Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Berlingo

Ma jasno je to meni sve. Ali informacija je jako pouzdana. I mene je iznenadilo.  ;)

Berlingo

Evo Kico ja se neceg sjetio. Kad si me vec pitao za okretiste Z.Zamet.  A vjerujes li ovo? Dvije Alfa Mille na korekciji V.R.- koja se zvala Rio? J..i ga, godinu neznam, valjda ima 30 god. od toga! Da se podsjetimo, 2A prekidna! Srce me boli gdje je danas zavrsila.

Shole

Osim ovih BIS autobusa  JELAČIĆEV TRG - DIRAČJE  koji su vatrogasno rješenje i to vrlo skupo jer idu "gore" u vrijeme gužve i uglavnom prazni nazad,  mislim da bi jedno od vrlo kvalitetnih rješenja bilo da se na postojeću 2A stave zglobni autobusi i da se doda još jedan cjelodnevni vozni red što bi onda značilo 2 smjene + 1 prekidna sa zglobnim busevima i NARAVNO KROZ CENTAR GRADA A NE KROZ DEBILNI SJEVERNI KORIDOR KOJI VALJDA SAMO AUTOTROLEJEVIM UMOVIMA NEŠTO PREDSTAVLJA U ŽIVOTU

Time bi se rasteretila linija 2 na zapadu (na istoku nije potrebno) ali isto tako bi jako trebalo vodit računa o voznom redu.  Trebalo bi ubost polaske točno između dvojki što nebi trebao bit prevelik problem s obzirom da 2A ima normalno okretište na obje strane, odnosno nije nigdje kružna pa si može dozvolit i korekciju od 15 minuta ako to prilike zatjevaju

Berlingo

Citat: Shole  u Siječanj 14, 2010, 00:48:28
Osim ovih BIS autobusa  JELAČIĆEV TRG - DIRAČJE  koji su vatrogasno rješenje i to vrlo skupo jer idu "gore" u vrijeme gužve i uglavnom prazni nazad,  mislim da bi jedno od vrlo kvalitetnih rješenja bilo da se na postojeću 2A stave zglobni autobusi i da se doda još jedan cjelodnevni vozni red što bi onda značilo 2 smjene + 1 prekidna sa zglobnim busevima i NARAVNO KROZ CENTAR GRADA A NE KROZ DEBILNI SJEVERNI KORIDOR KOJI VALJDA SAMO AUTOTROLEJEVIM UMOVIMA NEŠTO PREDSTAVLJA U ŽIVOTU

Time bi se rasteretila linija 2 na zapadu (na istoku nije potrebno) ali isto tako bi jako trebalo vodit računa o voznom redu.  Trebalo bi ubost polaske točno između dvojki što nebi trebao bit prevelik problem s obzirom da 2A ima normalno okretište na obje strane, odnosno nije nigdje kružna pa si može dozvolit i korekciju od 15 minuta ako to prilike zatjevaju
Kolega, tako je startala 1986. Upravo zbog toga su bili polasci iz grada u npr. 17.04 i 17.34, a iz Z.Zameta u 17.03 i 17.33. Da ne pisem i o trecem busu koji je bio prekidna. 3 zglobna! I onda se nadje neko pametan. Izmisli 17A pa liniju 3. Ali gledaj, odjednom je Zametska ul. zakrcana autobusima i 2A skrenu na Turnic. Poslje ove najnovije 3A, najveci debilizam u povijesti rada Autotroleja!

mivano

Citat: mivano  u Siječanj 12, 2010, 11:28:41
na Kozali na stanici Ante Kovačića stoji naljepnica 4B PULAC !!!

ISPRAVAK, bila je to moja greška: nije na spomenutoj već kod talijanske škole - Kapitanovo zapad
na svim stanicama kud 4a ide prema Rastočinama nigdje ne piše destinacija RASTOČINE, već samo ovako stoji (ko da je prigradska):
4 FIUMARA     4a        11

mivano

Ima li ikakvih insajderskih informacija o šokovima u prigradu ? Bilo kakvih ?

mivano

netko je spomenuo da su mnoge linije produžene do groblja
da neće trolej proširit svoju djelatnost i postat i pogrebno poduzeće - s Ćaćimalijem na posljednji počinak ;D
btw.: blizu Lokve je također groblje ( još jednom, za rukovodeće kadrove: 4 Fiumara - Kozala - Gornja Drenova, a može i 4b Jelačićev trg - Kozala - G. Drenova i to po principu bivših 7-7a, dakle u špici svakih 20 minuta, a van špice svakih 25 minuta)

Berlingo

J...m ti ja takvu spicu. Kad je 2A uvedena 1986. isla je svakih pola sata. U spici svakih 15 min. Netko na ovom forumu ima stare VR-e pa neka provjeri. Polasci iz Z. Zameta 6.00-6.15-6.30-6.45-7.00-7.18.... ....13.00-13.15-13.30-13.45-14.00-14.20....... Van spice. Ujutro 8.43-9.13-9.43-10.13.........17.04-17.34-18.04-18.34........21.35-21.45-22.38. U spici je krug trajao 45 min. Van nje puni sat.

kico101

Ne znam da li je toliko teško uskladiti vr na 1 i 1A tijekom nedjelje kada je znatno manji broj vožnji. Danas viđena solidno popunjena 1-ca i odmah iza 1A potpuno prazan. Bilo je to oko 18,30. Mislim da je usklađivanje 1 i 1A na način da voze naizmjenično sa Pećina na Bivio , pa  u M. Dragu jedino racionalno rješenje ( 3+3 vozila + 1 prekidni ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Da, tako su i jučer vozili, samo ovaj put, vidio sam prvo 1a, a zatim pol minute iza njega 1.

Berlingo

Po meni svaki drugi u M. Dragu ili na Bivio. Samo sta se to sad sigurno nece dogoditi jer bi ih to jako pokopalo. A vjerujem da su svjesni da su pogrjesili.

mile

Citat: kico101  u Siječanj 17, 2010, 21:08:24
Ne znam da li je toliko teško uskladiti vr na 1 i 1A tijekom nedjelje kada je znatno manji broj vožnji. Danas viđena solidno popunjena 1-ca i odmah iza 1A potpuno prazan. Bilo je to oko 18,30. Mislim da je usklađivanje 1 i 1A na način da voze naizmjenično sa Pećina na Bivio , pa  u M. Dragu jedino racionalno rješenje ( 3+3 vozila + 1 prekidni ).

Da, tako je bilo i oko 16 sati kod Indexa. 1 i 1A idu prema gradu, u 1 par ljudi, 1A prazan. Strašno, totalno neusklađeno

MAKI

Ista stvar sa 7/7A.Kad 7a dostigne fino sedmicu jedan se šlepa prazan a drugi krcat
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni