Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

tramvajac 92

Vjerojatno se za one iz iste serije može izračunati. Za 123 si u pravu.

sokre

Vezano uz cijene nabavke ZET-ovih autobusa, naletio sam na članak o beogradskoj `Lasti`...

Nije previše bitno kako se samohvale, ali je zanimljiva cijena autobusa koju je naveo njihov direktor:

"Generalni direktor je kazao da "Lasta" svake godine mora da ima investicije u skladu sa politikom opremanja voznog parka i da godišnje kupi 80 do 100 autobusa, što je između osam i 10 odsto ukupnog broja vozila.

Tako su i 2011. kupljeni autobusi za oko 15 miliona evra, s obzirom da oni za prigradski saobraćaj koštaju između 120.000 i 150.000 evra, a autobusi za međunarodni i međugradski saobraćaj od 200.000 do 230.000, kazao je generalni direktor "Laste".

Sovrović je dodao da je "sjajna stvar" u 2011. bila što je država subvencionisala domaće proizvođače autobusa, pa su "Ikarbus" i "Neobus" dobili stimulaciju od 20 odsto i njihovi autobusi od 130.000 ili 135.000 evra koštali su od 106.000 do 108.000."

Cijeli članak je ovdje:
http://www.srbijanet.rs/ekonomija/srbija/102784-lasta-u-2011-ostvarila-prihod-od-oko-100-miliona-evra.html

Tomek

Jel zna netko koja je sudbina gbr 421?

Portos

Citat: Tomek  u Siječanj 26, 2012, 12:35:21
Jel zna netko koja je sudbina gbr 421?
A šta je s njim? Ne sjećam se da mu se išta dogodilo...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Neprilagodjen

zapalio se 2 puta u par dana prije koji 6-7 mjeseci..

Tomek

I to drugi put je pošteno nagorio tako da je dugo stajo u Dubravi u garaži. Jel još uvijek stoji, obnavljaju li ga ili je otišao u vječna lovišta?

Majstor

Citat: Tomek  u Siječanj 26, 2012, 16:15:27
I to drugi put je pošteno nagorio tako da je dugo stajo u Dubravi u garaži. Jel još uvijek stoji, obnavljaju li ga ili je otišao u vječna lovišta?
Rascerpan u ARZ-u nema mu spasa rashod
Samo mi sudite pošteno !

Portos

Citat: Majstor  u Siječanj 26, 2012, 17:48:20
Rascerpan u ARZ-u nema mu spasa rashod

Ajoj. Šteta autobusa. Nadam se da je barem njegov nicknjak dobro ipak su bili jako vezani  :'(

Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

da, skoro je nicknjak otišao za gb. 421 u pavg. mislim da je gb. 421 počinio samoubojstvo samozapaljenjem zbog razdvojenosti od nicknjaka, gb. 421 nije mogao izdržati tu razdvojenost od nicknjaka pogotovo kad je doznao da je sliku u profilu stavio od tramvaja

buSHunter795

A kada je to 421 stajao u Dubravi? Koliko ja znam odmah je završio na ARZ-ovom parkingu
Stvarno šteta, meni najdraže kockice se samo pale, davno 425, pa 421.....zglobne također (ali su žive)  >hammer<

Btw. da li je 514 sređen nakon što se zapalio na 217?

Portos

Citat: MAN19464  u Siječanj 26, 2012, 19:01:19
da, skoro je nicknjak otišao za gb. 421 u pavg. mislim da je gb. 421 počinio samoubojstvo samozapaljenjem zbog razdvojenosti od nicknjaka, gb. 421 nije mogao izdržati tu razdvojenost od nicknjaka pogotovo kad je doznao da je sliku u profilu stavio od tramvaja
To je stvarno svetogrđe. Kao avatar na AUTOBUSNOM forumu staviti sliku tramvaja >:(
Iz protesta se 421 samozapalio...

marin

Na gbr. 210 su skinuli onu izbljedjelu sliku koja nije ni ličila na ništa pa su je zato valjda i skinuli. Predpostavljam da su je skinuli i sa 182 jer je i na njemu bila očajna!

Scarface

Citat: buSHunter795  u Siječanj 26, 2012, 20:46:00

Btw. da li je 514 sređen nakon što se zapalio na 217?

Viđam ga danima na 215 tak da još vozi  8-8

lovac27

u popisu autobusa po voznom parku i tablicama treba ispraviti tako da se podsusedski lavići gbr. 343-347 vrate u APVG, a lavići gbr. 451-455 iz APVG vrate u APD