Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Tomek

Br. 1 u svijetu po čemu?

conecto

Najveći proizvođač ako se ne varam (moguće, sorry)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

Citat: conecto  u Srpanj 12, 2011, 11:50:08
Očito nitko nije mislio konkretno na Alfu, ona je sasvim slučajno spomenuta tokom rasprave o načinu vožnje i nije je prvi spomenuo Majstor nego 221 (iako ni to nije bilo kontekstu omalovažavanja Alfe).

Ma naravno, mogao je to biti bilo koji auto, slučajno moj direktor vozi Alfu. Komentar je bio vezan za način njegove vožnje.

Neprilagodjen

Danas u busu gbr. 880 i jucer gbr. 314 grijaci vruci kao po zimi kad je grijanje upaljeno..

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sokre

Može li vozač u Citaru (ili sličnom busu sa vratima na senzor) tijekom vožnje otvoriti prva dvoja ili stisnuti dozvolu za otvaranje trećih i četvrtih vrata?

Često primjetim da vozači ne zaustave autobus do kraja kočnicom nego otvaranjem vrata zapravo `ukopaju` bus na mjestu.

Ne znam kako je to riješeno, ali pretpostavljam da se otvarati vrata tijekom vožnje ne može.

A da li su se vrata ikada otvorila tijekom vožnje ijednom Citaru? I ako jesu, što se dogodilo (ili što bi se dogodilo)?

conecto

Ako tokom vožnje pritisneš taster vrata ništa se neće dogoditi (na Citaru ili bilo kojem novijem busu uključujući O-405 ili NG 272/312), tj. vrata u vožnji ne rade. Tasteri rade tek kod vrlo male brzine, pa je moguće da se bus zapikne ako netko otvara vrata prije nego se bus skroz zaustavio.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

Opet ovisi i od serije do serije.  Jedni Classici se neće zapiknut i prilično je praktično držat dugmić i vrata se sama počnu otvarat onaj čas kad je autobus stao (ali baš stao).  Novija serija Classica će pak toliko naglo stat da ćeš nosom udarit u šajbu ako držiš pritisnut dugmić.  Njemu se aktivira stanična (ako držiš taster vrata) onog časa kad se kazaljka tahografa prestane micat, a to ipak nije 0 km/h nego bus još uvijek ide nekih 2,3 na sat.

lovac27

Poplavio i gbr. 816

Sad su plavi u APVG-u: 801, 808, 813, 816, 818, 819, 422, 423, 424, 879, 882, neka se to korigira  u popis voznog parka:)

lovac27

Poplavio i gbr. 810, a gbr. 420, je polakiran u onoj nijansi kao i gbr. 525:)

tramvajac 92

Jedna zagonetka:
Garažni broj je 8__ (0:36)

Neprilagodjen

marin

Kakav je to sistem na Citaru G II gbr. 220. na zadnjim vratima, onaj skroz zadnji taster za otv. vrata ima "pločicu" na kojoj NE piše kao u normalnim npr. gbr. 222  VRATA nego manjim slovima u gornjem dijelu "pločice" na tasteru piše VRATA, a u doljnjem piše TUR AUF sa prijeglasom i kad se stisne STOP, dakle kad se pokaze i na dipleju VOZILO STOP i iznad crvenim slovima STOP na tasteru se zacrveni gornji dio odnosno VRATA, a kad ti vozac pritisne tipku da mozes otvorit treca i cetvrta vrata onda se TUR AUF zažuti, a VRATA prestanu svijetlit crveno !!! Jeste me kaj pohvatali u ovome u ovom??

tramvajac 92

Sve. Očito da je neka greška kod onoga tko je postavio taj taster, jer nama ne treba taj tekst na njemačkom (Tür auf-otvaranje vrata), da je na hrvatskom onda još i možda..

221

Ili je taj taster netko razvalio pa je ovo zamjenski.

Također, ako je netko primjetio, postoje (isto vjerojatno zamjenski) i STOP ''stiskači'' koji imaju dvije male crvene led žaruljice.