ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

STIB

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/ukida-se-stajaliste-heinzelova---mup.aspx

Nije neobično, ali što se to radi da traje toliko?  :o
Citat:Zbog radova kod zgrade MUP-a u Heinzelovoj ulici,  u četvrtak, 5. studenoga, privremeno se ukida autobusno stajalište Heinzelova - MUP (iz smjera Kvaternikovog trga), (...)
Stajalište će ponovno biti uspostavljeno nakon završetka radova, za približno četiri mjeseca.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Navodno će na slobodnom središnjem dijelu Heinzelove ulice biti dodatni vozni trakovi. Taj dio je nekad davno (kad je napravljena kao jedna od najsuvremenijih ulica u ZG 70-ih kad je Tito dolazio) valjda ostavljen da će jednog dana tuda voziti tramvaj, a sad nema koga više vozit kad su tvornice na Žitnjaku riknule, pa vjerojatno nikad ni neće...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

U GUP-u je taj dio na Heinzelovoj još uvijek predviđen za tramvaj, isto je prazno u sredini ostavljeno i na Radničkoj, a zapravo se još uvijek dosta priča o tramvaju za Petruševec, ili možda i tramvaju ili LGŽ-u za V. Goricu, jer i na Domovinskom mostu su napravili srednji dio za tračnička vozila... Ja mislim da se tog koridora ipak još neće tako lako odreći, koliko god nesposobna trenutna vlast bila.

conecto

Možda jednog dana, ali sad su već nešto poasfaltirali u tom dijelu kod zgrade MUP-a. Ne znam ni ja točno što će to biti (rade se valjda i neke instalacije usput jer se dosta duboko kopalo), ali tako sam čuo.
A sad koliko tramvaj do Petruševca ima danas više smisla? Nekad bi bilo jer 12 voznih redova na liniji 217 nisu mogli pokupit sve putnike, a danas ova 4 (i još zglobni) uglavnom laufaju gotovo prazni.
Tko zna i za Veliku Goricu gdje se nikad ne zna hoće li i dokad voziti i ZET-ovi autobusi, a kamoli tramvaj. Neka vrsta željeznice bila bi spas za VG, ali ne vjerujem da bi ona išla na Heinezelovu ako bi i išla preko Domovinskog mosta, prije da bi negdje skrenula prema Glavnom kolodvoru jer mi se čini da bi bilo pogodnije da vozi bliže centru grada.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

S obzirom na razvijenost Buzina, Mlake, V.Polja i općenito rute uz Velikogoričku meni je tramvaj ili LGŽ besmislica preko Domovinskog mosta. Uvijek se iznova zaprepastim kad pređem most na goričku stranu Save jer to je most što se naselja tiče - u ništa, tj u selo moje malo.
Al dobro, najvažnije da je Banderas umjesto prećih stvari izgradio modernu Radničku dečkima iz drek river kvarta. Žali Bože novaca.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Da, ali sa te strane da se sagrade pristupne ceste si do aerodroma za 5 min, a po sadašnjoj Goričkoj je puno udaljenije te treba 20-ak minuta ;)

ipiljek

Jel zna netko kaj radi Mercedes solo kockica na vojnom poligonu u Kustošiji kod TOZ-a?? ???
Svaki dan kad idem vlakom ga vidim.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

STIB

I nakon više od mjesec dana otkako su zamijenjena stajališta 201/202 na Kvatriću, dogodi se pogreška (slikano jutros). Bus za Kozjak je došao prvi i stao krivo, pa je onda i ovaj drugi (za Kaptol) morao stati na krivi peron.

Srećom je vozač drugog busa bio toliko ljubazan da je osobno ušao u Citelisa i rekao ljudima koji su već sjedili da su u krivom busu.
"Krivca" nije bilo nigdje na vidiku. >:(
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

ikar

A ljudi ne znaju čitati šta piše na displeju? Bitno da je veliko i plavo...

Daniel

Lagani off topic!!!

Uz sve ZET-ove buseve koje farbaju u plavo , farbaju i tramvaje u plavo i danas vidio TMK 2100 , pofarban ful u plavo (gb 2104)

buSHunter795

Zašto su baš izabrali 2104  :-\ ???

Daniel

Citat:Zašto su baš izabrali 2104   

Moja greška , gb 2103 ::|

buSHunter795

Citat: Daniel  u Prosinac 01, 2009, 19:37:43
Moja greška , gb 2103 ::|

A počeo voziti 2103?? :o jesu ga sredili naši...jupiii
malo mi je čudno...2104 je Varta i predobro je ovako crn...hvala na infu ;)

STIB

Citat: Max-d  u Studeni 03, 2009, 19:59:53
Bilo bi logicno da su peroni na liijama 201 i 202 ostali po starom,jer se sa prvog perona lin. 201 skrece odmah u lijevu traku i tu se ostaje skroz do kruznog toka u Petrovoj i produzuje prema Kaptolu,a sa drugog perona lin. 202 se ubacuje u srednju traku koja dalje vodi u desnu traku po Domjanicevoj do kruznog toka gdje se skrece u  Petrovu desno prema Kozjaku,tak da mi ova promjena uopce nema smisla
Danas sam malo duže čekao bus i (još uvijek) razmišljao o ovome. Palo mi je na pamet da je zamjena možda ipak napravljena baš zbog ovog što je Max-d napisao, ali malo drukčije. Naime, da bi se s prvog perona skrenulo u lijevu traku, mora se prijeći barem djelomično u srednju traku, dok se s drugog to može napraviti normalno.
To bi moglo biti objašnjenje!  ;)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Max-d

Stib mislim da si u pravu,jer prije neki dan sam vozio liniju 215 i kad sam to sve skupa pogledao iz drugog kuta cini mi se da ta zamjena perona lin. 201 i 202 nije tak losa.