Automatska naplata karata

Autor markost, Veljača 06, 2009, 16:35:57

netko

12 milijuna kuna.Moje mišljenje je da i ako se prao novac,prao ga je grad Split jer Promet nema svog vlastitog novca za automatsku naplatu.
Tako da bi ja pranje novca i ostalo prepustio bivšoj HDZ-ovoj vlasti u Splitu i bivšem gradonačelniku.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Piramida

Citat: netko  u Prosinac 20, 2009, 20:50:47
12 milijuna kuna.Moje mišljenje je da i ako se prao novac,prao ga je grad Split jer Promet nema svog vlastitog novca za automatsku naplatu.
Tako da bi ja pranje novca i ostalo prepustio bivšoj HDZ-ovoj vlasti u Splitu i bivšem gradonačelniku.

Nećemo u politiku. Potrošilo se tu puno više od 12 milijuna ;)

maky

Citat: netko  u Prosinac 20, 2009, 19:41:41
Druga stvar je nadzor vozača preko glavnog računala i barem koliko toliko smanjeno stavljanje novaca od karata u džep.
Aj ne trkeljaj kad neznaš i nisi upućen. Postojao je način i sa ovom naplatom da se krade (neću govorit kako), jer onaj kome se krade može uvijek krast...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Prosinac 21, 2009, 00:19:24
Druga stvar je nadzor vozača preko glavnog računala i barem koliko toliko smanjeno stavljanje novaca od karata u džep.
Aj ne trkeljaj kad neznaš i nisi upućen. Postojao je način i sa ovom naplatom da se krade (neću govorit kako), jer onaj kome se krade može uvijek krast...
Sigurno će se teže krast,nego kod ovog sustava naplate.Daš 10kn,za kartu,smješak šofera koji govori u redu je,samo prođi.

Piramida

Citat: netko  u Prosinac 21, 2009, 00:48:43
Sigurno će se teže krast,nego kod ovog sustava naplate.Daš 10kn,za kartu,smješak šofera koji govori u redu je,samo prođi.
Aha , i onda je svizac zamotao čokoladu i čekao da mu GPS kaže ima stanice ;)

maky

Citat: netko  u Prosinac 21, 2009, 00:48:43
Ajme biseru, pa može to isto i sad napravit, i ako nema kontrole neće niko ni znat. Ti si i prije moga izričito tražit kartu pa nije postojala ta sila zbog koje ti je on nebi da, a isto je i sad.

Kako ne kužiš, sve je isto (karta je karta, bila ona udrena pečatom, ili tiskana na papiru), samo u drugom pakiranju (sa nekim poboljšanjima koja nemaju veze sa krađom i švercanjem, nego  bi mogla koristit u drugim područjima, protok putnika, opterećenost linija, itd...)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

baco

Maky, zanime me sto sada "koči" spuštanje A.N.K? Pričao sam s jednim vozačem i rekao mi je da kako sada stoji nećemo se tako brzo ukljuciti u to, a drugi vozac mi je rekao da je sve spremno, no ceka se da se prodaju sve karte koje imaju unaprijed isprintane, te sve dok se neproda zadnja nece krenit sa A.N.K.

Kod nas u Trenčinu gdje sam prije živio  imamo već 5 godina nesto slično kao sto ce se i ovdje uvest ali je drugacija marka. evo dajem link http://www.emtest.biz/

maky

Citat: baco  u Siječanj 01, 2010, 13:34:22
Maky, zanime me sto sada "koči" spuštanje A.N.K? Pričao sam s jednim vozačem i rekao mi je da kako sada stoji nećemo se tako brzo ukljuciti u to, a drugi vozac mi je rekao da je sve spremno, no ceka se da se prodaju sve karte koje imaju unaprijed isprintane, te sve dok se neproda zadnja nece krenit sa A.N.K.

Kod nas u Trenčinu gdje sam prije živio  imamo već 5 godina nesto slično kao sto ce se i ovdje uvest ali je drugacija marka. evo dajem link http://www.emtest.biz/
A koliko ja znam sve je više spremno, samo je stvar sitnica... Ono je radilo neko vrijeme, ali glavno računalo nije dobro bilježilo prodaju karata, pa su ga isključili...  Valjda to nije teško sredit...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

baco

Citat: maky  u Siječanj 01, 2010, 14:43:18
Citat: baco  u Siječanj 01, 2010, 13:34:22

A koliko ja znam sve je više spremno, samo je stvar sitnica... Ono je radilo neko vrijeme, ali glavno računalo nije dobro bilježilo prodaju karata, pa su ga isključili...  Valjda to nije teško sredit...

A dali znas sto je sa onim displaima gdje je informiranje o dolazecoj liniji? Neko vrijeme je taj dispay radio bar na Solinskoj, no i taj vise ne radi :(

netko

Citat: baco  u Siječanj 01, 2010, 14:55:47
A dali znas sto je sa onim displaima gdje je informiranje o dolazecoj liniji? Neko vrijeme je taj dispay radio bar na Solinskoj, no i taj vise ne radi :(
U ovu srijedu je radio i uredno pokazivao polaske.

baco

Citat: netko  u Siječanj 01, 2010, 16:11:26

Ja sam bio prosli tjedan na Solinskoj i pokazivao je samo "PROMET SPLIT" , bice su ga popravili...aj bar nesto :D

maky

Citat: baco  u Siječanj 01, 2010, 16:38:42
Citat: netko  u Siječanj 01, 2010, 16:11:26

Ja sam bio prosli tjedan na Solinskoj i pokazivao je samo "PROMET SPLIT" , bice su ga popravili...aj bar nesto :D
Nisu ga popravili i ne pokazuje još ništa jer je cijeli sustav ugašen, pa tako neradi ni on. Ja neznam šta je to kolega vidio kad display nije mogao radit...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Siječanj 01, 2010, 19:53:53
Nisu ga popravili i ne pokazuje još ništa jer je cijeli sustav ugašen, pa tako neradi ni on. Ja neznam šta je to kolega vidio kad display nije mogao radit...
Ideš me učit šta san ja svojin vlastitim očima vidia.
Gdje mi je pamet bila,imao fotoaparat u ruci i nisam slikao. >:( >:(

maky

Citat: netko  u Siječanj 01, 2010, 20:13:27
Ideš me učit šta san ja svojin vlastitim očima vidia. >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
Da, jedino si mogao vidjet da pokazuje kolika je temperatura (a oni displayi i to krivo pokazuju). Nemože on u srijedu radit, pa sad opet ne radit, kad je cijeli sustav ugašen. Jutros je na njemu pisalo samo 16°C...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Siječanj 01, 2010, 20:21:29
Citat: netko  u Siječanj 01, 2010, 20:13:27
Ideš me učit šta san ja svojin vlastitim očima vidia.
Da, jedino si mogao vidjet da pokazuje kolika je temperatura (a oni displayi i to krivo pokazuju). Nemože on u srijedu radit, pa sad opet ne radit, kad je cijeli sustav ugašen. Jutros je na njemu pisalo samo 16°C...
Čekaj,ti si i dalje uporan,a što bi rekao da sam ja stavio sliku.Nepravi me budalom i nemoj govorit kad nisi vidija.
Toliko zboravan nisam i još uvijek znam što govorim.