s velikim logom BBS Reisen i jedino malo napisano Samoborček na prvim vratima i malo veće odostraga, registracija ZG 3672 FJ (ili možda EJ), garažni broj 112.
:o

???
Što se dogodilo s dosadašnjim 112? Nije bilo ni jako star niti se nešto loše događalo s tom serijom, jesu li ga zamijenili polovnim istim?

Ne kužim i što je ovaj hochdeckerov popis dva posta ranije, odnosi li se i to na još neke takve novopridošle?

BTW sviđa mi se crveno-crno bojanje, prilično u skladu s bojama Samobora. Šteta da su uzeli poštarsko žuto i kasnije čudno ljubičasto umjesto crvenog koje je uostalom imao dio starih G&S-ova s kojima su vozili 90-ih...

Dreamwalker

Sve piše na prethodnoj strani.

Uglavnom, da ti skratim, leasing je oduzeo par tih žutih Setri (među njima i 112), i 4 setre serije 400. U zamjenu su došle ove starije s hochdeckerovog popisa, neke su ex BBS Riesen. Vjerujem da im je bilo dosta hitno, pa nisu stigli bojati autobuse u žuto.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Aha... A kojom računicom im se više isplati kupit tuđe polovne autobuse nego platit nazad svoje? Jesu bili baš toliko istrošeni?

Nalc

Pa, ak si dužan par milja kuna, koje moraš platiti sve da bi dobil buseve natrag, isplativije je uzeti rabljene, koji sad više nisu tolko skupi.

TOURINO2006

Zna li se koji je leasing uzeo buseve ili gdje su parkirani? bus123 bus123

s431dt

neznam gdje su busevi, ali koliko mi je poznato da se radi o mercedes-benz leasing...tri su setre 415hd 2005g,za cetvrti autobus neznam o kojem se radi...cini mi se da 417hdh
istina!!!

Majstor

Uz te 4 i 10 setri 315 ul svi busevi sem jedne 3 bez mjenjača su u Benussi-ju u Lučkom
Benussi ih je valjda preuzeo ili ih prodaju iz usluge ?
Samo mi sudite pošteno !

shef

Pojavili su se na Njuškalu...prodaje ih Hypo Leasing. Ako sam dobro nabrojao, 1x417HDH, 3x415HD i 10x315UL. Kilometraže su poprilične, žute 315-ke su blizu milijuna, turističke već kucaju na brojku od 2.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Maverick

na koliko su godina oni imali leasing,većina buseva je 2005 i jedan 2008,jedino ako nisu kupljeni novi.

Dreamwalker

Kupljeni su novi ali vjerojatno s nekom odgodom plaćanja. Malo je previsoka cijena za ove 415 HD s obzirom na to koliko kilometara imaju i koje su godište. Realno ne vrijede više od 75 000 Eura.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Majstor

Sve su skupe i izvozene  minimalno održavane i pocerupane sitnice
Samo mi sudite pošteno !

s431dt

da malo preskupe...neznam koji pacijent bi to kupio...pa makar i za 75 000e... kao sta kaze majstor,izvozene i minimalno odrzavane
istina!!!

Maverick

kad se pogleda koliko malo putnika na linijama većina prijevoznika ima,pitanje je samo vremena,tko će slijedeći ostati bez buseva!?