Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Ivan

Sa zeljeznice.net foruma
Citat: WestinU 22129 je na jednom tipkalu nije bilo nijednog šarafa(od dva ) koji ga drži pričvrščenom za rukohvat pa je došao ZET-ov serviser i skinuo jedan šaraf sa tipkala do i pričvrstio ga na ovo drugo

COVIK

Uz pozdrave zagrebačkoj ekipi na forumu iz sunčane Dalmacije imam dva pitanja.

1.Ima li kod vas u voznom parku ZETa troosovinaca kao u Splitu "lavići" lions LL 313,ili nekih druge marke?

2.Nisam zapazio da imate kojeg MB O345G?
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

269

269 BORONGAJ-SESVETSKI KRALJEVEC

COVIK

Mislim da je Conecto jedno a MB 0345G nešto drugo (ima ih Promet Split,gb 168,169,170,171,172).Nek me ispravi netko ako griješim. :)

conecto

1. troosovinaca-solo 15 m u ZG nema

2. nema ni tih O-345 G na koje ti misliš, ima 8 Conecta O-345 plus jedan O-345 H

3. sve to imaš u popisu voznog parka

Pozdrav iz kišovitog Zagreba!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

COVIK

Hvala na odgovoru,uz pozdrav iz sunčane Dalmacije.

scorpio

Citat: 421  u Listopad 02, 2010, 20:42:05
Citat: scorpio  u Listopad 02, 2010, 20:01:55
Danas sam bio u Dubcu,vidio sam prvi put tankanje nekog busa.Posebno me začudilo,jer nisam mislio da je takav postupak, to što je vozač uzeo kanistar i jednostavno ulio gorivo i zatvorio poklopac.To je tankanje bilo na MAN Lions City-u gbr.468.Također sam primjetio da jednom Lionu (gbr.463) izbljedjela registracija totalno i vide se tek zadnja dva slova.

I autobusi ostaju bez goriva, zar ne? Ili je vozač dolio rashladnu tekućinu?
Jer gorivo se  toči  isključivo u garaži, a na terenu ga toči serviser koji je za to mjerodavan i ovlašten.
Sumnjam da je bilo gorivo jer MAN ima dovoljan kapacitet rezervoara i ne previše rastrošan motor.

Mislio sam da se gorivo u buseve tanka isključivo u garaži kako si ti rekao,a ne na okretištu,i da ga toči ZET-ov majstor i serviser, a ne vozač.Poklopac u koji je vozač ulijevao je bio iza autobusa.Koliku uopće kilometražu su prešli naši Lions City?

Ivan

Citat: scorpio  u Listopad 06, 2010, 15:47:31
Citat: 421  u Listopad 02, 2010, 20:42:05
Citat: scorpio  u Listopad 02, 2010, 20:01:55
Danas sam bio u Dubcu,vidio sam prvi put tankanje nekog busa.Posebno me začudilo,jer nisam mislio da je takav postupak, to što je vozač uzeo kanistar i jednostavno ulio gorivo i zatvorio poklopac.To je tankanje bilo na MAN Lions City-u gbr.468.Također sam primjetio da jednom Lionu (gbr.463) izbljedjela registracija totalno i vide se tek zadnja dva slova.

I autobusi ostaju bez goriva, zar ne? Ili je vozač dolio rashladnu tekućinu?
Jer gorivo se  toči  isključivo u garaži, a na terenu ga toči serviser koji je za to mjerodavan i ovlašten.
Sumnjam da je bilo gorivo jer MAN ima dovoljan kapacitet rezervoara i ne previše rastrošan motor.
Mislio sam da se gorivo u buseve tanka isključivo u garaži kako si ti rekao,a ne na okretištu,i da ga toči ZET-ov majstor i serviser, a ne vozač.Poklopac u koji je vozač ulijevao je bio iza autobusa.Koliku uopće kilometražu su prešli naši Lions City?
Joj, kolika se sad rasprava razvila... Pa očito je dolijevao rashladnu vodu, to nekad vozači rade sami, ne mora servis... Nekada znaju i zalit motor tim kanticama ako se pregrije. Gorivo se ulijeva između drugih i trećih vrata, naravno da vozači neće točiti na terminalu bez servisa, pa ne stoji gorivo u otpremničkim kućicama da bi se vozači tek tako sjetili dolit.

Kilometraža na novim LC je uglavnom oko 120 000, ako se ne varam.

conecto

Vozači NIKAD ne toče gorivo.

Kilometraža na LC u APD je uglavnom 150-160 tkm.
A GDJE JE POANTA?

buSHunter795

455 ima već i preko 170000, 462 ima danas 168000 tkm

scorpio

Citat: conecto  u Listopad 07, 2010, 08:01:53

Kilometraža na LC u APD je uglavnom 150-160 tkm.

Shvatio i primio na znanje! :)
Hvala na odgovoru,ne znam jeli Ivan mislio na 120 000 tkm za APP buseve?

Neprilagodjen

Citat: conecto  u Listopad 07, 2010, 08:01:53
U Gorici vozaci sami toce gorivo na INI..

conecto

Mislio sam iz kante. I u APD poslijepodne i poslije noćne vozači natankaju bus ako dolaze u garažu prije nego ga parkiraju.
A GDJE JE POANTA?

MAN19464

gb. 345 ima 65000 km jako malo i sad je imao tri dana odmora blago njemu i dalje se u zetu više drži do vozila nego do vozača

conecto

Citat: MAN19464  u Listopad 09, 2010, 19:09:23
gb. 345 ima 65000 km jako malo i sad je imao tri dana odmora blago njemu i dalje se u zetu više drži do vozila nego do vozača

Klg, hvala na info! Znači, dok s jedne strane plaćamo skupe penale za prebačene kilometre preko 75 tkm/godina, na drugim vozilima iz iste stavke preskupog leasinga ne koristimo ni ono ugovoreno. Stvarno pametno poslovanje!
A GDJE JE POANTA?