Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

Pas

danas u zagrebu ko inine zgrade vidio globtourov autobus sa tablom linije Murter - zagreb od croatia busa...

ist

ZG-8494-BD sinoć na CB-ovoj liniji Dubrovnik-Zagreb s polaskom u 23.30 iz Splita

unesic.bus

Citat: CroHerc  u Ožujak 08, 2009, 23:27:04
Znam da je globtour vozio kad se islo sa autobusima u Lurd ali ove kraće kao do Splita je duga vozio.

To je vjerovatno u organizaci udruge SVETA ZEMLJA pa globtour vozi. ;)

Prošle godine krajem rujna bio sam na hodočašću u Lurd, vozio nas je globtour s bijelim volvom i natpisom Joe Walsh tours imao je crvene ZG tablice, put je bio odličan i sve pohvale za udobnost i sigurnost u vožnji. Kažu da joe walsh tours ima u međugorju svoju agenciju i kada je globtur kupovao autobuse da su im i oni kupili pava komada da voze s njihovim oznakam.

Tlimfocit

drago mi je da si zadovoljan putom.....:) iako su ta dva Joe Walsha malo natrpana sjedalima (imaju 55 sjedala odnosno 2 sjedala viška) busevi su jako dobri i čvrsti...
agencija Joe Walsh je irska turistička agencija koja je dala određenu svotu novaca firmi Globtour pri kupnji zadnje serije ovih buseva (2006. godine) a u zamjenu za reklamu na njima..... Inače Globtour/Panoramabus svakog vikenda u ljetnim mjesecima preuzme u Splitu hodočasnike i u iduću subotu ih vrati.....

Tlimfocit

Suprotno od onoga što sam najavio u Croatia bus zasad poslani po mojim informacijama:
ZG - 8491 - BD(B12B)
ZG - 8494 - BD(B12B)
ZG - 8497 - BD(B12B)
ZG - 8498 - BD(B12B
ZG - 4621 - AL(B12B) (bijeli Joe Walsh Tours)
ZG - 4622 - AL(B12B) (bijeli Joe Walsh Tours)

Očito će ovog ljeta naglasak kog Globtoura biti na linijama, a ne na turizmu jer je većina ovih buseva prije bila na turizmu. U zadnje vrijeme su najćešće držali linije iz Hercegovine za Zagreb, a sad bi ih trebali održavati primarno busevi na BiH tablama. Tako da će garaža u Čitluku i ovog ljeta biti pusta po svoj prilici jer će se raditi na sve strane.

PROFA

Ovi busevi nisu u Croatiabus ,vec imaju ugovor na 3 tijedna da voze !
A neznam kako ti Rajko daje informacije,samo kako vidim da je skupa knjiga zakona o prometu dok ovo ovdije pises!
Zato bolje ne pisi dok ne vidis clanove prometa jer ovu stranici otvaraju inspektori cesto!

Tlimfocit

slab si s hrvatskim pa ću pojasnit: napisa sam da sam tako čua a nikako da je to točno ill službeno.....činjenica je da busevi voze njihove linije, a sve ostalo su poluinformacije, ali jedine su do kojih možemo doći  zasad.....zato san kraj svega šta sam napisa doda "PO ONOME ŠTA SAM ČUA"
a inspektori neka rade svoj posao.....barem ja nemam koristi od toga da ne rade..... :)

tomo

zašto njihova stara web stranica ne radi? Imaju ovu novu koja je totalno bezvezna i bez ikakvih korisnih informacija...

erobuss

Tlimfocit

ist

Na liniji Dubrovnik-Zagreb sinoć u Splitu je bio ZG-8491-BD, imao je manjih problema, nešto su mu radili oko prednjeg branika, ali je ipak krenuo na vrijeme

tomo

ZG-6117-EB je sinoć bio na liniji Vinkovci - Neum, u Osijeku oko 20:25h sa 2 cijela putnika, i to me ne bi čudilo da su stigli u 18:30h iz Subotice jer do sezone praktički ni nema putnika na ovoj liniji do SB...

ist

Citat: erobuss  u Svibanj 02, 2010, 22:06:18
Nova je u izradi... Dostupna na www.indijanac.com  ;D ;D ;D

Upotpunjuju je, samo što im i dalje fali tražilica linija

klimama

Ovdje se mogu pretraživati i praviti rezervacije za njihove linije. Ne znam jesu li tu sve:

https://www.adriatouring.com/Default.aspx?beid=3

ist

Sad ti budi pametan... U Adriatouringovoj tražilici piše da iz Livna idu u 8.59 i 22 sata, a u tražilici autobusnog kolodvora da idu u 9.45 i 23.20