ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

conecto

Tog cirkusa s besplatnim prijevozom nije nikad ni trebalo biti, a sad se prividno ta glupost kao ukida na jednako ili slično glup način. Umirovljenici koji su dan i noć po tramvajima i busevima zaštićeni su ko lički medvjedi, pa i dalje imaju pravo na besplatan prijevoz svi koji imaju manje prihode od 5000 kuna. To znači da će ih sada možda i više imati to pravo nego do sada. Istovremeno, radnike koji se uglavnom voze na posao i natrag guli se za mjesečni pokaz preko 300 kuna (ne znam sad točno) iako mnogi rade za 2-3 tisuće kuna, većina još ima i djecu koju uzdržava i za koje također moraju kupiti pokaz, mnogi od njih ni tu crkavicu ne dobiju redovito. U svakom slučaju oni su u velikom broju veća socijala od umirovljenika, gdje je tu "imovinski cenzus", al banderas je ponovo dobro prebrojao glasačko tijelo, slično kao i kod plaćanja vrtića. Samo se još jednom potvrđuje da ova država nije okrenuta onima koji rade i pune proračun već svima onima koji ga prazne, takvih je više, tj. više glasova na izborima. Feudalno društvo pod krinkom kapitalizma.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Travanj 23, 2011, 21:22:39
Da, i mene bi to zanimalo.
Prema informacijama sa ZET-ove web stranice vidim da se besplatni prijevoz ukida za sve studente i učenike (osim one s prihodima ukućana manjima od 2000 kn). Dakle, ako sam dobro shvatila, idući tjedan odem do Črnomerca i kupim si to nešto (markica pretpostavljam) za 83 kn?
Tako izgleda za sad, iako mi nije jasno zašto nisu mogli pričekati do kraja 6 mjeseca...

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

plavi ZET-ov bus volim

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/125020/U-minusu-milijardu-kuna-a-djelove-za-bus-placa-visestruko-skuplje.html

"Rastrošni ZET"
Meni je samo žao što će ljudi generalizirati svoju ljutnju i prijezir prema ZET-u te ju usmjeriti na vozače i kontrolore koji su najmanje krivi (zapravo, nisu uopće).
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

sokre

Sličan članak je i ovdje:
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/04/28/0678006.html?pos=n1

Ako je to stvarno tako, .... Što reći - kasni Vam plaća, ne daju Božićnicu, ali glavno da se dijelovi kupuju prema `rođačkim` cijenama.

tramvajac 92

Pohvala vozaču gb 175 na ugodnoj vožnji jučer popodne!

conecto

Mene ludo zanima kako izgleda taj krajnik za autobus koji košta 73 kune (ne mogu ga zamisliti ni za osobni auto po toj cijeni).
A GDJE JE POANTA?

221

Ni meni baš nije jasno što se čude cijenama dijelova. Blatobran za moju Škodu košta: 200 kuna kineski, 700 i više kuna original češki, pa ti biraj.
Da li je bilo muljaže ne znam, ali bi ista dreka nastala da je pukao taj krajnik u vožnji pa bi se pisalo da ZET ugrađuje sranje od dijelova. Nikada ne valja.

Westin

Kolko sam uspio vidjeti u Zetovom biltenu raspisan je interni natječaj za radnika u garaži Dubrava u servisu

marin

Počela se asvaltirati ulica Nikole Gučetića, autobusi tuda ne prolaze do četvrtka, ako ne i duže.
Bit će fora, ko hoće nek dođe i vidi

dean25

Lagani OT ali moglo bi nekoga zanimati:Prodaje se Zet-vrijednosna karta (bez imena i slike) sa 720,00 kn na računu.Cijena 500,00 kn.Info na PP.

Sonja

Zasto neki autobusi ZET-a imaju na lijevoj bocnoj strani (ispod vozaca) ispisano ZET d.o.o. te adresu a drugi ne  ???

conecto

Očito je riječ o autobusima koji se iznajmljuju (osim što voze na redovnim ili školskim linijama) i prema nekim zakonima moraju na tom mjestu imati istaknute te generalije.
A GDJE JE POANTA?

sokre

Jel počelo informativno izvještavanje ZET-a preko razglasa vozila?

Jučer je na Novoj TV bio glasnogovornik i demonstrirao visokotehnološki medijski projekt ZET-a.

STIB

Citat: sokre  u Svibanj 18, 2011, 16:13:13
Jel počelo informativno izvještavanje ZET-a preko razglasa vozila?
Nisam još ništa čuo.
A nadam se i da neću...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU