Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Ivan1983

tako je gospodo.....plinaši uskoro u APP a citari u APD.......danas na krugu APP vršena izmjera gdje če se graditi punionica plina za autobuse...... good_boy

conecto

Citat: zetovac  u Studeni 19, 2010, 22:09:44
.......danas na krugu APP vršena izmjera gdje če se graditi punionica plina za autobuse...... good_boy

A konačno su se sjetili, iako je ishod (lokacija) pomalo neočekivan. Ali ako sad tek mjere još će puno vode proteći Savom dok do toga ne dođe. Ali bez brige za kolege iz APP - Citelisi će do tada imati vrlo malo prijeđenih km.

Samo da sve ne ispadne da se budu NG 272 čupali iz žice u Mandlovoj i išli na novu registraciju, a na njihovo mjesto došli O-405 GN.

U slučaju takvoj scenarija ima još jedna nepovoljna stvar - zastupnik Irisbusa koji trenutno koristi za servisiranje prostor APD gradi svoj servisni centar u Resniku. Dakle, Irisbusi bi se na servis (ako završe u APP) vozili sa zapada na istok grada, a Mercedesi i MAN-ovi iz APD s istoka na zapad (Jankomir i H. Leskovac). Ograničeni kilometri se gomilaju...

P.S. Možda i prilika za nekog tko želi povoljno kupiti dobar AX  :)evil
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Portos

Citat:author=conecto link=topic=543.msg95774#msg95774 date=1290240840
P.S. Možda i prilika za nekog tko želi povoljno kupiti dobar AX  :)evil
Ha ha
Nakon skoro 2 godine u kojima sam se sa Citelisima vozio 5-6 puta, uglavnom na Sve Svete, mogu reći da je moje oduševljenje malčice splasnulo. I dalje podržavam CNG kao gorivo ali same Citelise su mogli i bolje skrpati.
Pozitivno je što je Holdingovcima konačno došlo iz guzice u glavu, ne znam zbog čega nisu odmah gradili punionicu u APP tamo ipak ima više mjesta i manje naseljenog područja.
Pretpostavljam da se neće baš Citari G podijeliti 54:11 u korist APD bilo bi to daleko premalo Citara u APP, no definitivno će APP izgubiti MAN-ove...
Nažalost iako sam napisao ono za AX ipak je on puno jeftiniji za prijevoz do posla nego ZET-ov pokaz, osim toga svako jutro osim mene AX-om putuje i moj prijatelj sa Cerebralnom paralizom. No ako sve bude po planu AX će ipak na prodaju ali umjesto njega kupit ću Picasa, Scenica ili Daciju Logan.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Shole

Šta ćemo se sad opet igrat pogađanja garažnih brojeva ?   ;)

Ako se konačno izgradi punionica onda valjda neće bit problema sa tankanjem pa bi busevi mogli zamjenit garaže 1:1, a ako ipak ne bude tako jednostavnoonda bi umjesto 40 Citelisa 18m u pravcu Dubrave moglo otić 30/35 Citara G, i 15-ak Lion's Citya

Lako moguće da samo promjene prvi broj pa Citelisi18m u APP postanu 241-280, a solaši 281-300.  Druga varijanta za Citelis 18m, je 351-390.

U APD-u neće ni bit pogađanja (ako nas ZET opet ne iznenadi  :D) pa će valjda Citari G nastavit 560-599, a Lion's City 478-497

221

Zar nije bilo rečeno da se gb više neće mijenjati prilikom seljenja?

conecto

Citat: 221  u Studeni 21, 2010, 14:30:20
Zar nije bilo rečeno da se gb više neće mijenjati prilikom seljenja?

Da, negdje je rečeno, a i zadnja 4 koji su se selili iz APD u APVG još su uvijek 421-424.
Teško da će omjer seljenja (ako uopće do njega dođe) biti 1:1, APD je već u međuvremenu izvukla iz APP 5 Citara G (ex. 170-174, sada 554-558), a početni omjer nakon kupnje je bio 53:12 (sad 48:17).
Dakle početni omjer svih zglobnih autobusa u toj nabavci je bio 53 za APP i 52 za APD (12 Citara i 40 Citelisa). Uz ovih 5 što su otišli u APD, APP je rashodovao dosta SG 220 i NG 272, APD svoje O-305 G, dok su još uvijek svi O-405 GN ostali.
Mislim da bi u APD moglo ići maksimalno 35 Citara, teško da i toliko, za solaše je još teže reći.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Ono što bi se moglo dogoditi je da sve prebace u APD pa da naknadno shvate da u APP-u fali autobusa pa da ih počnu prebacivati nazad  ;D

Shole

Da, ovo sa nemjenjanjem brojeva bi bilo OK, al da je neka baza sređena. A ne sad sve izmješano.  Nek ih još jednom sve po redu renumeriraju po godištu bez obzira na garažu i obuduće nek se samo nastavlja

STIB

Citat: Shole  u Studeni 22, 2010, 12:45:48Nek ih još jednom sve po redu renumeriraju po godištu bez obzira na garažu i obuduće nek se samo nastavlja
To!  8-8
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Ja volim znat iz kojeg mi je pogona koji autobus čim pogledam broj. Pa makar ih renumerirali kod svakog seljenja. Ostalim smrtnicima brojevi ionako nisu važni, pitanje koliko ih ljudi uopće primjećuje.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Shole

Primjećuje ih možda 0.1 % freakova.  Meni samo nije jasno kako im stoji radni nalozi kod dispečera ako ne po garažnim brojevima. I sad kad to izmješaju po garažava i po tipovima ko će se više snać u tome.  Slažem se s Tamloverom --> nek se zadrži dosadašnji sistem 1-399, 400-799, 8xx i nek se promjeni broj kad se promjeni garaža. Koda je to neznam kakav problem

MAN19464

al nek smo i to doživili da POGON AUTOBUSA VELIKA GORICA posuđuje POGONU AUTOBUSA DUBRAVI 2 busa 805 i 806 mislim da je to prvi put ispravite me ako griješim.

conecto

Pa evo ispravljam!
Prije jedno 10-ak godina APVG je svakodnevno posuđivala jedan bus APD-u za liniju 268 (solo bus). Taj vozni red su uglavnom vozili vozači APD koji žive u blizini V. Gorice, izlazili su ujutro na liniju s njim iz VG-garaže (još je bilo vrijeme TAM-ova, bio je to obično novosadski 260A116).
A GDJE JE POANTA?

konkordsky

Citat: conecto  u Studeni 22, 2010, 00:11:36
Da, negdje je rečeno, a i zadnja 4 koji su se selili iz APD u APVG još su uvijek 421-424.
Teško da će omjer seljenja (ako uopće do njega dođe) biti 1:1, APD je već u međuvremenu izvukla iz APP 5 Citara G (ex. 170-174, sada 554-558), a početni omjer nakon kupnje je bio 53:12 (sad 48:17).
zar je moguće da je omjer 48:17, nije li malo više za APP??
koliko je na kraju došlo zglobnih MB-a?
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

conecto

Čitati forum, imamo posebnu temu o dolasku 214 novih autobusa  good_boy !

Došlo je 65 novih Citara G u zadnjoj nabavci, omjer 53:12 u korist APP, ali kasnije su bivši 170-174 prebačeni u APD i postali 554-558, pa je sadašnji omjer 48:17.
A GDJE JE POANTA?