ex Laurus Zadar (ex Larus)

Autor kriticar, Studeni 02, 2008, 08:56:10

ivan-x

Nikada neću putovati Larusom, nekidan sam putovao za Pulu vozač mi je uzeo novac i nije dao kartu, iako sam zahtjevao za pravdanje, autobus je bio star smrdljiv, vozači bahasti, jadva smo stigli sa velikim zakašnjenjem u Pulu.
Priporučam svim putnicima da ne putuju Larusom, nego drugim prijevoznicima.

ivan.h

Citat: ivan-x  u Rujan 30, 2009, 16:22:22
Priporučam svim putnicima da ne putuju Larusom, nego drugim prijevoznicima.

Tužno, ali moram se složiti s ovim. Ljetos sam putovao na relaciji Zagreb - Zadar - Zagreb. Nabrojat ću samo par stvari koje mi se nisu sviđale:
1. Dio prtljage nije dobio prtljažne karte. Vozač se kasnije u razgovoru mobitelom hvalio kako je "17 markica spremio u džep. Znam ja kako se to radi..."
2. Prednjim vratima na translineru MA 495 - AL se rukama pomaže da bi se zatvorila do kraja.
3. Skoro polovicu puta vozač priča na mobitel.
4. Na povratku, odmah po izlasku iz Zadra stajemo na benzinskoj jer nema dovoljno goriva do Zagreba.
5. Na benzinskoj čekamo 10 minuta da netko donese ENC koji je na kolodvoru u letećoj zamjeni posade zabunom uzet iz busa.
6. Vraćamo se istim autobusom, problem iz točke 2 nakon tjedan dana je i dalje prisutan. Na žalost, drugi je vozač koji ne zna za problem pa putem kroz prohladnu Liku ljudima na prvim sjedalima neugodno puše kroz vrata koja nisu do kraja zatvorena.
7. Počinje padati kiša. Prvih pola sata brisači su radili, nakon toga su ostali zaglavljeni u položaju prema gore. Sve se to događa na zadnjem polasku iz Zadra tako da je vani već potpuno mrak pa je vidljivost kroz neobrisano staklo katastrofa...
Detalji tipa mokra sjedala, jedan vozač na liniji, vjetrobransko staklo ekstremno prljavo od razlijepljenih insekata na polasku, upaljen signal za istošenost kočionih obloga i tako dalje uopće nisu vrijedni spomena.
Jedino, mislim da nisu svi vozači bahati. I na odlasku i na povratku bili su sasvim ok prema putnicima. Gospodin na povratku nam se nakon zaustavljanja na benzinskoj i peripetija oko ENC-a nekoliko puta ispričavao. U jednom trenu je izjavio: "Srića da ste mi svi vi mladi svit u autobusu. Da ima starih grintavaca, izili bi me do Zagreba zato što kasnimo." ;D
Da zaključim, stara je istina ono o parama i muzici. Ako baš ne morate Larusom, nemojte.

Larusovac

Svake primjedbe i komentare pogledamo što se piše o Larusu stoga se ja ne bi složio u predposljednoj primjedbi da su vozači kao što komentirate bahati jer ja te ljude poznam  i radim  s njima. I oni su ljudi koji zarađivaju svoj kruh.

ivan-x

Pa naravno da se ti nebi složio sa primjedbama putnika, koji pošteno plačaju za vašu neuslugu, jer ti radiš u toj tvrtki isti posao kao i ostali.
Pa vozači nemogu biti zadovoljni i pošteno raditi kad neprimaju mjesecima dnevnice.

Larusovac

Dosta mi prevozimo putnika našim autobusima i dosta nas je putnika pohvalilo za obavljanje naših usluga. Može se naći nekih primjedbi ali oni bar kažu nama osobno, a ne kao vi da u forumu svašta pričate o nama kako se ponašamo. Zato opet ponavljam da ja sve te vozače poznam i tvrdim da se ne ponašaju bahato a pogotovo da uzimaju novac bez karte. A ako se vama ne putuje s tim autobusom to je vaša odluka i držite je za sebe ali nemojte je javno iznositi.

