ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

Berlingo

Da li netko zna od kad bi ovo bilo? Da li je mozda god. 1990. ako bi se dala mozda procitati iz ovog serijskog broja? Inace ovo je netko pronasao u Zagrebu a sluzilo je za citanje knjige, odnosno, danas prekinem i oznacim stranicu s ovim.

221

Vjerujem da to je 1990. godina jer je tada bila denominacija dinara (iako sam bio jako mali, sjećam je se). Ta karta po ondašnjem tečaju od 1:7 bi danas koštala cca. 3 kune.

Portos

To je pojedinačna karta iz karneta koji su se kupovali u ZET prodavaonicama karata i jako je stara, rekao bih čak iz početka 80-ih što se vidi po seriji 000012. Naknadno su karneti postali dvosmjerni zbog nestašice papira i imali 20 umjesto 10 vožnji. Dakle imaš jako jako staru karnet kartu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Citat: Portos  u Svibanj 22, 2011, 21:54:32
Dakle imaš jako jako staru karnet kartu....
..koja , iako neponištena, ne vrijedi jer nema znak AKD koji ju je štampao.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Berlingo

Zahvalite mojoj prijateljici iz vaseg grada. 1998/9 kad sam dolazio u Zagreb je bio ovakav grb ZET-a. Prosle silne godine i sad sam se i ja sjetio da je na tom grbu bila zvijezda!

Mirta

Citat: 421  u Svibanj 22, 2011, 22:05:03

Znači, imaš primjerak bez vrijednosti, komercijalne (Muster ohne Wert), ali je dio sjećanja na neka prošla vremena.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Berlingo

A vrjedi ona meni i to jako puno. E pa sad, da mi netko ponudi par piva na Kaptolu, mozda bi i popustio, ali ne obecajem nista! ;D

Portos

Kompromitiraš se i postaješ zaboravan, u to vrijeme AKD nije štampao vozne karte za ZET.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Sinoć smo ponovo na HTV mogli gledati film "Crvena prašina" i u njemu nekoliko starih podsusedskih SU 220, SL 200, u prolazu ljubljanski 260A116M i novosadski 190A11M...
Na kraju filma dugo su prolazila ona slova s glumcima, korištenim pjesmama i zahvalama tvrtkama koje su pomogle realizaciji filma. ZET je naravno zaboravljen!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

Da li pojedinačna karta uopće ima rok upotrebe? Teoretski, zašto ova karta ne bi vrijedila? Vožnja s njom je plaćena i trebala bi vrijediti.

tramvajac 92

Ne vrijedi, zato jer je promijenjena valuta i cijena.
Mislim da nakon što se povisi cijena karte da ista vrijedi mjesec dana (to je valjda ono: dok traju zalihe)
Pitanje vozačima: kad se stupi na snagu nova cijena karte, šta vi radite sa neprodanim kartama po staroj cijeni?

221

Točno si napisao.
Našao sam u Cjeniku za prijevoz putnika, koji navodi:

''10. Sve pojedinačne i dnevne karte, te karte za uspinjaču, kupljene prije svake promjene cijena vrijede u prometu 30 dana nakon početka primjene Cjenika kojim se utvrđuju nove cijene spomenutih karata.''

421

Citat: Portos  u Svibanj 23, 2011, 07:46:41
Kompromitiraš se i postaješ zaboravan, u to vrijeme AKD nije štampao vozne karte za ZET.
Ne znaš, sjedni 1!
Dakle, prema napisima  i uputama u službenim glasilima ZETa, karte koje imaju logo proizvođača (AKD) vrijede u prometu do daljnjega!
Svakako da ih nije štampao AKD jer tih godina nije niti postojao.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 23, 2011, 13:19:09
Ne vrijedi, zato jer je promijenjena valuta i cijena.
Mislim da nakon što se povisi cijena karte da ista vrijedi mjesec dana (to je valjda ono: dok traju zalihe)
Pitanje vozačima: kad se stupi na snagu nova cijena karte, šta vi radite sa neprodanim kartama po staroj cijeni?
Svaki je vozač zadužen određenom količinom karata po određenoj cijeni, dakle financijski i materijalno.
Promjenom tarife, karte se vraćaju u ured karata i (pre)zadužuju se druge, nove karte po novoj cijeni.
Stare se mogu ,ali i ne moraju iskoristiti na način da se na njih odštampa nova cijena.

Berlingo

O pa tu ce jos biti rasprave. Dobio sam dojavu iz Zagreba da su pronadjeni jako vrjedni dokumenti. Ma samo da mi se dokopati tog grada. Jedva cekam.