Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

busfan

Citat: tomekk  u Ožujak 01, 2013, 15:59:08
Na tim autobusima je napravljena generalka i uz dobro odrzavanje oni mogu jos dugo.Ako moze CB vozit s Translinerima za Sarajevo, BiH prijevoznici sa Setrama 200 medjunarodne linije itd itd onda ne vidim zasto nebi mogao Globtour s ovima. Ako neko ne voli Globtour ne znaci da radi toga sad mora govorit da ovi autobusi ne valjaju itd...i puno noviji se kvare, a znam i za neke koji nemaju ni 200 000 pa imaju non stop probleme tako da ovo ne mora biti mjerilo  ;)

Pazi ne mozes ti porediti nekog manjeg prevoznika koji ima jednom ili dvaput sedmicno liniju za Austriju ili Sloveniju i Globtour koji se siri na sve strane i stalno otvaraju nove linije. Od njih je ocekivati da kupuju nova vozila, jer im se autobusi ne gase prave neuporedivo vise km i nemaju bas vremena za odrzavanje kao ovi manji prevoznici.
Ok su ovi autobusi za ove linije na kojima su slikani, ali opet je pitanje koliko radnim danima ima putnika na tim linijama da voze ovi troosovinci

bonaparte12

U svakom slucaju bolje da su uzeli to nego jos 7 higera
POLAKO I SIGURNO

Tlimfocit

Iako bih i ja bio sretniji da su uzeli 8 novih autobusa ovo nije glup potez. Autobusi su bili prilično jeftini za ono što se dobilo, a njihovo ukupno stanje (mehanički i vizualno) ipak je prilično dobro. E sad, na pitanje jeli bolje kupiti 8 novih autobusa ili 8 polovnih solidnih autobusa za odnos cijene 4:1 u vrijeme pada broja putnika i rasta cijena goriva, onda je odgovor više manje jednostavan. Mada je ovo ionako samo gašenje požara.
Austriju, Njemačku, Švedsku, Švicarsku i dalje voze autobusi maksimalne starosti 4 (iznimno 5) godine, a za HR i BiH je ovo dobro za sada.

nnevenkoo

ma vjerujem da mnogi od vas nisu imali priliku vozit vani i stim imat bag kontrole....oni vode odmah bus na tehnićki i na rengen. Sve ovisi na  koga naidješ. ali već puno puta napominjem i naglašavam da nisu busevi problem, nego ljudi,odnosno vlasnici i njihova politika!!!!! Ako mi može neko objasniti zašto toliko vozaća odlazi  iz globtura,,svaki dan se ćujem s nekim od njih i ćujem samo loše da lošije ne može biti! Malo po malo i to će se sve nekome grubo vratit nažaqlost našu. mislim da bi trebali promjenit bar neko vrijeme tematiku-busevi , a više se posvetit ljudima KOJI IH VOZE, NADAM SE DA SE SLAŽETE.

bonaparte12

Nnevenko vec si postao naporan s tim tvojim lupetanjem. Ja nisam fan globtoura ali da nemam drugi posao radio bi i kod njega. Ti si tamo radio ne svidja ti se i gotovo.
POLAKO I SIGURNO

nnevenkoo

ma 100%  si u pravu, naporan i gotovo, ali ako ti je važno koliko koji autobus ima brzina i kilometara onda nastavi tako, a kad bi prošao samo malo iskustva u globtura drugaćije bi govorio, jer ćinjenica da im je u zadnje vrijeme otišlo dosta vozaća i ćak onih koji su godinama tu trbalo nešto znaćit, sve ćeš ih nači ovu sezonu u dubrovniku.

shef

Članu nnevenkoo bann 5 dana zbog trollanja. Sad je stvarno previše.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

bonaparte12

Danas na kolodvoru u zg tri volva  od swebusa, zanima me da li su to ovi stari koji trebaju ici na hr tablice ili su novi
POLAKO I SIGURNO

tomekk

Stari, jucer dosli s homologacije, danas dobili tablice za djecu.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

nnevenkoo

taj bann mi nije jasan i nikad neće biti,ali sve je ok jer se svaka škola plaćA, a ipak bi volio da mi neko to objasni jer mi se ćini da nisam ništa loše ni lažno nisam rekao, a pogotovo sa nekom namjerom da nekog uvrijedim. samo sam napisao svoja iskustva i saznanja.....

shef

Ako u više od 2/3 svojih postova ponavljaš stalno isto, kako je Globtour fuj i uaaa, eto to je to. Shvatili smo nakon 2 ili 3 posta. Naravno nitko ti ne brani da iznoš svoje mišljenje, ali sam pogledaj sadržaje svojih postova... Nitko nije rekao da je Globtour cvijeće, ali tko danas jest? Preživjeti na tržištu znači hodanje na tankom rubu koji dijeli legalno poslovanje od kucanja USKOKa, Porezne i DORH-a na vrata firme.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

nnevenkoo

ok. hvala  na vrlo jasnom odgovoru i ujedno se isprićavam uz napomenu da nisam želio ni mislio nanjeti nikom nikakvu markentišku štetu.

ist

Jučer ujutro u Split je došao Barbi troosovinac s oštećenom prednjom maskom

Tomek

Jedan od novopridošlih Volva 9700/3 večeras viđen u Zagrebu, na bočnom displayu(vidio sam ga samo s boka) mu je pisalo Peace and love :D

ist

Je, taj je na linijama Neum-Zagreb, Zagreb-Livno, Livno-Split. Isto mu piše i na vrhu šoferšajbe :)