Sanjajte buseve za ZET-ove linije

Autor conecto, Svibanj 02, 2009, 18:24:29

conecto

Ne znam koliko je uopće pametno otvarati ovakvu temu...
...ali u njoj ništa nije nemoguće...
...za razliku od krute stvarnosti...

Ali volio bih da u njoj date prijedlog tipa autobusa koji bi mogao biti pogodan za određene ZET-ove linije.
U ovoj temi novac nije u pitanju, stvarnost ni bilo što u vezi s njom... Važno je samo da predloženi autobus zaista postoji...

A tko zna, možda jednog dana neki prijedlog i u stvarnosti prođe, ako netko od odgovornih za nabavke ovo pročita. A oni se ionako baš ne kuže previše u buseve pa kupuju ono što im netko gurne pod nos... Ili još nešto onako usput...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Evo moj prvi prijedlog, iako mislim da ga je već netko na forumu spominjao pa možda baš i nije originalan.
Dok je ZET kupio čak 40 Citelisa koji mi djeluju pomalo skučeni u odnosu na dosadašnje buseve, ja bih u APD na linijama za Novi Zagreb (gdje je uvijek gužva) za početak volio vidjeti bar 10 komada ( 5 za 220 i 5 za 221) ovih...
A GDJE JE POANTA?

conecto

Dužina 19,54 m za linije gdje su stalno gužve i svaki je dodatni prostor dobro došao. I naravno onaj motor 354 KS.
A GDJE JE POANTA?

conecto

CapaCity se proizvodi serijski, a tu je negdje još dulja alternativa (20,5 m) iz bliske konkurencije - MAN Lion's City GXL
A GDJE JE POANTA?

conecto

A za prigradske linije 261, 262, 263, 270, 271, 272, 273, 274, 278 odabarao sam njega - Mercedes Citaro LE (low-entry).
A GDJE JE POANTA?

citaro

Ja bi u ZET-u volio vidjeti sljedeće:

1. Neoplan N-54, savršen za neke kraće linije, tipa 136, 146, 206 i 210, vozio se u njemu u Zürichu i činio mi se jako kvalitetan.

2. Scania-Hess K 310 UB koji bi bio super na 108, 129, 139, 204, 280...

Daniel

Citat:Evo moj prvi prijedlog, iako mislim da ga je već netko na forumu spominjao pa možda baš i nije originalan.
Dok je ZET kupio čak 40 Citelisa koji mi djeluju pomalo skučeni u odnosu na dosadašnje buseve, ja bih u APD na linijama za Novi Zagreb (gdje je uvijek gužva) za početak volio vidjeti bar 10 komada ( 5 za 220 i 5 za 221) ovih...

Da CapaCity je netko već spominjao , ja sam ga bio spomenuo u Vbus temi i vozio se u njemu u Stuttgartu (moj stric ga je vozio ;D) i mislim da su spomenuli problem za ovaj bus jer bi registriranje njega koštalo više (crvene tablice) ili tako nešto nisam zapamtio. Bio bi odličana za 220 i 221 , možda i 115 ali na Zagrebačkim cestama ne mogu ga zamisliti jer bi mu bilo preusko.

bugi

Citat: conecto  u Svibanj 02, 2009, 18:58:05
A za prigradske linije 261, 262, 263, 270, 271, 272, 273, 274, 278 odabarao sam njega - Mercedes Citaro LE (low-entry).

nebih se slozio za ovaj auzobus za 263. na 263 treba stavit harmoniku jer je prevelika guzva.prosle srijede smo se jedva ugurali u mana a kamoli u ovaj autobus

neoplan fahrer

Ja inace imam predrasude prema svim gradskim busevima, ali capacity je cista perverzija.
S obzirom na iznose s kojima izlaze u javnost, zet bi si mogao cak i priustiti par komada.  ;)
>>MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI<<

conecto

Citat: bugi  u Svibanj 02, 2009, 20:43:45
Citat: conecto  u Svibanj 02, 2009, 18:58:05

nebih se slozio za ovaj auzobus za 263. na 263 treba stavit harmoniku jer je prevelika guzva.prosle srijede smo se jedva ugurali u mana a kamoli u ovaj autobus

Onda možda bolje Citaro L (3-osovinac 15 m)? On bi se mogao okrenut i u Gornjoj Planini
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Daniel  u Svibanj 02, 2009, 20:09:10
Citat:Evo moj prvi prijedlog, iako mislim da ga je već netko na forumu spominjao pa možda baš i nije originalan.

Nemam iskustva s njim, ali zadnja osovina je zakretna, a u Novom Zagrebu baš i nije tako usko...
Da CapaCity je netko već spominjao , ja sam ga bio spomenuo u Vbus temi i vozio se u njemu u Stuttgartu (moj stric ga je vozio ;D) i mislim da su spomenuli problem za ovaj bus jer bi registriranje njega koštalo više (crvene tablice) ili tako nešto nisam zapamtio. Bio bi odličana za 220 i 221 , možda i 115 ali na Zagrebačkim cestama ne mogu ga zamisliti jer bi mu bilo preusko.
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

t4

Meni su, naravska stvar, ovi lijepi kao i uvijek:

Za grad Lion City G: MAN NG 313

Za prigradske linije, Zaprešić i tak to: Lion Classic G (axe tak zove): MAN SG 313

Plus zglobni i solo MB i solo MAN NL 313. ;)

conecto

Postoji i Lion's City GL, malo duži zglobnjak s 3 osovine - 18.75 metara.
A GDJE JE POANTA?

t4

Da, postoji i Lion's City G; G L i G XL :D
Ali mislim da baš ZET-u fali i malo zglobnih turčina Lion's Classic, možda čak i da nisu automatici, bar 15ak MAN SG 313 koji su više namjenjeni za prigradske linije za dužu vožnju među stanicama. Cityji su ipak za grad i gradsku vožnju: semafor - stanica, semafor - stanica.... brijem :-)
Također treba solo autobusa koji nisu automatici kao npr neki MAN NL 313 ali da nije automatik... namjenjenih za brdsku vožnju, Sljeme recimo...