Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Tomek

Kako to da su opet zamijenili laviće, nisu dugo 343-347 bili u APD, još uvijek imaju malo kilometara.

MAN19464

moram priznati da su došli u PAVG izrazito prljavi tako da se nije mogla izvršiti primopredaja debela kora blata preko cijelih autobusa, putnički prostor nisam nikada vidio tako prljav sa velikom količinom smeća putničkog prostora, motori nikada oprani na koje se uhvatila velika količina blata, rezervari zaliveni gorivom na koje se uhvatila sva zmazanoća što se može primiti.
gb. 345 toliko oštečen da sutra neće u promet. zadnja desna lampa kompletna plastika ispod lampe znatno oštećena, prednji desni čošak razbijen plastika se izbacila i stane cijela šaka između do gumbića za otvaranje vrata sa vanjske strane nije moguće doći, u unutrašnjosti strgana kvaka vozačke kabine tako da vozač mora gurnuti ruku kroz otvor za karte i otvoriti sa vanjske strane, iznad toga na rukohvatu zaljepljen karton od malbora i preko njega obični školski selotep kako bi držao rukohvat, uglavnom nisu za prepoznat.
moje mišljenje je da su vračeni u PAVG kako bi goričani vozili u hrvatski leskovac na popravke jel gorica može čekati dok se svi poprave i urede da liče na autobuse, a kada se to obavi onda će opet biti vračeni jel imaju malo kilometara. ovu noć autobusi su očiščeni iznutra a izvana se nemogu oprati jel imaju vani plac za pranje autobusa koji je zamrznuo, dok u dubravi koji imaju moderno pranje unutar hale nisu htjeli napraviti tj. oprati. zato sutra ako se netko od vas bude vozio u njima znajte da su u takvom stanju bili iznutra kada su došli u goricu što se čistoče tiče, moram priznati da pogon autobusa podsused nikada nije poslao u goricu autobuse da su oštečeni ili zmazani, uvjek su blistali od čistoče pa makar bili stari i dotrajali, ovakav odnos prema novim autobusima kao što je gb.343- 347 je skandalozan i neko bi trebao odgovarati za to. nadam se da će sutra PAVG poslati prosvjednu notu u dubravu. što se tiče kilometraže svi su blizi 200 000 km.

Tomek

AP Dubrava je imao najbolje održavanje godinama, no od negdje cca 2006. je održavanje drastično palo dok se u drugim pogonima popravljalo. Trenutno je AP Dubrava postala najgora po održavanju, i ekipa iz AP Podsuseda se isto žali da kad pošalju Citare G i NL-e u APD da se vrati zmazani kao da u tjedan dana nitko  ih ni pogledao nije, a kamoli barem malo počistio.

conecto

Sve ovo je točno osim kilometraže jer nisu oni baš još blizu 200 tkm, dok su naši svi natukli preko 300. 345 je već davno udaren naprijed, natrag malo kasnije, ali ostali su u redu osim što su prljavi kao i svi busevi iz APD, a mi ih stalno moramo takve voziti i ne možemo si pomoći. Na ovakvim temperaturama u APD se ne peru busevi izvana navečer jer iako postoji praonica opet mokri izađu van i sve se smrzne do jutra. Operu se jedino oni koji se između navarata nađu u garaži preko dana, a ovi su se navodno trebali sinoć vratiti.U APD je općenito rasulo po raznim pitanjima otkad je maknuto staro rukovodstvo garaže.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAN19464

danas su natjerali perača da obavezno opere izvana 343-347 taj čovjek se zaledio, jel u gorici se izvana pere vani znači nema automatskog pranja u natkrivenom prostoru, taj jadnik je bio mokar od pranja vjetar mu je vračao vodu za vrat u oči itd. u gorici nema zabrane pranja izvana jedino kad se zamrznu cijevi onda ih do podne odmrzavaju i kada uspiju tada operu onuo što stignu, znam kolega da vam nije lako u tom rasulu radit i nekrivim vas nego one koji to odobravaju da se na taj način radi, ako treba doči do zabrane pranja zbog niskih temperatura onda bi to prvo gorica trebala uvesti jel rade u uvjetima kamenog doba, što se tiče kilometraže ako se nevaram gb. 343 otišao je sa 123 000 km a vratio se sa 190 000 km sutra ću imati točne podatke da negovorimo napamet. gb. 345 ide sutra u hrvatski leskovac na popravak limarije.

kapetanakis

Voze li ZET-ovi autobusi po snijegu?    U  Splitu se odmara.

Ivan

Citat: kapetanakis  u Veljača 03, 2012, 09:48:11
                  Voze li ZET-ovi autobusi po snijegu?    U  Splitu se odmara.
Ravne linije sve voze, brdske obično voze skraćeno jer rubne dijelove grada kasnije čiste, one kojima je i početni dio trase na jako strmim (poput 127) ili veliki dio na sporednijim (poput 137) cestama ponekad se ukinu na par sati.

kapetanakis

U Splitu ne vozi ništa, kažu,odnosno lažu da imaju zimske gume za nekih desetak buseva, al da su uvjeti loši, dok se svi s autima koji imaju zimske gume voze bez problema, čak i na ulicama gdje su veći usponi

221

Prijevoz po snijegu uvijek, više manje, uredno funkcionira. Buseve koji se vraćaju u garažu je slikao, prije par godina, kolega nikola s foruma željeznice.
Čisto da se malo dočara ta ljepota...

marin

Linija 135 danas ujutro oko 7:00 se vozač popeo na Graberje, ali je linija bila ukinuta do 10:00 jer se nije mogao spustit, a tad u 10 su ralice počistile.

GT-R

Izgleda da kockica gbr. 507 vozi na ljetnim ili losim zimskim gumama.
Dvaput sam se vozio u njoj s dva razlicita vozaca i oba nisu vozili preko 20/30 km/h, u zavoju skroz polako bez gasa, a na Heinzelovoj sa stanice je cak i zaslajdrao.
Zastoji su bili svugdje, tramvaji nisu mogli okrenuti skretnicu koliko je smrznula.

GT-R

Zasto na vecini novih autobusa zadnji display toliko slabo svijetli da se gotovo ni nevidi? Na nekima i prednji slabo svijetle, jel se to moze ikako podesavati ili?
Znam kad su tek dosli da nisi mogo gledat koliko bljesti.

MAN19464

dugo se neperu pa je dobro da se išta vidi a i znaju se magliti iznutra pa mislim da je to zato

GT-R

Ma nema to veze s pranjem, jednostavno display dosta slabije svijetli i to je to, samo neznam di, ko i zasto to smanjuje.

Danas sam vidio zglobni MAN, ona kockica, Eurobus il kak se vec zove, kod Caviceve al na Slavonskoj isla je iz smjera istoka prema zapadu, gbr. 1xx (nisam dobro vidio). Bila je prazna, mozda je isla iz APD u APP, ko ce znati. Vrijeme 13:20.

221

NG312 (nije valjda NG272 izvučen van ???).