ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

tramvajac 92

Danas je jedan konektor navratio na remizu oko 13:25 Kaj je tam radio?

plavi ZET-ov bus volim

Ovakvi natpisi nažalost nisu ništa novo. Svejedno ne razumijem zašto pojedini građani imaju potrebu za pljuvanjem i vrijeđanjem ZET-a. Ah, ljudska narav.
Netko je sigurno bio jako ljut jer mu je bus kasnio.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Berlingo

JBT ZET? A ja sm siguran, kao i svi mi ovdje, da je taj neko opet morao uci u ZET i otici kuci. Mlado, ludo. I nije bas nista strasno.Lako se to opere. Problem je veci kad neko u mojim godinama prolupa pa zbunjuje vozace (666 ispred kokosinjca na Zametu). ;D

421

Transparentni  cjenik za onog tko treba prijevoz (uključeni i slijedeći izbori za predsjednika)
http://www.zet.hr/media/58198/cjenik%20izvanrednih%20vožnji.pdf

Što se radi s nađenim stvarima u tramvajima i autobusima pročitajte na:
http://www.jutarnji.hr/-halo--zet--jeste-li-mozda-nasli-moju-vrecicu-s-mesom---/520916/
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Plinska kriza na pomolu? Upitan izlaz?
Pun APD buseva iz APP (gb 30,11X,156....).
APD pun k`o šipak, ne možeš se okrenuti oko sebe-bus na busu!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Veljača 03, 2010, 19:16:57
Plinska kriza na pomolu? Upitan izlaz?
Pun APD buseva iz APD (gb 30,111,156....).
APD pun k`o šipak, ne možeš se okrenuti oko sebe-bus na busu!
Valjda APD pun onih iz APP? :)

I je li to sigurno 111? Zadnji koji je nosio taj broj je već pola godine poznat(iji) kao 876... :)

421

U pravu si, ali na -8°C, leće su mi se zamaglile...

Sonja

tamlover

To je jako jako nezgodno ispalo! JGP u Zagrebu nije tolko loš kolko ga se hoće prikazati. U stvari ispada da je najveći problem vrijeme vožnje na što opet najviše utječu drugi sudionici u promet. Tome ne može biti kriv sustav JGP-a nego oni koji bi trebali, a valjda nisu u stanju, riješiti problem gužvi. U isto vrijeme većina uspoređenih gradova ima metro ili neko drugo riješenje koje im osigurava protočnost prometa i brzinu.

Piše npr da na info mapama nema zajedno otisnute tramvajske i autobusne mreže, nema na webu router-plannera, nema dovoljno informacija na stajališnim info tablama - npr ne piše koliko traje vožnja do krajnjeg odredišta, nema klasičnog jgp-a do aerodroma....itd

Uglavnom ja sam jako ljut što mediji bruje o tome da Zagreb ima najgori jgp u Europi!!! Sramota za one koji to pišu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

inspektor Maska

U početku sam i ja bio ljut na ovo, pogotovo s naslovom teksta, ali realno ima tu puno isitne.
ADAC je prije nekoliko godina također tunele na našoj auto-cesti D1 proglasio najnesigurnijim u Europi, da bi koju godinu kasnije bili proglašeni najsigurnijima.
Ali nažalost mnogo toga ovdje iznesenog je istina i žalosno je da iz ZET-a stižu takve reakcije (ništa čudno kad su vezane uz ime osobe T.J.) pa se ne možemo nadati boljitku u skoro vrijeme kad oni samozadovoljno sami sebe hvale. Već su dosadni s tih 214 novih autobusa, znamo već kako su nabavljeni, kako i koliko voze (neriješeno tankiranje plina, ograničena kilometraža, krajnje nepovoljan i preskup lizing, nepoštivanje davatelja lizinga odredbi iz ugovora... SRAMOTA). Novi tramvaji također mnogi stoje. Pod sustav informiranja, nadzora i upravljanja prometom valjda se misli na (također preskupo plaćeni) Atron - znamo kako to u ZG funkcionira nakon prošlih već nekoliko godina.Sustav naplate i općenito naplatu i kontrolu mislim da nema potrebe uopće komentirati.
Istina je da ADAC iznosi neke gluposti poput "odmaka u kvaliteti vozila" jer "starih krama" vozi po Njemačkoj koliko hoćeš poput npr. GT-tramvaja.
Što se tiče veze s aerodromom tu su u pravu. Očito se radi o namještanju zarade prijevozniku koji to obavlja. A veza u ZG s aerodromom je očajna i s bilo kojim drugim prijevoznim sredstvom, zapravo osobnim autom, jer se jedino njim može stići, ali nema se gdje propisno stati u blizini zgrade, a parking je papreno skup. Inače, nekad davno postojala je autobusna linija ZET-a 267 Glavni kolodvor-Aerodrom Pleso.
Što se tiče organizacije prometa u ZG to je samo još jedna sramota koja naravno utječe i na funkcioniranje JGP. Koliko i ima žutih trakova, nismo u stanju sprovesti njihovo funkcioniranje kao i mnogo toga u ovoj "državi" (pod navodnicima jer prava država ima efikasne instrumente za provođenje vlastitih zakona). A na takve stvari i razna prometna rješenja bi i ZET trebao imati utjecaj, ako ga nema trebao bi se znati izboriti za njega, a u ZET-u čak postoji poseban odjel za takve stvari u kojem mnogi primaju plaću za ništa.
Ukratko, ovo nesposobno rukovodstvo ZET-a potrošilo je i dalje troši gomilu novca na kozmetičke stvari (uz one zaista potrebne), a nijedan skupi projekt nisu pošteno odradili. Nije sve u hrpi novih autobusa i tramvaja, monitorima i ekranima, treba to sve efikasno organizirati i posložiti. Ovako je točno – JGP je u ZG užasan i neorganiziran, posebno s obzirom na to kolike novce guta!

