Niš-ekspres – fotografije

Autor negas, Prosinac 06, 2007, 15:10:28

sashco

Na ovo sto kaze Negas nemam sta da dodam osim slika.
Napredak se vidi!

Shole

Super slike.  Sretna vam nova i hvala bogu nek se NIBUS maknuo od one Irizarove maske. Ovo je prva liga , maska izgleda sto puta bolje nego onaj naš novi Crobus.  Pošto prednja šajba sad više nije onako visoka, nebi bilo loše da sad probaju sa jednodjelnom. Da znam,  cijena kad se mijenja bla bla bla, al brate mili od '88 se više ne pravi nijedan bus sa dve šajbe i ovim minijaturnim brisačima.  Probat prikeljit neke retrovizore od Tourisma ili nešto slično i eto ti čisto OK  bus.  Pozdrav Nišu, i nadam se još kvalitetnijim raspravama u novoj godini.  P.S. želja mi je saznati (i viditi slike) od gradskog niskopodnog troosovinca, i saznat nešto o njemu. Gledao sam na www.autobusi.net u toj temi, ali nije mi baš nešto opisan, a ni slike nisu bogznašta

lukas auto

o-0 Off topic ali i Autotransevi Man Lion s Classici 1291-1294 imaju dvodjelnu šajbu...

Tomek

To su prigradski autobusi proizvedeni u Turskoj  ;)

Shole

Ovdje se priča zasad o turističkim autobusima, pa ajde nek mi neko pronađe koji je zadnji autobus poznatih proizvođača izašao sa trake sa duplom šajbom naprijed.  I TAM 260/330 i Dubrava D14xx  su tada imali jednodjelnu

Nešić

Nema veze visina busa, niski troosovinci Ko 412, 413 i 414 imaju jednodelne šoferke iste visine kao novi 402/411 i 422/425(pošto eu napred spušteni) ali ipak su mnogo puta na ta 3 busa menjane šajbne. Ovako gledano mogle bi samo jednodelne šajbne na vozila koja rade Nemačku i Austriju.

mate

Gbr.382 na liniji Bujanovac - Zagreb

Tomek

Nova stražnja svjetla na Nibusu su me na neki bus podsjećala i sad sam to našao -- Otokar Navigo

Nešić

Slične su nisu baš iste.. izbacili su one Isuzu štopaljke jer brzo oksidišu.. One do 2003. su bile najbolje na 350-tkama i na smederevcima, na nekim busevima su i dan danas ko nove.

sashco

Citat: Shole  u Siječanj 01, 2012, 22:08:27
Ovdje se priča zasad o turističkim autobusima, pa ajde nek mi neko pronađe koji je zadnji autobus poznatih proizvođača izašao sa trake sa duplom šajbom naprijed.  I TAM 260/330 i Dubrava D14xx  su tada imali jednodjelnu
Kasnim malo sa odgovorom, najpre svima zelim sve najbolje u 2012. godini, puno srece i uspeha kao i obilje kvalitetnih diskusija na forumu. 
Ne sporim da bi nibusu lepo stajala jednodelna soferka, imali su ih od 1996. do 2006. ali trenutno mora da se stedi - najbitnije je pregurati ovu opstu krizu i odrzati firmu. Napredovace oni jos, samo polako... Tu smo da propratimo i komentarisemo.
E setih se da ima poznatih proizvodjaca sa dvodelnom soferkom i to ni manje ni vise nego cuvena Setra, moram za ovu priliku da pozajmim jednu fantasticnu fotku dragog kolege i majstora fotografije Gorana SK - fotka je napravljena u Ulmu u novembru 2011.

Shole

To je za Američko tržište.  Nema stražnja vrata i šajba je dupla.  Imaš i TAM-ove 260 i 331  sa ovakvom šajbom za USA.

sashco

Nešić

Oni tako naručuju iz samo njima znanog razloga a kod nas u ekspresu mora malo da se prištedi.. Ipak jedina firma u Srbiji koja ne duguje lizing kućama a ima relativno mlad vozni park.

maky

Evo ga, ovaj gore je pun pogodak!

Lijepa jednodjelna šajba, autobus sasvim dobro izgleda i super mu stoji ova crveno/crna kombinacija (koja vama nije baš najmilija), čak su i retrovizori odlični...  8)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Moj 393 me došao danas u Zagreb pozdraviti