Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Berlingo

A nisi trebao spomenuti Sanos. Srce me zaboli kad tu rijec procitam.Neki si dan pokazao ga u poplavi kod 3.maja.Nista mu nije smetalo.Ma koji snijeg?Taj bi prosao prije ralice.A da ne pisem o ratu i Lici! Bas se pitam nesto gdje bi bili danasnji autobusi u takvim situacijama.

thomcro

Citat: Berlingo  u Srpanj 26, 2009, 00:05:06
... Bas se pitam nesto gdje bi bili danasnji autobusi u takvim situacijama.
Misliš sa svom onom silnom elektronikom? U banani, prijatelju, u banani ;D.
Pozdrav by thomcro

Berlingo

Imam je na Ivecu.Ponavljam 65-15,turbo daily.Ja ga obozavam jer sam ga novog zaduzio i to je velika ljubav.Super kamioncic bez kvara.Savrseno se slazemo.I promjenit cu avatar radi onih koji mrze Iveco.Ali da mi je provozati Rabu. A cuda bi napravio da to probam.Oprostite za O.T.

ikar

Citat: ikar  u Srpanj 29, 2009, 23:11:00
Vozači riječkog Autotroleja opet žrtve nasilnika kratkih živaca
[size=24]Napadnuta dvojica vozača gradskih autobusa[/size]

RIJEKA – Dva nova napada na vozače gradskih autobusa zabilježena su u proteklih nekoliko dana u Rijeci, nakon višemjesečnog razdoblja tijekom kojeg nije zabilježen niti jedan napad. Prvi incident dogodio se u petak 24. srpnja kada je Željka Radića, vozača autobusa na liniji broj 4, na Belvederu u jutarnjim satima napao vozač osobnog automobila. Do napada je, prema riječima rukovoditelja prigradskog prometa u Autotroleju Ante Bubrića, došlo iz posve banalnog razloga kada je vozač autobusa potrubio vozaču automobila.

– Vozač automobila kretao se svojim vozilom unatrag, pri čemu je gotovo udario u autobus, na što ga je Radić pokušao upozoriti trubljenjem. No to je bilo dovoljno da izazove napad. Vozač automobila izašao je iz svog vozila i uz viku i prijetnje razbio staklo na autobusu te udario Radića. Policija je uspjela identificirati napadača protiv kojeg ćemo podnijeti kaznenu prijavu. Moram reći da se u ovom slučaju radi o najobičnijoj bahatosti jednog siledžije kojemu je obično trubljenje bilo povod za napad, rekao je Bubrić.

Bahatost i nasilničko ponašanje eskalirali su u drugom napadu, u ponedjeljak navečer na autobusnom stajalištu na Delti, do masovne tučnjave u kojoj je lakše ozlijeđen vozač autobusa na liniji broj 16 Kristijan Krok. On je zadobio više udaraca od grupe mladića koja ga je napala nakon što je od njih zatražio putne karte.

– Nakon što je od dvojice mladića zatražio karte, a oni ih odbili kupiti, vozač je napadnut pri čemu je zadobio nekoliko udaraca u glavu. U napadu su sudjelovala petorica mladića, a kada je drugi vozač autobusa koji je u to vrijeme bio na stajalištu pokušao priskočiti u pomoć kolegi nasrnuli su i na njega. Na svu sreću taj napad je spriječila grupa građana koja je čekala autobuse, no napadači su se i s njima nakon toga potukli. I u ovom slučaju policija je uspjela identificirati jednoga od počinitelja, kojeg su pronašli u autobusu za Dražice, pa ćemo i protiv njega i supočinitelja podići kaznene prijave. Policija je, srećom, u oba incidenta odradila svoj posao i napadači su poznati, no ovo što se događa našim vozačima je strašno. Nekoliko mjeseci bio je mir, a sada su napadi opet zaredali. Ne razumijem što je tim dečkima, što ih navodi na takvo ponašanje, jer vozači samo rade svoj posao i dužnost im je zatražiti kartu od putnika, kazao je revoltirani Bubrić.

Osim ova dva napada zabilježen je još jedan u kojem je, srećom, stradalo samo staklo na autobusu na liniji broj 1. U tom incidentu vozač je također od dvojice mladića zatražio karte, a kako ih nisu imali niti htjeli kupiti odbio ih je primiti u autobus na stanici na Krnjevu. Dvojac se odlučio osvetiti pa su isti autobus nešto kasnije dočekali na stanici kod »3. maja« te šipkama razbili staklo.

Seriju napada osudio je i Veljko Peloza, glavni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima, rekavši kako je riječ o bezobzirnom ponašanju nasilnika koje je posljedica općeg rasta nasilja u društvu.

– To je pojava koju treba pokušati spriječiti, no to je teško očekivati jer netko tko se ponaša kao nasilnik na ulici ili stadionu sigurno se u autobusu neće ponašati kao gospodin. Sretni smo jer ovi napadi nisu imali teže posljedice, posebice za putnike, a i počinitelji su za razliku od dosadašnjih slučajeva odmah otkriveni. No vozačima je teško pod takvim pritiskom raditi, svakodnevno su izloženi stresu, strahu i opasnosti od tjelesnih ozljeda. Pokušali smo prije četiri godine od Saborskog odbora za Ustav i zakonodavstvo, tražiti da se kvalifikacija napada na vozača promijeni iz prekršajnog u krivično djelo, no od toga još uvijek nema ništa tako da vozači i dalje ostaju nezaštićeni. Policija obilazi stajališta, ali nemoguće je u svakom trenutku nadzirati sve autobuse pa tako ni spriječiti napade, rekao je Peloza, dodavši kako će sindikat angažirati odvjetnika i podići krivične prijave protiv počinitelja najnovijih napada na vozače gradskih autobusa.

