Automatska naplata karata

Autor markost, Veljača 06, 2009, 16:35:57

netko

Citat: mrki01  u Veljača 08, 2012, 13:34:38
evo jedne novosti na prometovom webu (izgleda da su procitali moju poruku o ljubljanskom gradskom prijevozu):
http://195.29.155.4:33188/
Tek sam sad pogledao mrežu i prva velika pohvala Prometu nakon kupnje autobusa iz 2008 što je bila moja zadnja velika pohvala.Još da se ide do kraja sa naplatom,da se dovede skroz u red i imamo sve linije na mreži. :D
Zamjerka ide što se nevidu putevi u Zagori nego samo stanice,onako na slijepo.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

ikar

Baš im i nije pouzdan sustav...

maky

Citat: ikar  u Veljača 09, 2012, 21:38:49
Baš im i nije pouzdan sustav...
Sustav jednostavno nije implementiran do kraja, a koliko sam skužio ni neće jer su prestali radit na njemu (ako je vjerovati glasinama). Živi bili pa vidjeli...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Josip-Split

nije uopče pouzdan....kaže da na liniji 26 prometuje gb 119...i baš piše da je mercedes o 305 G  buljimir  buljimir  buljimir  buljimir

Paško

Pratio sam malo danas koliko je ovo pouzdano. Sve linije koje rade na stranici su bile precizne, a autobusi točni. Ali, izgleda da ima još dosta bugova. Autobusi nakon nekoliko minuta počnu letjeti na sve strane, a stanice nestaju.
Puno linija (pogotovo prigradskih) ne rade, u Zagori nema mape, neki modeli su malo krivi (SR 283). Ima još nekih manjih problemčića i sitnica. Nikako izać na zelenu granu sa Đi Pi Esom ::|. Izgleda da vjerojatno neće nastaviti izgrađivati sustav, a vidi se i da su neki podatci dosta stari (neki autobusi još imaju odavno istekle registracije). Čak i copyright sustava kaže 2010. ::|
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

busista

Citat: Avtomontažafan  u Veljača 24, 2012, 21:55:37
Nikako izać na zelenu granu sa Đi Pi Esom ::|. Izgleda da vjerojatno neće nastaviti izgrađivati sustav, a vidi se i da su neki podatci dosta stari (neki autobusi još imaju odavno istekle registracije). Čak i copyright sustava kaže 2010. ::|

Kod nas u ZET-u kruži priča da je Promet zaposlio nekog superpametnog informatičara i otkazao posao proizvođaču, pa sada njega čekaju da preporgramira sustav. Naravno time su izgubili jamstvo pa sada nitko neće prihvatiti "vrući krumpir" u svoje ruke.  Inače kolege kažu da GPS odlično funkcionira u busevima i da uređaj sam detektira dolazak na stanice i u gradu i u zagori, kažu i da su umirovljeničke kartice radile u početku ali da ih umrovljenici nisu obnovili, a uprava je to tolerirala.
U svakom slučaju zaista je šteta radi toga, ali ni kod nas nije bolje, a samo se osječki GPP i sistački Autopromet hvale uspješnom primjenom tiketinga.
Busista

MAN Lion s City

Vidim po autobusima zalijepljene naljepnice tj. upute kako koristiti validator, a i na web stranici prometa isto neke upute.
Značili to da se nešto pomiče naprijed? Hoće li se izdavat nove pokazne za sve građane i školarce?
Zna li netko kakve novosti  ???

prometnik

Citat: MAN Lion s City  u Rujan 01, 2014, 12:41:36
Vidim po autobusima zalijepljene naljepnice tj. upute kako koristiti validator, a i na web stranici prometa isto neke upute.
Značili to da se nešto pomiče naprijed? Hoće li se izdavat nove pokazne za sve građane i školarce?
Zna li netko kakve novosti  ???
ja mislin da sve ostaje isto jer se ove upute vjerojatno odnose na umirovljenicke pokazne, a vjerojatno ce za nas ucenike ostat iste ???
kupi kartu spasi Promet

MAN Lion s City

Sve mi se čini da će se Promet vratit na one stare poništivaće  ;D
Ništa od ovog sustava... rofl
Inače i displeyi na stanicama pišu po meni gluposti,
prije je ljepo pisalo dokle ide linija npr: 2 TRAJ.LUKA ; 37 SUKOIŠAN, a sad piše cili trasa i to 16 NINČ-HNK-NINČ ; 3 LOV-BRDA-LOV...totalno bzvz  >hammer<

qwertz

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/255796/Default.aspx

Citat:Upozorenje iz Prometa: Primaknite karticu u busu ili vam stiže kazna
Iz "Prometa" obavještavaju putnike koji koriste novoizdane beskontaktne kartice da su ih dužni poništiti na uređajima kod ulaza u autobuse.

– Skrećemo pažnju da se kartica koja nije poništena smatra neispravnom, a od srijede će kontrolori početi kažnjavati sve putnike s nevalidiranom kartom – ističe Dinko Radić, voditelj "Prometova" komercijalnog sektora.

U javnom prijevozniku pojašnjavaju kako prigodom svakog ulaska u autobus beskontaktnu karticu valja prisloniti ili primaknuti na udaljenost od pet centimetara od naznačenog mjesta (senzora)
na uređaju za poništavanje putnih karata do trenutka dok se ne upali žuta lampica.

Tada treba pričekati i zadržati karticu uz senzor poništivača dok se poništivač ne oglasi kratkim zvučnim signalom i paljenjem zelene lampice za ispravnu kartu.

Ako se začuje duži zvučni signal s paljenjem crvene lampice, znači da je riječ o neispravnoj kartici i putnik je obvezan kupiti papirnatu jednokratnu kartu kod vozača.

Putnici koji nisu poništili, odnosno registrirali, svoju karticu na uređaju za poništavanje snosit će posljedice kao i oni s neispravnom karticom.

Stavljanjem u funkciju beskontaktnih kartica, putnici su dužni ulaziti u autobus jedino na prva vrata, što zbog poništenja, odnosno registracije kartice, što zbog kontrole ulaska putnika.

MAN Lion s City

Vidim na prometovoj stranici da od sada mogu i sve vrste učenika i studenata izvadit nove
beskontaktne kartice.

http://www.promet-split.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=477&Itemid=998

Samo mi nije jasno što će prometu nečiji oib i broj mobitela ???
Bez uvrede ikom al to je kršenje privatnosti  :-X good_boy

tramvajac 92

OIB im treba da razlikuju dva Šime Horvata, jer je ime i prezime nešto što može imat više ljudi jednako. OIB je jedinstven i tako ti oni razlikuju svoje klijente. Broj mobitela nije obavezan, to ti dolje piše. ;)

prometnik

a jel zna neko jel  ta karta spada u ove mjesecne subvencionirane učeničke karte
kupi kartu spasi Promet

man323

U izvjescu EBRD-a stoji da ce kreditom iz te banke Prometu financirat neku automatsku naplatu. Jeli ima šta detalja o tomu?

Sent from my iPhone using Tapatalk