Globtour - rasprava i novosti

Autor erobuss, Prosinac 21, 2007, 16:54:46

mb0404

Koji mozgovi misle ako drze monopol da mogu sve.Nema rodajci kapitalizam doce neki svabo kupit neku transportu firmu nabavit ljubazne vozace nova vozila pa da vidim hocel onda protestovat.

erobuss

Citat: mb0404  u Prosinac 11, 2008, 18:50:43
doce neki svabo kupit neku transportu firmu nabavit ljubazne vozace nova vozila pa da vidim hocel onda protestovat.

Jel ovo komentar samo da nešto prokomentiraš ili znaš nešto više na osnovu čega pametuješ? ::|

mb0404

Nije to pametovanje.Uzmi pa vidi kolko ima kako su strajkali prosli puta,i pogledaj komenatre na ovom gore sajtu sto pise za strajk.Il nek traze zatvaranje te agencije il ne ulaze autobusku,jbg ja ako ce svako malo strajkat.

erobuss

VAŽNA OBAVIJEST: Karte iz Mostara za sva odredišta su važeće samo ako su kupljenje u uredima Globtour / Mediteran Tours.

Sudeći prema ovoj obavijesti suradnja sa uredom za prodaju karata koja je u vlasništvu AS Mostar više ne postoji.

elvis

ta obavjest je bez ikakvog zakonskog osnova izdata,prilikom potpisivanja ugovora postoji klauzula u kojoj pise da AS moze izdavat karte za sve relacije prevoznika s kojim je ugovor potpisan,a koje idu preko te stanice,na kraju mjeseca se svi taloni/odresci karata saberu,izracuna se dug stanice prema prevozniku,i taj dug stanica isplacuje....obicno se taj dug "prebije" sa dugom prevoznika za peronizaciju a ostatak se isplati novcem,i koliko ja znam da u zadnje vrijeme autoprevoz-bus te dugove na vrijeme cisti,jedini je problem ovdje sto se uzima globtouru neki sitni dio zarade za stanicne usluge

erobuss

Suradnja sa AS Mostar završila, Globtour će koristiti stajališta za gradski i prigradski promet

Budući da su se incidenti s prodajom Globtourovih karta na Autobusnoj stanici nastavili, tvrtka Globtour Međugorje poziva sve putnike da izbjegnu neugodnosti te da ne kupuju nevažeće karte na šalterima Autobusne stanice u Mostaru, Autoprevoz busa Mostar, na istočnoj strani grada, nego da iste kupe u uredima ove tvrtke u Mostaru.

Od 15. prosinca autobusi ne ulaze na stanicu

"Budući da naši autobusi stalno kasne zbog krajnje nerazumnog ponašanja osoblja Autobusne stanice u Mostaru i spuštenih rampa pri izlasku, odlučili smo da od ponedjeljka 15. prosinca ne ulazimo u prostor Autobusne stanice, a putnike primamo na obližnjem stajalištu autobusa za gradski promet, u čemu će pripomoći radnici naših ureda u Mostaru", naglašavaju u ovoj tvrtki. Također, iz ove tvrtke najavljuju kako će oštećeni putnici, kojima je Autoprevoz busa Mostar prodao nevažeću kartu, pritom im ne vrativši novac, pravdu potražiti sudskim putem. "Veliki broj putnika kupio je novu kartu u našoj agenciji, jer im radnici na šalterima na stanici nisu htjeli vratiti novac za kupljenu nevažeću kartu i zbog toga će uslijediti tužbe", kazali su u Globtouru.

Uprava Globtoura najavila konferenciju

Također, za ponedjeljak 15. prosinca u mostarskom hotelu Ero s početkom u 12 sati ova tvrtka će održati konferenciju za tisak na kojoj će objaviti svoje stavove svim medijima i pritom prozvati nadležne institucije koje su tvrtki Globtour onemogućili slobodno raspolaganje svojom imovinom, tj, rasporedom prodaje svojih sjedala na svojim redovitim linijama.

Neo

I ovo je protuzakonito ne bi smjeli uzimati putnike na prigratskim stanicama za Medjunarodnu liniju. Njih bi za ovo inspekcija mogla dobro oderati... ???
je zakon

mb0404

Haha sta je tebi Neo,pa vidis da radi sta ko hoce i kako hoce.Vjerovatno i danas postoje firme koje nece da ulaze u Doboj u autobusku vec uzimaju putnike pored benzinske ili pored mosta na semoforu ili tamo kod zeljeznicke.

Neo

Ma razumijem ja tebe ali znas kako ti je kod nas u drzavi, kad se inspekcija kome naklati na ledja bolje mu je da zatvori firmu. Mada kazem da Globtur vazi za jednu renomiranu firmu i vjerovatni je jak i sa vezama naravno novcem, ja sam samo dao primjer da je to protuzakonito a znam da nece se Globturu nista dogoditi sto to radi... ;)
je zakon

mb0404

Znam ja to Neo,da ti nesto zajebes ne bi se smirili dok te ne bi ukinuli a drugi rade sta hoce pa niko nista.Zakon je valjda jasn za sve bez obzira ko je ko i sta je ko. ;)

ist

Citat: mb0404  u Prosinac 12, 2008, 17:10:53
Haha sta je tebi Neo,pa vidis da radi sta ko hoce i kako hoce.Vjerovatno i danas postoje firme koje nece da ulaze u Doboj u autobusku vec uzimaju putnike pored benzinske ili pored mosta na semoforu ili tamo kod zeljeznicke.

Baš kao što ima i gradova u kojima dobojski prijevoznik ne ulazi na kolodvor  ;)

erobuss

Tlimfocit

postoji li autobusna stanica na zapadnoj strani Mostara?

mb0404

Citat: ist  u Prosinac 15, 2008, 11:56:09
Citat: mb0404  u Prosinac 12, 2008, 17:10:53

Baš kao što ima i gradova u kojima dobojski prijevoznik ne ulazi na kolodvor  ;)
De ga apostrofiraj,imaju samo 2 velike firme a ovi ostali su lokalci...

erobuss

Citat: Tlimfocit  u Prosinac 15, 2008, 19:28:41
postoji li autobusna stanica na zapadnoj strani Mostara?

Postoji novi kolodvor koji je u izgradnji već 5 godina. Budući da je Autoprevoz pred propašću, čeka se na nekog novog vlasnika koji će ga staviti u funkciju.