Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Tomek

Pod broj 3. si krivo napisao jer tu u NG312 nikada nije ni bilo staklo. Bila je neka pregrada koju su u ZET-u masovno skidali jer se skupljalo u njoj stalno smeće.

Shole

Da je bilo pameti, i volje, lako se dalo napravit da pregrada ide malčice ukoso tako da dođe samo do ove kutije di je kiler i onda da se komadom lima savijenog pod 90 stupnjeva zavida za kutiju.  Nije ona tu originalno bezveze stavljena, ona je tu da čuva noge kad se otvaraju vrata, a i obratno, da čuva vrata od svakakvih nogu.  Naši nemaju 4. vratiju pa se nismo susretali s tim problemom

Tomek

NGi 312 kao i NL263 su u garaži Podsused bili podnijeli najveći teret vožnje u doba dok tamo nije postojalo ni održavanja ni rezervnih autobusa, i to je trajalo 5-6 godina tako da su u sjajnom stanju kako su mogli biti da su malo osjetljiviji. Ovo što se danas događa sa leasing busevima je baš ništa prema stanju u APP-u od 2001. - 2007.
A da se moglo, moglo se, nije ni dok je originalno bila prepreka bilo tako strašno, ali nekome se nij dalo čistiti. NG-i 313 imaju pak u tom djelu staklenu prepreku i one su i dan danas na njima.

Shole

Ne bismo vjerovatno ni danas pričali o prevelikom iskorištavanju autobusa da nije leasing ugovorima ugovorena kilometraža, odnosno penali za prekoračenje iste.  Uostalom, ti autobusi su kupljeni da voze, a ne da leže, i red bi bio da se građani voze u čim novijim busevima kad su ih ionako oni platili, a i da vozači voze čim novije buseve.  Mene strašno smeta kad vidim naše Citare koji su u 2 i pol godine skupili 150 tisuća, dok Classici koji su došli malo prije njih imaju neki već po 450 tisuća, a u prosjeku su na oko 350. i baš nikad se nisu kvarili

plavi ZET-ov bus volim

Oko 18.00 sati je na Črnomercu bio sparkiran bus gbr. 342 ili 324 s natpisom na displeju: "Vjenčanje Vedrana i Katarine."
Lovely.  :-*
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

marin

To sam ja i jučer vidio u 18:08, pa to vjerojatno ATRON sam izbaci!

conecto

U međuvremenu full-plav postao i gb 509
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

sokre

Više Mercedesa nego MAN-ova iste generacije je bilo na limariji.

Da li to znači da MAN-ovi imaju bolju karoseriju?

Tomek

Mislim da su im karoserije tu negdje, i jedni i drugi su izraubani i pitanje je vremena kad će svi na limariju.

conecto

Mislim da je više stvar u tome da se APD nije odrekao ovih starijih autobusa zbog situacije s plinom, dok je APP ubrzo nakon zadnje nabavke dio svojih NL-ova spremio u žicu. Kocke spašavaju izlaz, na njih se očito još dugo računa pa ih se zato toliko sređuje, a pouzdanost je impresivna. U dane kad je totalna frka s plinom od njih 25 izlazi u promet 22-23, ne znam da li ijedan tip autobusa u ZET-u ima takav postotak (još kad se uzme da je uvijek poneki na spomenutom sređivanju limarije).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

Citat: sokre  u Studeni 28, 2011, 22:18:00
Više Mercedesa nego MAN-ova iste generacije je bilo na limariji.

Da li to znači da MAN-ovi imaju bolju karoseriju?

Pa zapravo, mislim da su neki MAN-ovi bili na sređivanju ali su farbani u krem-plavu. Ili se varam?

Tomek

Da, 140 i 142, ostali ne.

GT-R

Kaže mi stari da su mu od solaša najbolji ovi Lionsi al iz 2006. s gbr. 8x itd.
Dobro koče, ljepša konzola, puno snage...

Jel zna netko po čemu se još razlikuju od novih gbr 3xx? Pretpostavljam da ovi "stariji" su oni modeli s 2 vrata ili 3?
Ako može detaljne razlike i zašto su dolazili jedni u 2006. drugi u 2009.? (godine sam otprilike)

Portos

Citat: GT-R  u Studeni 30, 2011, 17:41:44
Kaže mi stari da su mu od solaša najbolji ovi Lionsi al iz 2006. s gbr. 8x itd.
Dobro koče, ljepša konzola, puno snage...

Jel zna netko po čemu se još razlikuju od novih gbr 3xx? Pretpostavljam da ovi "stariji" su oni modeli s 2 vrata ili 3?
Ako može detaljne razlike i zašto su dolazili jedni u 2006. drugi u 2009.? (godine sam otprilike)
Ti solaši su od 75-87, uz njih su došli 16 i 17. Osim 2 vrata mislim da imaju i motor manje kubikaže ali taj motor ima super zvuk. Nisu kupljeni na lizing i kupljeni su u doba kada su naručivali solo buseve sa 2 vrata i zglobne sa 3 vrata. Osobno su mi posebno dragi jer često voze na linijama sa S.mosta na linijama na kojima su vozili ex 220 SU također sa 2 vrata...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.