goranxxx

Citat: Larusovac  u Listopad 19, 2009, 13:36:37
Dosta mi prevozimo putnika našim autobusima i dosta nas je putnika pohvalilo za obavljanje naših usluga. Može se naći nekih primjedbi ali oni bar kažu nama osobno, a ne kao vi da u forumu svašta pričate o nama kako se ponašamo. Zato opet ponavljam da ja sve te vozače poznam i tvrdim da se ne ponašaju bahato a pogotovo da uzimaju novac bez karte. A ako se vama ne putuje s tim autobusom to je vaša odluka i držite je za sebe ali nemojte je javno iznositi.
A zbog čega onda napadate vozače Samoborčeka kad vam uzmu pokojeg putnika u Biogradu????????????'
Ne bi se šoferi toliko bunili da ne kradu pa ovak ak suparnička firma koja uredno izdaje karte uzme putnika direktno uzima šoferu koji ne izda kartu novac iz usta, i nemoj sad pričat da toga nema jer sam se na vlastite oči uvjerio u to
SETRA 417 HDH

Tlimfocit

Citat: Larusovac  u Listopad 19, 2009, 13:36:37

ne uzimaju bez karte? karta Trogir-Split 12 kuna s Larusom ali vozać naplati 10....nećemo pričat bajke.....bar sam 30 puta nediljom popodne ima taj doživljaj...

ivan-x

Pa vozači ne mogu pošteno raditi kad je njihov gazda nepošten, a vozači dobro znaju tko im je gazda.

Tlimfocit

Citat: ivan-x  u Listopad 19, 2009, 17:00:58
Pa vozači ne mogu pošteno raditi kad je njihov gazda nepošten, a vozači dobro znaju tko im je gazda.

neću ulazit u to....ne razumin se u stanje u Larusu ni blizu da bi moga sudjelovat u diskusiji...samo san reagira na izjavu da vozaći Larusa ne uzimaju novce bez karte....imam puno suprotnih iskustava

JETIX

Al stvarno cim se vi ljudi bavite i komentirate dosta vam je da samo pogledate stanje u zemlji a ne vi se uvatili  jednog   LARUSA pa udri po njemu  nevalja ovo nevalja ono tu su ipak ljudi koji moraju i žele radit u toj firmi da bi normalnomogli zivit i uzdržavat svoje obitelji  jer siguran posao nije nigdje  kanite se tih ljudi jer vidim da nemate pametnijeg posla nego vrijeđat po forumu  tko sto radi   UHVATITE SE POSLA  AL PAMETNOG    larus živi i živjet če           bez obzira na vas   ŽIVIO  LARUS

ivan-x

Larus je davno umro, čeka ga sudbina Contusa, vozači će ostati na ulici, kao i mnogi drugi, nažalost.

Larusovac

Neka bude kako vi kažete ali je očito da ste veliki neprijatelji Larusa jer zašto druga autobusna poduzeća nemate komentare kao Larus a dobro znamo da sve autobusne firme imaju svoje mane, zato vam očito  smeta Larus.

conecto

Citat: Larusovac  u Listopad 20, 2009, 21:28:40
Neka bude kako vi kažete ali je očito da ste veliki neprijatelji Larusa jer zašto druga autobusna poduzeća nemate komentare kao Larus a dobro znamo da sve autobusne firme imaju svoje mane, zato vam očito  smeta Larus.

Slažem se s tobom kolega, ovoga što se ovdje spominje je uvijek kod nas bilo, da li će uvijek i biti...? Ali nije pošteno da se o tome govori samo o jednoj firmi, dosta toga je i stvar u tome kakvu koja firma ima kontrolu, mnogo manje u poštenju samih vozača. Dosta toga o tome je rekao (u javnim medijima poput TV) i jedan bivši kolega, a kasnije general i saborski zastupnik...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

busfan

Citat: Larusovac  u Listopad 20, 2009, 21:28:40

Nije ovde niko neprijatelj, vec je neko putovao sa vama i nije zadovoljan, to je sve. Ocigledno niste isposvtovali putnika kako treba i to je to. Sad dal je uvjek tako ili je to samo bio los dan?

ivan-x

Očito ovaj gospodin nezna gdje radi, kada hvali Larus, ali dobro zna da ugovor o radnom odnosu potpisuje na dva mjeseca i tako već godinama, gazda mu može neprodužiti ugovor kadkod hoće, zato se i ulizuje gazdi, zna također da radi već mjesecima bez dnevnica, i plaća.
Larus nije imao ništa i sada nema ništa, nema radione, linije nisu Larusa nego u koncesiji, busevi su bili rentani od AP Varaždina, AP Like pa su povučeni jer nije plačeno, sad je Promet Makarska prodao stare buseve na otplatu koje je godinama prodavao, zato je blokirao prodaju karata na AKolodvorima do otplate, zato nemate dnevnice nema za gorivo, neodržavaju se ionako stari busevi, itd.
To ti je Larus.