Marinko GLAVAN- Novi list

MAKI

Evo sad cuo od prijateljja novi napad na vozača 2 ke.Na Stanici J p Kamova.Usli su neki decki samo za 2 stanice znaci do Piramide.Usli oni sofer ih pita kartu za samo dvije stanice.Oni se uzbunili i odalamili sofera sakom u glavu dva puta.Onda su se uzbunili i putnici.Govoroli su mu - Pa sta ih ne pustis dvije stanice.Izgledalo je kao da ce ga i putnici napasti.Sofer je morao odustat i pustiti ih.2 stanice.Za 2 stanice.Ova scena mislim da se nije trebala desavati za 2 stanice.Sta vi mislite.
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

MAKI

Pa lijepo su pitali sofera dal smiju ic 2 stanice a on ih je odmah poceo napadati
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

MAKI

Dosla je policija i sve legititmirala i sve se dobro rijesilo
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

Shole

Baš me zanima da li bi mislio da se dobro riješilo da si ti taj koji je vozio i koji je dobio šut u glavu, a da su ovi pobjegli i da im nitko više niš ne može.

shef

Nemaju se šta vozit bez karte ni 10 cm! Sve dok taj balkanski sistem razmišljanja ne izbacimo iz glave neće biti od ove zemlje ništa. Zašto bih ja morao kupovati pokaznu ako oni ne moraju?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

ima mnogo ljudi koje kontrolori puštaju bez karte i poznanika i nepoznatih im ljudi, a da ja krenem tako bez karte sto posto bi mi oderalo kaznu >:(

Boki651

mene smeta sto za sve ne vrijede ista pravila. Romi se voze bez problema kad god i kako zele, rijetki su vozaci koji ce njima zabraniti ulazak u autobus. Jos da se voze samo oni, nego ubacuju motore, bicikle, pse, macke i tko zna sta sve ne.

MAKI

Pa za Rome bih rekao ovako.Da njih Šole zatraži kartu oni bi ga istukli ali ovako su manji od makovog zrna.Evo na 2 ci vidim gole Rome a gole uobicajne putnike niko nece pustit a njih oce.Boki dobro si rekao
Do Rijeke naše
i dignimo čaše
Neka svako zna

kico101

Kad smo već kod Roma; Hajde vi dečki, kada vas zaustave onako navečer negdje, pokušajte glumiti face i recite im "ko vas j..." i slično. Čisto me zanima rezultat, ali sam siguran da bi završili u crnoj kronici. Ti ljudi su problem svih nas, a ne samo vozača koji su na takvom radnom mjestu da su izloženi svakakvim napadima tih "putnika". To je problem koji traje desetljećima i, očito, nema snage niti volje da se riješi. Da sam ja vozač, kada ih vidim na stanici, otvorio bih im sva vrata, stao bi im gdje hoće itd. Bolje sačuvati svoje zdravlje i autobus nego glumiti junake, osobito u današnje vrijeme kada čovjeka bez problema FACA baci u Rječinu, a 100-njak ljudi okreće glavu. Da se junačim? A zbog koga?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

dragec52

Haj. Ma uvijek sam mislio kako je kico101 vrlo korektan forumaš pun zdrave logike i razumjevanja. Za ovaj post imaš pivu, javi se a i vrijeme je već. Boki651 pa svakodnevno se voziš s njima na 7a pa što se ti i ostali "bijeli" ne pobunite nego vas maltretiraju 2-3 mulčića -NEMATE MUDA KAO NI MI ali mi znamo iz prakse kako to prolazi, mislimo mulčići pa nastupimo malo oštrije a onda slijedeći krug kamen u šajbu,hračkanje od malo večih "crnih".
A zašto???? pa već dugo tražimo napismeno protokol postupanja sa takvim putnicima ali mudra uprava takvo što neželi staviti  na papir već samo ona izlizana i ishanđana-PROCIJENITE SAMI najsigurniji  najbezbolniji nastup s takvim putnicima. Pa većina vozača procjenjuje da je najsigurniji i najbezbolniji nastup /za njega i nečesto za bus/ pusti gamad i govna i nečačkaj jer još više smrde.

mivano

sa stranica Kanala Ri (trojel itrans miješano):
http://www.kanal-ri.hr/view.asp?idp=951&c=2

POSKUPLJENJA NEĆE BITI

20.8.2009   

Unatoč nedavnom poskupljenju goriva, dobre vijesti za korisnike prijevoza Autotroleja i Autotransa stižu iz njihovih uprava.
- Što se tiče posljednjeg Ininog povećanja goriva od 18. kolovoza za 8 posto, u ovom trenutku Autotrans nema namjeru povećavati cijene – rekao je član Uprave Autotransa, Igor Krmpotić.
- Za sada je stav da nema povećanja cijena karata za sve korisnike naših usluga – kazao je pomoćnik direktora Autotroleja, Željko Smojver.
Do posljednjeg poskupljenja goriva, dakle do utorka, Autotrans je zbog povećanja PDV- a i goriva već podigao cijenu karata za 2 posto. To će kako sada stvari stoje biti ujedno i posljednje, barem za neko vrijeme. Razloga za brigu ne moraju imati ni korisnici gradskog prijevoznika. Iako ne skrivaju gubitke koji će do kraja godine doseći i do 600 tisuća kuna u džep građana Autotrolej neće dirati.

mivano