Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

mivano

sjećam se kako je prije koju godinu Obi tvrdio da se neće ukinuti nijedna neisplativa linija u Autotroleju
btw.: od danas Ćiro više nije direktor

inspektor Maska

Pohvale jučerašnjem vozaču prekidne šestice na pridržavanju voznog reda  :P  Kreće sa svakog okretišta minimum 5 minuta ranije!

MAKI

Taj čovjek se NIJE.Pridržavao voznog reda i nije mu propisano da ide 5 Min ranije
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Berlingo

Pa mozda covjeku nije jednostavno stimao njegov sat i isao mu 5 min. naprijed.

ikar

Citat: Berlingo  u Siječanj 06, 2010, 16:50:43
Pa mozda covjeku nije jednostavno stimao njegov sat i isao mu 5 min. naprijed.

;D ;D ;D  Već mu 10 godina sat ide 5 minuta unaprijed  ;D ;D ;D

Shole

Zato su mu i dali jučer onu kramu umjesto 703  ;)

conecto

Za tako nešto definitivno nema opravdanja. U linijskom prometu postoje tri čvrsta stupa - trasa, stajališta i vozni red. Toga se imaju pridržavati vozači i putnici da bi javni prijevoz funkcionirao kako treba, ali vozači na prvom mjestu jer to im je posao (što bi rekli na Zapadu - profesionalnost)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAKI

Šole sa 613 na 6 ci  nije išo onom trasom kojom ide 6 ca.Nije stao na onu stanicu,ono gdje ide gore nego je išao dolje ali nije stao na onoj stanici gdje stane 8 ca 2a 3 5A nego je skrenuo tamo gdje ostali normalno idu.Smije li to recite mi
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

Shole

tako ide 80% šestica svaki dan.

MAKI

Nije skrenuo na onu stanicu.I Sad zamislite one koji čekaju na onoj stanici kad im ne skrene onim mostom ispod riječine.Ne onim gdej staju na A.Km.Ona stanica za 6 cu poslije Piramide.Nije stao uopće.A to ne bi smjeo
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

conecto

Citat: Shole  u Siječanj 07, 2010, 19:16:32
tako ide 80% šestica svaki dan.

Ja naravno ne poznajem tako dobro Rijeku, pa tako i ne kužim detaljno konkretnu situaciju, ali što znači ovo da "tako ide 80% šestica na dan". Da li je tako regulirano voznim redom za određene polaske (pa je i putnicima tako naznačeno u voznom redu) ili to ovisi koji vozač vozi?
Ako je u pitanju ovo prvo, putnicima je dostupna informacija pa se mogu informirati da li će ih dotična šestica pokupiti na tom stajalištu.
Ako je ovo drugo, to mi je potpuno strano (iako i u ZG imamo svakakvih bisera među vozačima). Zar putnici moraju razmišljati da li nadolazeću šesticu vozi Marko ili Petar, pa o tome ovisi da li će bus doći na stanicu ili ne?
Uz sva proživljena svakodnevna sranja s različitim putnicima, naša je funkcija da im omogućimo prijevoz i zbog toga smo tu. Ako je to stanica te linije na njoj bi valjda trebali stati svi busevi (100%), ako nije nijedan (0%), bez obzira tko ga vozi.
Svima bi nam bilo lakše da svi radimo potpuno jednako, a dio odgovornosti snosi i rukovodstvo firme koje mora uspostaviti takvo stanje. To se naravno odnosi na ovakve banalne stvari, naravno da će uvijek Marko možda voziti nešto brže, a neki Petar možda nježnije i svaki od njih će među putnicima različitih prohtjeva (100 ljudi, 120 ćudi) imati svoje pristalice.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ikar

Radi se o tome da se šestica mora "penjat" na "gornju etažu" u uskoj Križanićevoj da bi propisno ušla u stanicu na T. Trgu. Tamo su često parkirani auti (a nekad i autobusi ispred hotela Neboder) i vozači često odu po "donjoj etaži" i pokupe ljude nasred ceste na Titovu Trgu. Često dolje idu kad se kasni jer je dolje zeleni val i uštedi se 2-3 minute na toj kratkoj dionici. Taj problem je već desetljećima prisutan.

MAKI

Da ali sad nije STAO NI NA SRED CESTE
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

Berlingo

MAKI da li je taj uopce prosao tuda ili je zavio odmah kod konta ljevo. Jer ako je prosao onda je tek napravio veliku glupost.

MAKI

Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

MAKI