Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

Worldtraveller

Zašto opet kreću pritisci prema vozačima u Slavoniji da moraju ići na Krku, Brač i ostale sezonske linije, a lijepo je bilo rečeno da tko neće htjeti, neće ni morati. A sada zovu ljude na godišnjem odmoru i pitaju za sezonu, a ti isti ljudi su već sto puta rekli da neće ići na sezonu dokle god ne plate. Totalni bezobrazluk i nepoštivanje slobodnog vremena, bez poštovanja prema vozačima kao prema ljudima i onda se čude što ljudi neće ići na sezonu.

Worldtraveller

Zašto su plaće za prošli mjesec manje nego za svibanj, pa unatoč regresu je zanemarivo veća. Bilo bi normalno da je plaća na razini svibanjske i plus regres. Sve to mi je jako žalosno i nije ni čudo što nema tko raditi. Zašto umirovljenici rade po cijele dane, a stalno zaposlene vozače šalju na prisilni godišnji odmor?

Worldtraveller

Što sa onim porazbijanim autobusima na Škurinju? Kaže kolega da izgleda kao da se strani radnici natječu tko će više razbiti jer mjesta za dovoz drugih polako nestaje. ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

depo

Pozdrav
Dali netko zna koliko se okvirno moze zaradit mjesecno u Autotransu?
Hvala

Worldtraveller

Za prošli mjesec gledam platnu listu od kolege i plaća je 775 eura.

lussin

Šoferima koje ja osobno znam se svima kreće oko 1000

Worldtraveller

To je sa putnim troškovima, naknadom za topli obrok i stimulacijom. Ali to nije plaća.

lussin

Bez ičeg im je oko 900-950. Ja bi volio znati kakve linije se voze za 775 eura

Worldtraveller

Sve oko SB jer mi tamo prijatelji rade i evo upravo pričamo o tome što i kako rade. Znači prigradska linija cca 40 km od SBa do grada, kreće u 5 ujutro iz firme i završi oko 16:30. Napravi oko 300 km, dvije subote radne u mjesecu.

Worldtraveller

Evo sa prijateljima na kavi i pokazuju mi plaću za prošli mjesec, 754 eura i 692 eura.

415UL

To je sramota za takvu firmu

Worldtraveller

Da je dvostruko više je sramota, a ovo je ispod svake razine

415UL

Uzas, vise ljudi zarađuju kod privatnika sa par buseva

Worldtraveller

Da. A posla imaju preko glave. I onda odbijaju poslove, ukidaju linije i opravdanje je da nema tko raditi, a u biti oni neće platiti i zato posljedično nema tko raditi, odnosno nitko neće raditi.

tomo

Potaknuli ste ih raspravama pa veceras ide gbr.373 aka COMUTO PRO na liniji za Barcelonu... umnik2