Niš-ekspres – fotografije

Autor negas, Prosinac 06, 2007, 15:10:28

Tomek

Bus meni generalno dobro izgleda, a i ova shema mu paše, ali ovaj spoj krova, naprijed i straga je stvarno loš, ko da su ga djeca radila.. Mislim da bi na slijedećim primjercima trebali poraditi na tome ;)

Nešić

Ma šema je blaže rečeno odvratna.. ja i kolega smo letos samo sredili malo bus zafarbali masku i još neke detalje da zavaramo šefa da vozilo nije zapušteno da ne ofarbaju ovaj spomenik a i još gore da ne poravnaju bokseve.. pa posle ulazi voda.. Generalno ima tu po nekih nedostataka.. ali ti spojevi na krovu po meni i ne mogu od pekolita bolje da se odrade..

Shole

I kad će više prestat radit ove dvodjelne šajbe s uspravnim brisačima

Nešić

Citat: Aleks_Beograd  u Rujan 22, 2009, 00:06:17
Generacija 2000
http://i793.photobucket.com/albums/yy216/Aleks_BGD/DSCN0086.jpg

Kako se priča do kraja godine se povlače iz saobraćaja i oni posle 10 godina odnosno 11 godina oni sa ravnom kapom krova.. Mnogo su kilometara pregazili a Bogme i posada su promenili izuzev 523 ostali su jahani samo tako.. Mogli bi još malo da voze ali izlaze novi koji će da ih zamene..

Nešić

Citat: Shole  u Listopad 24, 2011, 00:08:06
I kad će više prestat radit ove dvodjelne šajbe s uspravnim brisačima
Ima i par kola sa jednodelnom.. ja sam vozio troosovinc-glistu niskog sa jednodelnom Konto 514.. Pa dvodelnu šajbnu ne znam ni ja što ne izbace.. mada i nije loše alo npr. pukne desno krilo samo to zamene a ne celu šoferku..

Nešić

Prosle jeseni Ko 502 slikan po izlasku iz AS Niš radio liniju Niš-Zvornik

Uploaded with ImageShack.us
Šteta što do kraja ove godine ovaj auto ide pod nož.. ali i 10 godina i mnogo kilometara i posada su za njim.. Ganjao sam ga i ja nekih 2-3 meseca.. sasvim dobar auto sa MAN-om euro 2 od 360 KS jedino ima malo ružnjikavu masku ali udobnost kako za vozača tako i za putnike je na full nivou!

mate

Jucer tokom dana u Zagrebu

303

364

371

Nešić

Dobre slike Mate..
371 ili 486 je ranije bio redovan za Nemačku(kad je bio nov) pa kasnije za Austriju.
Redovno servisirano vozilo, ide ko metak.. Pisali smo peticiju da se skloni ova crna traka sa svih vozila ali ništa do 01.01.2012.

STEFI- GRAF

Zašto smeta ta crna traka bija bi ružan cili crven

Nešić

Citat: STEFI- GRAF  u Listopad 29, 2011, 09:40:10
Zašto smeta ta crna traka bija bi ružan cili crven
Ovaj 486 tj 371 je bio prošle zime mnogo lepši klot crven i sa ćiriličnim logom(koji je tradicija već 60 godina samo se kroz vreme modifikovao) a sad mu stavili crnu traku još i ova spomenik slova pa original nadgrobni spomenik.. Svi kažu nešto su hteli malo da promene ali nije postignuto ono pravo. Još kad vidim ode vozilo na sređivanje tj farbanje odmah mu poravnaju bokseve, kao estetski lepše izgleda a u stvari je mnogo lepše bilo sa onim udubljenjem i to udubljenje je imalo svoju namenu tačnije kad pada kiša da zadrži vodu kao oluk da ne ulazi u bokseve. Rečeno je do 01.01.2012. firma nema nameru da menja svoj imidž.

STEFI- GRAF

Čekaj ovi 371 je isti model kao i ovaj gore 364.Reci mi jesu to autobusi izrađeni cili novi ili je to neki polovni bus prerađen i koje motore koriste?Ja mislim da bi tribalo prvo stavit jednodjelnu šoferšajbu i spustit brisače doli.Crvena boja je dobra ima li koja druga ili samo crvena.

Nešić

364 je Nibus 400.41, a 371 je Nibus 400.31 prva generacija radjen 2003. Oba busa kad su proizvedena kao novi i to godiste su kad su i izasli (364 pre 3 godine a 371 pre 8). Za sajbnu sta je tu je. Sto se motora tice u starijim busevima su u glavnom MAN euro 2 ili euro 3 a neki koji voze po Srbiji imaju MAN euro 1 ili staru Mecku. Ovi sto sad izlaze imaju Cummins euro 4 ili euro 5. U Nis ekspresu je samo crvena kao osnovna druga ne sme da bude izuzev neka druga boja u kombinaciji sa crvenom kao sad crna a pre 10 god. je bila aktuelna siva.

Marek

Nešić

Citat: Marek  u Studeni 01, 2011, 17:37:58

Džimbići u Zagreb ;)
Dobar je ovo bus za Srbiju i okolinu..

Nešić

Šuška se po firmi da izlazi još 9 novih vozila(422 je samo uvod) trebalo bi da budu svi sa WC-om verovatno će biti vozila za preko, a N 350 se povlače iz saobraćaja, svoje su odradili za ovih 13-14 godina koliko voze(prešli su mnogo a i posada pomenjali za to vreme) ali ostaće neprevaziđeni..