Plaća vozača autobusa u ZET-u

Autor kreso75, Prosinac 12, 2007, 14:46:40

Shole

Plaću si nikad nemožeš sam izračunat jer ovisi o tzv. "bodu" za taj mjesec koji varira svaki mjesec.  Ukratko bi to bilo ovako: svaki mjesec ima 21, 22, ili 23 radna dana (pon-pet).  Uprava (babe u kancelarijama) ima uvijek iste plaće, i upravo zbog toga šta nekad mjesec ima 168 sati, nekad 176 a nekad 184 radna sata varira taj bod.  Znači kad je mjesec dugačak (31 dan, 23 radna) onda je bod manji jer i one imaju puno sati.  Ali kad je recimo kraći mjesec (30 dana, sa 5 vikenda) i nek uleti recimo još jedan blagdan u mjesecu onda ti babe imaju 152 sata i tada taj bod bude veći da bi one imale istu plaću kao i prošli mesec kad su radile 3 dana više.
Dakle, kolege vozači,  prekovremene radite kad je kratak mjesec tj. kad ima malo radnih dana.  Veljača je najbolja za prekovremene kao i mjeseci sa 2 praznika.
Nadam se da je malo jasnije

Ivan1983

da i ja sam dobio 600kn za dijete,a u zet sam upao preko burze,jako jadno jer su na prvom mjestu uvjek bosanci kojima treba dat šanse a ne našim domačim ljudima. da dobio sam toliku plaču zato jer sam bio na godišnjem i dobio sam regres,i plačeni godišnji.

miky

Touringovac dobije doblu placu, a vidi se da pise istinu. U Dubrovniku su nakon dugo vremena vozaci poceli bjezati iz firme. Ove godine bez umirovljenih posla cetiri vozaca.

đejmsbond

Kakve su vam danas plaće? i kakve su početnicima?

conecto

Priča se da će ovogodišnje plaće u ZET-u ići dolje, navodno bi trebali biti sretni ako to smanjenje bude samo 10%, što je i logično jer "situacija je teška". Naravno, nitko ni ne razmišlja o nekakvim uštedama u poslovanju, a barem 9 sindikata (više nitko ni ne zna koliko ih je) uglavnoom se slažu s Upravom jer već duže ustvari govore istim jezikom.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Lennycros

Koliku plaću, otprilike, imaju vozači autobusa, a koliko vozači tramvaja? Odnosno, od koliko do koliko varira cifra?

822DoDo

Citat: Lennycros  u Travanj 28, 2012, 22:44:03
Koliku plaću, otprilike, imaju vozači autobusa, a koliko vozači tramvaja? Odnosno, od koliko do koliko varira cifra?
mislim da vozaci imaju od 7000 do 8000kn (oni na skolama oko 6000-6500)
Das Beste oder nichts. MB

Lennycros

A kako se može dobiti posao u ZET-u?

tramvajac 92

Ne može.. Jedino ako si već unutar holdinga ili zet-a zaposlen..

Lennycros

Citat: tramvajac 92  u Travanj 29, 2012, 12:35:24
Ne može.. Jedino ako si već unutar holdinga ili zet-a zaposlen..
A kako onda da budem zaposlen unutar ZET-a kad se ne može dobiti posao? ???

421

Citat:Bilten od 12. travnja 2012.
Podružnica Zagrebački električni tramvaj objavljuje interni natječaj za slobodno radno mjesto: 1. VOZAČ AUTOBUSA – više izvršitelja Uvjeti: SSS, vozač; važeća vozačka dozvola "D" kategorije; radno iskustvo na poslovima vozača "D" kategorije najmanje godinu dana; zdravstvena sposobnost za upravljanje autobusom; da kandidat nije okrivljen, optužen ili osuđen kao počinitelj kaznenog djela; rad u svim smjenama, subotom, nedjeljom, blagdanom, dvokratno, nemoguć-nost korištenja dnevnog odora tijekom rada; koef. RM 2,40 (+0,5% po godini staža) kao i svi dodaci prema KU za rad subotom, nedjeljom, praznicima i noću. Na natječaj se mogu javiti isključivo radnici podružnice ZET, koji imaju prethodnu suglasnost rukovoditelja o premještaju te ponude ostalih kandidata neće biti razmatrane! . Zainteresirani radnici ZET-a mogu za uvjete pitati u Poslovima ljudskih resursa i zaštite. Ponude s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja treba dostaviti u roku od 8 dana Poslovima ljudskih resursa i zaštite ili ih predati poštom u Ured prijema pošte, soba 15. Napominjemo da se na natječaj mogu javiti radnici podružnice ZET te ponude ostalih kandidata neće biti razmatrane!
Dakle, potreba za vozačima busa postoji. Prvo ide interni natječaj( radi zadovoljavanja zakona-čitaj forme) pa se nakon toga(nitko se neće javiti) raspiše natječaj prema Zavodu za zapošljavanje ili objavi natječaj u tiskovinama.
Preporuka-konzultirati Odjel ljudskih resursa, ZET Ozaljska 105 u srijedu gdje možeš saznati detalje i dobiti najtočnije informacije.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ivanjelec

Da li netko zna kada će bit objavljen natječaj za vozača autobusa?

tramvajac 92

Dobro došao na forum. Trenutno se ništa novog ne zna, al možda ti na 3651 555 u utorak ako tražiš ljudske resurse nešto novo kažu.