Mercedes-Benz Citaro G II

Autor Ivan, Siječanj 12, 2009, 13:00:21

ipiljek

Mislim da ipak neće biti nekih velikih razlika, jer ipak se nakon nekog vremena autobusi vraćaju u Podsused, a drugi odlaze u Dubravu.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

mansg313

Citat: Tomek  u Rujan 14, 2009, 23:21:41

gbr533: da, stari Citaro iz 2006, sa pređenim 302 tisuće km, danas sam išao s njim na 269 i taj bus djeluje bolje nego svi ovi ni godinu stari Citari..
On je definitivno najviše prešao ostali su oko 290000...on je dugo vozio na 218/2 prvih godinu i pol dana ( dok se još moglo birati linije i stalno su jedni te isti busevi bili na određenim vr)...a sad ga se zna vidjeti svugdje...212,215,217 >:(,269...gdje je prije to bilo nezamislivo...Šta se tiće velikih kilometara na 201-205 to je rezultat posudbe APD gdje su konstanto bili na 268 a zadnje vrijeme prije povratka su ih bacali gdje je trebalo...

zoki.man.fan

Ivan

Hm, Eurolineovo manjkavo održavanje već duže postaje očito, no dosad mi se ipak činilo bolje od onog ZET-ovog, ali danas sam vidio dvije stvari koje su me definitivno naljutile - prvo 546 koji kod displeja za broj na boku još uvijek nema staklo nego željeznu ploču (a mislim da ju je dobio nekoliko tjedana poslije nego je krenuo u promet), a onda jedan od podsusedskih (ja mislim 187) koji je iznutra odostraga bio zašaran gore nego bilo kojii primjerak godišta ' 04 ili '06 pod ZET-ovim dugogdišnjim neodržavanjem.

Ovi su možda donekle iznimke, ali nisu ni daleko od prosjeka. No jedno je sigurno, ovaj leasing je jako skup i za to treba dobiti puno natrag. I ovo nisu male greške nego sustavno zapuštanje, barem se kod 546 sa pola kilometra vidi da ta ploča jako odskače od ispravnog stanja.

U usporedbi sa MAN-ovima koji i dalje unatoč prijeđenim kilometrima izgledaju jednako kao prvog tjedna i gdje se zašarana plastika jedva može naći (odnosno može se vidjeti da je šarano, ali i da je očišćeno) ovi Mercedesi su prilično bijedni, a još kad se uzme da nisu poslali ni rezervu dok su i MAN i Iveco poslali više komada, Mercedes me podosta razočarao (odnosno više S-leasing i Euroline koji valjda bi trebali voditi brigu).

221

546 od prvog dana u prometu ima tu ploču. A i 530 ima na boku prekriveno mjesto gdje treba pisati broj linije.

conecto

Ja sad stvarno nisam siguran da li sam do sada što propustio ili se radi o nečem novom - neki dan na liniji 212 vozio Citaro G iz APP gb 201 i vidim da on ima s prednje desne strane vratašca (ne onako ružna kao kod prve serije već u onako kako to inače ima redizajnirani Citaro) za razliku od ostalih naših novih Citara.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

buSHunter795

hmm, Conecto, ja sam ta vratašca samo na 198 primjetio.

Gledam slike od 201, vidim da ih nema, zar ih je naknadno dobio ???

269

na gb 546 koji je dns vozio na 269 oko 15:45 iz smjera Sesvetkog Kraljevca nije radio displej!!? Pa zar već-nije da su neš stari (to je ona vrsta koja ima 4 putničkih vrata)
269 BORONGAJ-SESVETSKI KRALJEVEC

nina

Glavni je krivac "atron" koji nije radio, a pošto je preko njega povezan i displej i validatori - nije radilo NIŠTA. Danas je bio doslovno besplatan prijevoz (kao da inače nije ;D)
MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI U SVOM MIKROSVIJETU

buSHunter795

Ne znam jel tko uočio, 184 je izgubio naprijed crno unutar MB zvijezde, sada izgleda kao 209 (plavo) :)

221

Citat: 269  u Studeni 08, 2010, 19:43:57
na gb 546 koji je dns vozio na 269 oko 15:45 iz smjera Sesvetkog Kraljevca nije radio displej!!? Pa zar već-nije da su neš stari (to je ona vrsta koja ima 4 putničkih vrata)

Ako ne radi, to je zapravo odlično (ne radi zbog atrona). Prisjeti se kakve su probleme s displejima imali Citari prve generacije (mjesecima polučitljivi). Zapravo, svi tipovi buseva su znali imati grozne displeje. Svaka čast majstorima, popravili su se!  ;D

sokre

Fotka sa stranice Sindikata  - Citaro APP neposredno nakon dolaska - mali brojevi od naprijed i straga, bez brojeva bočno ...

sokre

Ne sjećam se da li je bilo, ali 552 ima novonaljepljen broj na prednjoj maski, a izgleda da je i maska novolakirana.

A to se dosta vidi zato što broj nije standardnih dubravskih dimenzija, nego serija iz Podsuseda.

Zna li netko, jel mu bilo kaj ovih dana / mjeseci?

buSHunter795

552 je imao prije skoro dva mjeseca sudar, primjetio sam još da su naprijed brojevi na 558 drugačiji, te na MAN-u 474.

221

Citat: sokre  u Kolovoz 18, 2011, 22:37:10
Ne sjećam se da li je bilo, ali 552 ima novonaljepljen broj na prednjoj maski, a izgleda da je i maska novolakirana.

A to se dosta vidi zato što broj nije standardnih dubravskih dimenzija, nego serija iz Podsuseda.

U pravu si, vidio ga prije par dana i broj se vidio kilometar daleko.  :D Imao sam i sliku ali je dosta mutna bila.

Također i 533 je dobio ''normalni'' APD broj naprijed, umjesto onog pikavog.