Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

conecto

Citat: Tomek  u Srpanj 23, 2009, 13:53:35
Za dečke iz Dubrave, jel ima koji O305G da je još u garaži i spreman u slučaju potrebe izaći na liniju?

Ima ih još, sad stvarno ne znam točno koji, mislim da sam sinoć pored radione vidio 709.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: Berlingo  u Srpanj 23, 2009, 02:35:57
Imam pitanje.U pitanju je Ikarus.U ovom rijeckom se sjecam jednog prekidaca koji je licio na onaj na bojleru.Stajao je okomito prema podu i imao je samo 2 polozaja.0 i 1.Da li su to ovi u Zagrebu imali?

Ne znam točno na što misliš. Prema podu do vozača je bila jedna poluga preko koje se moglo ispustiti zrak na prvim i drugim vratima, dakle djeluje poput onih sigurnosnih ventila na vratima. S desne strane je bio grijač i na njemu poluga za otvaranje i zatvaranje grijanja.
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

A neznam kako bi objasnio.Pokusat cu.Dio kontrolne ploce (polegnuti) je isao pod pravim kutom na vjetrobansko staklo.To nije taj.Isao je bas kao staklo.Tu je bio taj prekidac.Polozaj 0 je bio prema stropu.Polozaj 1 prema prednjim ulaznim vratima.

Berlingo

Nema odgovora i ja sve vise sam uvjeren da je ovaj rijecki imao prekidac za otvaranje svih vratiju istovremeno.

Shole

Lako moguće.  Nitko od forumaša ga nije vozio, i nitko od ostalih se ne sjeća, ali to ne znači da nije postojala ta opcija.  Eto ja saznao da je MAN SG220 gar.br 554 imao takav gumb, a rekli smo da su samo Sanosi imali taj gumb.

conecto

Citat: Berlingo  u Srpanj 25, 2009, 00:15:52
Nema odgovora i ja sve vise sam uvjeren da je ovaj rijecki imao prekidac za otvaranje svih vratiju istovremeno.

Mislim da sam o tome već govorio - svi Ikarusi su imali taster za istovremeno otvaranje svih vrata, čini mi se čak i onaj zglobni u međugradskoj izvedbi kakvog je imao (tadašnji) ATP Varaždin ili Čazmatrans koji su imali samo dvoja jednokirlna vrata.
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Onda je sve jasno.Rijecki 448 je prvi bus od Troleja koji je imao tu funkciju.

Daniel

Citat:Mislim da sam o tome već govorio - svi Ikarusi su imali taster za istovremeno otvaranje svih vrata, čini mi se čak i onaj zglobni u međugradskoj izvedbi kakvog je imao (tadašnji) ATP Varaždin ili Čazmatrans koji su imali samo dvoja jednokirlna vrata.

Kolko ja znam i autotrans je imao međugradske Ikaruse , to je bio ujedno i zadnji Ikarus u kojem sam se vozio

Berlingo

Tocno.Mislim 2 komada na Rijeka-Novi V.Pamtim ih po onim malim farovima tipa stojadin dok su ovaj od Troleja ali i ovi ZET-ovi imali one duple okrugle nesto kao Raba kamion.

t4

Prekjučer na liniji 221 u Citaru G, nisam zapamtio gb, za vrijeme vožnje pao dio oplate sa stropa autobusa na pod  :o

Tomek

Nažalost to je poznata mana Citara da padaju lajsne i oplate krova po putnicima. Jednostavno je nevjerovatno da tvrtka poput Mercedesa može imati takve banalne greške.

Portos

Citat: conecto  u Srpanj 25, 2009, 16:20:19
Mislim da sam o tome već govorio - svi Ikarusi su imali taster za istovremeno otvaranje svih vrata, čini mi se čak i onaj zglobni u međugradskoj izvedbi kakvog je imao (tadašnji) ATP Varaždin ili Čazmatrans koji su imali samo dvoja jednokirlna vrata.
Tako je. SVI Ikarusi u ZET-u bili oni solo ili zglobni imali su taster za istovremeno otvaranje SVIH vrata. A osim ATP Vž i Čazmatransa zglobnog međugradskog Ikarusa sa dvoja DVOKRILNA vrata imao je i AT Karlovac.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: Portos  u Srpanj 26, 2009, 21:13:53
Tako je. SVI Ikarusi u ZET-u bili oni solo ili zglobni imali su taster za istovremeno otvaranje SVIH vrata. A osim ATP Vž i Čazmatransa zglobnog međugradskog Ikarusa sa dvoja DVOKRILNA vrata imao je i AT Karlovac.
Imao je i Autotrans Rijeka, sjećam se da je vozio za Novi.

Shole

Tako je Ivane, imao je ATR 4 komada  689, 737, 770 i 793.  Imali su dvoja jednokrilna vrata, naprijed i na početku prikolice i imali su tapecirane siceve

conecto

Citat: Portos  u Srpanj 26, 2009, 21:13:53

Ako smo već počeli nabrajati tko je sve imao takve Ikaruse, ja se još sjećam da su dolazili u ZG oni od Autoprometa Sisak, a nisam siguran da li ih je imala i Petrinja.
A GDJE JE POANTA?