Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

Kolega Ćole

Citat: C2  u Lipanj 28, 2016, 20:25:58
Ako sam dobro upamtio #138 je u Promet došao u osamnaestoj godini godini starosti. Skoro pa je pola vijeka odvozio u Prometu.
Poslužio im je dobrih 20godina,a da je napunio 40-u u pogonu trebali bi ga ''nagraditi obnavljanem''jer je to 'LEGENDA'' od autobusa.

netko

Sve je u redu, ali na slikama nigdje nema #154. Da li je moguće da će on malo nadživjeti Neoplane i ostalu ekipu.........
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

RegioBus

#154 je još registriran, a u jako lošem stanju je i ja bi prije njega ispila nego nekog Neoplana ili #138 ako bi moga birat...

Kolega Ćole

Trebalo bi malo obnovit #154 kad već nisu sačuvali #138

josipgrgin

138 je bio jedini bus koji je ima sjedala na harmonici i to je jedan od razloga da ga se sacuva .

Kolega Ćole

Citat: josipgrgin  u Lipanj 28, 2016, 20:59:38
138 je bio jedini bus koji je ima sjedala na harmonici i to je jedan od razloga da ga se sacuva .
Nije baš neki razlog jer se može to ugraditi u #65npr. al svakako su ga trebali sačuvat,a nisu ni 0307 sačuvali,a bio je zadnji u Hrvatskoj

josipgrgin

Koliko ce jos vozit g.b.65? A ako je g.b.138 bio frisko registriran zasto je tako brzo otisao ,znam da se rjesaju oldtimera ali nije ga tribalo medu prvima kidat , nisam vidio u rubriku kvarovi buseva da ga se spominje mogu samo nagadat ili je trula šasija ili riknia motor ili nesto trece. Volio bih ako neko zna zbivanja u  zadnje dane zivota g.b.138 da malo isprica nesto o njemu.Unaprijed se zahvaljujem. Ipak je to LEGENDA koja zasluzuje svoju štoriju.

man323

Jedini razlog, zbog čega su ga povukli je bila odluka da se povlače svi stariji od 25 godina.

Paško

Bio je registriran na početku godine, a onda je, pretpostavljam, završio u kvaru pa su odlučili da ga nije isplativo popravljati i odjavili ga. To je do prije jedno 5 godina bio izuzetno dobro očuvan bus u usporedbi s ostalim Prometovim autobusima (i daleko novijima), ali propao je nakon ulijetanja u lokvu na Kili.
Za #65 na internetu stoji podatak da je 13.06. prošao tehnički iz prve tako da bi trebao barem izdržati još ovo ljeto.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kolega Ćole

#138  je dvaput bio u kvaru ali bio je manji kvar kojeg su uspješno riješili,a i zadnjih par mjeseci nije imao nijedan kvar.

vozilo SSC

Koji su na kraju ispilani?

Kolega Ćole

Citat: vozilo SSC  u Lipanj 30, 2016, 11:30:48
Koji su na kraju ispilani?
#138 i svi Neoplani(#162#173#161#133)

vozilo SSC

I #122, a to znam, pitao sam jer nisam znao da su svi Neoplani ispilani. Hvala za info.

RegioBus

Oko podne san vidija da je samo #174 osta, a sad nisan siguran jesu li kasnije i njega ispilali.
I inače, čudno mi je što nisu dosad ispilali #239, već je nekoliko godina na iston mistu...

Kolega Ćole

Citat: RegioBus  u Lipanj 30, 2016, 16:13:06

I inače, čudno mi je što nisu dosad ispilali #239, već je nekoliko godina na iston mistu...
Nisu ga ispilali zato što ga još nisu otplatili,vjerojatno kad ga otplate i njega će ispilat.