ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

conecto

521 nakon požara i ne izgleda tako strašno...

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Ovako ne izgleda kao da je jako puno oštećen..
Možda ga i srede..

Berlingo

A da, dosao je sin od Koste u Zagreb. Nebi ja to komentirao, ali decki su progovorili odavno. Tjera ih na prekrsaje i sami placaju kazne. A sta kazete na rad od 15 sati? A on vam kaze da ce se to pretvoriti u dnevnicu? Uopce neznam koliko ona sad iznosi, navodno se smanjila s 170 na 130 kn. A zar nije pravilo za nju da treba biti 12 sati bar 30 km od sjedista firme? A bre momce Makedonce!

Tomek

Činjenica je da Cameo krši uvjete rada svojim zaposlenicima, ali činjenica je i da je postojeći Radio taxi Zagreb pun primitivčina, seljačina i kriminalaca kojima je trebala ovakva konkurencija da ih strese jer svojim monopolom su nas pljačkali godinama. Sad im se sve to vraća na naplatu, a da ne govorim kakvi su ljudi kad se grupiraju i onda napadaju vozače Camea i to ne samo batinama nego i oružjem kao da smo na divljem zapadu.. Strašno!!!

conecto

Ovo je konačno jedna organizirana taxi-služba kako treba. Taxi-vozilo je gospodarsko vozilo koje se treba na taj način i koristiti (isto kao npr. ZET-ov autobus), a ne da korisnici moraju skupo plaćati financiranje nečijeg osobnog auta. Radio taxi Zagreb sa svojim načinom rada ni ne može biti jeftin, za posao su općenito svi nezainteresirani i bilo je vrijeme da dobiju konkurenciju. Da ne pričamo kako su na cesti strahovito nekulturni (ima ovdje u nekoj temi primjer s Kaptola koji je stavio Berlingo ovih dana).
Kršenje zakona, radničkih prava, male plaće i sl. je sasvim neka druga tema koje vrijedi za 90% hrvatskih firmi, moguće i za Taxi Cameo.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Problem ZG Camea je što ih ima premalo, mislim na vozače, a dosta ih je dalo i otkaz zbogt malih plaća(cca 3000kn) i raznih fizičkih i verbalnih prijetnji starih taksista. I onda kako ih je premalo, a njihovih 76 auti mora stalno voziti rade i po 12-13 sati u komadu i za to ne dobiju ni lipu više. Znam šta pričam jer mi dva prijatelja tamo voze.
A zanimljivo je i to da Škode Octavie koje su nabavili preko TRCZ-a su bivše policijske, nevjerovatno da u državi koja je na rubu bankrota, policija mjenja automobile koji su kasnije dobri Taxi službi, a sebi uzima hrpu novih(ove godine u 1. mjesecu uzeto skoro 200-tinjak novih Octavia i 70-ak Land Cruisera).
No to je isto za neku drugu priču nažalost.

conecto

Pa nek se auti vrte, ali zar ne može organizirati rad u smjenama, tj. jedan auto voze 2-3 vozača dnevno  ???
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Rad u smjenama postoji, ali zbog manjka ljudi često ti smjena završi 3-4 sata kasnije. Inače, ionako malom broju vozača(Radio Taxi kontrolira dobivanje licencija) još su ostali bez njih 30-ak koji su lošim uvjetima, a i kako sam napisao, tučnjavama, prijetnjama pištoljima, izgurivanjem s ceste(da, to se stvarno događa zadnjim mj. dana u ZG) odustali.

Berlingo

Mene kad je otac poceo dovoditi u Zagreb, a to je bilo vec tamo 70-ih oni su vec onda imali takvo ponasanje. U potpunosti se slazem sa svime gore navedenim. A da bahatost moze biti ogromna dokazuje slucaj moje prijateljice. Jedno jutro izlazi iz zgrade i zuri na tramvaj i susrece susjeda koji je taksist. Kam zurite suseda, budem vas ja odbacil do Savske. Mislite da joj nije ukljucio taximetar? Cini mi se da je najgore za susjeda imati upravo taksistu.

COVIK

A da otvorite temu taxi vozila? 8-8 8-8 8-8 >hammer< >hammer< good_boy good_boy
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

conecto

Opet...

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/n-zagreb-u-naglom-kocenju-autobusa-ozlijeeno-5-putnika-222022

Ako netko misli da u ovoj "vijesti" nikome nije jasno što se zapravo dogodilo, evo još jedna "bolja"

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/u-sudaru-zet-ova-autobusa-i-automobila-ozlijedzena-vozacica.html

ZET pod budnim okom novinarskih big brothera i policijskih priopćenja s "neutvrđenim uzrocima"
A GDJE JE POANTA?

221

Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji se čude naglom kočenju. Vjerojatno imaju staža za volanom kao ja u space shuttleu.

Kad ti izleti kreten sa sporedne ulice, kao meni jučer i prekjučer, možeš birati: zabiti se u njega ili po kočnici do daske.

I to je samo jedna situacija od njih sto.

421

Pitanje svih pitanja za svakog vozača: kočiti ili udariti. Kod profesionalaca (kamion,bus) predviđanje je bitna percepcija u određivanju brzine, a time i sigurnosti prometa te reakcija.
Međutim u omjeru 1:40, zna se poraženi ( 1=bus, 40= osobna vozila), a njih baš briga koja je masa autobusa, putnika u njemu , pa držanje putnika i način njihove vožnje tijekom dostizanja točke B.
Kakogod:ako reagiraš i naglo  zakočiš   bus123 pa netko padne krivac je VOZAČ, ako udariš vozilo svojim sredstvom za rad ( bus123 ) umjesto da naglo kočiš, krivac je (opet) VOZAČ.
Znači , vozač je kriv za sve!( Dosad je to bio POLET.)
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln