ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

conecto

Citat: kreso75  u Ožujak 24, 2009, 12:06:17
Puno hvala conecto za ovaj info, i recimo ako živiš u zapadnom djelu grada dali možeš dobiti AP Podsused, ili je obrnuto dobiješ AP Dubrava :)

pozdrav

Sve prema mogućnostima i potrebama, ali u pravilu dobiješ bliži pogon. Kad nije sve idealno, recimo dođe puno novih vozača iz zapadnog dijela, a potrebe ima i istok, dogodi se da ne bude tako, ali čim se ukaže prilika prebaciš se. Evo primjer ti je naš Zetovac s foruma koji je radio u APD a sad je u APP.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: Shole  u Ožujak 24, 2009, 12:02:54
Mislim da bi bilo interesantno da netko prikaže vozni red tj. kretanje tih službenih buseva.  Odakle sve kreću, kojom trasom, koliko ih je....

Pa gledaj, mogu ja to za Dubravu (vozio sam ih više od 3 godine u noćnoj smjeni), jer ZG je velik pa je Podsused skoro kao druga firma.
Inače službeni busevi kreću navečer iz garaže (0.55-1.00), voze doma vozače kasne službe, na odredištu stoje sat-dva i kreću prema garaži dok voze jutarnju smjenu. Njihove trase u pravilu nisu direktne već malo kruže gradom kako bi pokrili što veće područje. Na dijelovima grada gdje prolazi više službenih vozila vrše tzv. spoj kako bi neki prema potrebama mogli presjesti i kombinirati razne linije iz raznih pogona ili redovne noćne linije. Njihov vozni red također ima određene točne polaske na raznim usputnim lokacijama.
0.55 kreće iz garaže bus za Veliku Goricu koji usput djelomično kruži centrom grada i spaja se s nekim službenjacima iz APD i noćnim tramvajima.
0.55 slično vozi bus za Rugvicu koji prolazi dijelovima Trnave, Vukomerca i Žitnjaka.
1.00 ide bus za Dugo Selo-Gračec koji usput ide preko Oporovečke blizu Miroševac groblja.
1.00 ide bus za Zelinu koji prolazi kroz Trnovčicu, Glavničicu, Laktec.
1.00 ide bus za Moravče koji prolazi kroz Kašinu, Prepuštovec, Soblinec
3.10 ide bus za Markuševec odakle polazi u 3.25
3.10 ide bus za Ljubljanicu, preko Grižanske, Miroševca, centra grada, kod Tehničkog muzeja spaja se s V.Goricom u povratku, tramvajem 33 i jednim podsusedskim službenjakom.
2.55 ide bus za Čučerje odakle kreće za garažu u 3.30

Tu je još noćna linija Dubec-Sesvete koji ujutro odlazi u Dugo Selo odakle kreće u 4.00, a dolazi u garažu oko 4.30 (za one koji izlaze nešto kasnije).

Svi dolaze u garažu u vremenu 3.40-3.55, Remiza u 4.15. Nedjeljom dolaze sat kasnije jer i busevi tako izlaze (od 5.00 nadalje), tj.stoje na početnim stanicama sat duže.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Naši sličan princip, samo što rade jedan krug više. 
00:30 izlazi iz garaže, jedan na istok, drugi na zapad.  Vozače kasne smjene razvozi svakog kući.  Po dogovoru se bira kojim pravcem se ide  (svaki put drugačije da nebi uvijek isti stizali prvi, a neki zadnji).  Kad svih raspelju vraćaju se prazni u garažu.
02:00  izlazi iz garaže, također 2,  razvoze čistačice kućama  (radno vrijeme im je 18:00-02:00),  vraća se prazan u garažu.
03:30  prazni idu na početnu stanicu (4 busa) i kupe vozače i prometnike iz prve smjene i dolaze u garažu u 4:30
04:30  prazni idu na početnu stanicu (3 busa) i kupe vozače koji počinju malo kasnije (oko 5:10)

conecto

Da, Rijeka je nešto manja pa možete tako radit, a naši službenjaci zapravo idu izvan samog Zagreba (V.Gorica, Rugvica, Gračec, Zelina). Sve su to trase duge oko 35-50 km u jednom smjeru.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Voze i naši izvan Rijeke  (Opatija, Kraljevica, Grobnik .....) al to je sve do nekih 30 km u jednom smjeru.

421

Citat: conecto  u Ožujak 24, 2009, 12:55:45
Da, Rijeka je nešto manja pa možete tako radit, a naši službenjaci zapravo idu izvan samog Zagreba (V.Gorica, Rugvica, Gračec, Zelina). Sve su to trase duge oko 35-50 km u jednom smjeru.

Bisag si zaboravio?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

421, ako smatraš da sam nešto izostavio mogao si me nadopuniti, a ne postavljati ovakva glupa potpitanja.
Jer, za Bisag znaju rijetki forumaši i iz ZG, a kamoli iz cijele HR koji ovdje sudjeluju, ili kolega iz RI na čiji sam upit i započeo o našim službenjacima... Kao da on Tebi brije o nekom Ružić selu umjesto Grobnika i sl....
A zapravo izostavio nisam ništa, jer faking Bisag je zapravo produžetak službenjaka Zelina, odnosno selo na granici s Varaždinskom županijom.... A na tablama službenjaka kao i na službama piše Sveti Ivan Zelina, nigdje Bisag, dakle službeno je to Zelina...

Kad već uletiš ovdje s titulom "vozač" pruži neku suvislu informaciju umjesto kratke rečenice koja završava upitnikom ili s tri točke. Jer ja sam, između ostalog, zato ovdje da mogu vidjet kako stvari funkcioniraju u ST, RI, OS, ZD..., a i da mogu svima zainteresiranima pružiti svoja saznanja...
A GDJE JE POANTA?

buSHunter795

Citat: 421  u Ožujak 24, 2009, 20:01:16

Bisag si zaboravio?

Vozi Citaro-kasni 12-tak minuta..Nisam vidio gbr jer je mrakaća ::| ;D

conecto

Citat: buSHunter795  u Ožujak 25, 2009, 01:40:02
Citat: 421  u Ožujak 24, 2009, 20:01:16

Bisag si zaboravio?

Vozi Citaro-kasni 12-tak minuta..Nisam vidio gbr jer je mrakaća ::| ;D

Službeni autobus pri polasku iz garaže ponekad pričeka nekog ako je to potrebno jer ima nekoliko voznih redova koji dolaze poslije 1.00, ili ako netko kasni zbog kvara i sl. Ionako je to interna linija pa su takve stvari moguće, ne ide uvijek navečer ni točnom obilaznom trasom ako nema nikog tko tamo stanuje. No ujutro kad ide prema garaži uvijek ide u točno vrijeme i po trasi jer ne može znati gdje tko čeka...
A GDJE JE POANTA?

ipiljek

Evo bila je najava da će u ponedjeljak u 20 i 10, na 1. programu HRT-a biti film "Crvena prašina".Film je, nadam se da većina zna, sniman na Črnomercu.Moći će se vidjet stari busevi, a posebno u jednoj sceni i jedan TAM kak ide prema Gornjoj Kustošiji.Nadam se da će past neke slike! :)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Ivan

Sjećam se da je odmah na početku filma scena sa više autobusa na Črnomercu, najviše mi je upalo u oči da se pojavljuju i SL 200 kojih tada kad se odigrava radnja još nije bilo u Zagrebu i 260A116 AM kojih tada još uopće nije bilo, tako da više prikazuje stanje kada je film snimljen nego u vrijeme radnje... No zanimljivo je vidjeti to sve skupa, pogotovo jer je tako očajno teško, koliko god brojni i prisutni bili, naći slike gradskih TAM-ova na Črnomercu krajem 90-ih... :( :( :(

Daniel

Hehehe imam televizijsku karticu na PC ,pa ću baš snimiti da ih vidim

conecto

Citat: Ivan  u Ožujak 28, 2009, 19:23:35
Sjećam se da je odmah na početku filma scena sa više autobusa na Črnomercu, najviše mi je upalo u oči da se pojavljuju i SL 200 kojih tada kad se odigrava radnja još nije bilo u Zagrebu i 260A116 AM kojih tada još uopće nije bilo, tako da više prikazuje stanje kada je film snimljen nego u vrijeme radnje... No zanimljivo je vidjeti to sve skupa, pogotovo jer je tako očajno teško, koliko god brojni i prisutni bili, naći slike gradskih TAM-ova na Črnomercu krajem 90-ih... :( :( :(

E sad ste malo prestrogi jer ovaj autobusni segment koji mi ovdje pratimo nije osnovna tematika filma. Naravno da se pojavljuju busevi iz vremena kad je film sniman, a sama radnja odvija se ranije. Pa nemaju filmaši takav proračun da usavrše još i takve sporedne detalje, no i takvi busevi se solidno uklapaju u to vrijeme. I legendarni srpski film "Ko to tamo peva" u kojem je autobus u fokusu radnje filma snimljen je s modelom Mercedesa koji je predstavljen negdje oko 1950., a radnja filma se odvija 1941. u vrijeme prvog njemačkog bombardiranja Beograda.
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Citat: conecto  u Ožujak 28, 2009, 22:17:57
Citat: Ivan  u Ožujak 28, 2009, 19:23:35
E sad ste malo prestrogi jer ovaj autobusni segment koji mi ovdje pratimo nije osnovna tematika filma. Naravno da se pojavljuju busevi iz vremena kad je film sniman, a sama radnja odvija se ranije. Pa nemaju filmaši takav proračun da usavrše još i takve sporedne detalje, no i takvi busevi se solidno uklapaju u to vrijeme. I legendarni srpski film "Ko to tamo peva" u kojem je autobus u fokusu radnje filma snimljen je s modelom Mercedesa koji je predstavljen negdje oko 1950., a radnja filma se odvija 1941. u vrijeme prvog njemačkog bombardiranja Beograda.
Dobro, ma nisam baš strogo kritizirao, samo sam primijetio malu nedosljenost. :)

Tomek

Idemo dalje s kumom i skandalima

http://www.net.hr/

BTW ovih dana diljem grada niću nadstrešnice na raznim stajalištima pa me baš zanima tko njih dobavlja.