tamlover

Tunel je svuda tunel, a jgp nije svuda pod istim uvjetima. Mislim da dobro gađaš u sridu sa svojim komentarom rukovodstva i organizacije - al odgovornost za to odnosi se na vrlo uski krug ljudi. Njih slobodno kritiziraj, ali jgp za prosječnog korisnika, pa čak i nekog gosta Zagreba koji ne dođe avionom - nego recimo vlakom - mislim da djeluje sasvim solidno. U rezultatima istraživanja piše Zagreb - jako loše - mislim da je to pretjerano. Realnija ocjena je negdje između loše i zadovoljavajuće, za dobro se treba još potruditi.

Inače, najlošiji u Europi? Em u Eurotestu sudjeluje 17 zemalja, em je primjerice Atena i prije početka isključena jer je procjenjeno da usporedba s drugim gradovima ne može biti objektivna. Mislim da su i Zagreb i Ljubljana mogli biti slično procjenjeni. Jednostavno kruške i jabuke nemreš pomješat i napravit kompot u kojem se kruške nebuju osjetile. :-\

Tomek

Ja ću spomenuti samo jednu stvar koja će pokazati u kojem smjeru se kreće razvoj javnog prijevoza -- prošli tjedan je žuta crta u Vlaškoj koja je odvajala tramvaje od automobila zamjenjena bijelom.. Naravno, sada tamo auti mogu i prugom.. Mislim da će ubrzo i žute u Ilici i na još nekim mjestima pobijeliti jer u ZG-u se odavno zna da se preferiraju osobni automobili naspram javnog prijevoza.

conecto

Citat: Tomek  u Veljača 19, 2010, 21:44:10
Ja ću spomenuti samo jednu stvar koja će pokazati u kojem smjeru se kreće razvoj javnog prijevoza -- prošli tjedan je žuta crta u Vlaškoj koja je odvajala tramvaje od automobila zamjenjena bijelom.. Naravno, sada tamo auti mogu i prugom.. Mislim da će ubrzo i žute u Ilici i na još nekim mjestima pobijeliti jer u ZG-u se odavno zna da se preferiraju osobni automobili naspram javnog prijevoza.

Kad su nesposobni osigurati funkcioniranje žutih traka, lakše je ih je obojati u bijelo. Kao što ZET kad više nije mogao spriječiti švercanje (ne uvijek svojom krivnjom nego zbog nefunkcioniranja države) uveo je besplatni prijevoz. Samo ne znam čemu toliko ulaganje u novi sistem naplate ???
Aerodrom je defintivno i sam po sebi sramota za jedan glavni grad, izgleda kao aerodrom nekog malo većeg gradića, a povezanost nikakva. Mislim da bi trebalo vratiti davno ukinutu liniju 267 (dok se uvode mnoge bezvezne linije). Kad je ZET mogao zeznuti brojne privatnike na školskom prijevozu, zašto ne bi i Pleso Prijevoz na korist putnika?
Inače, slažem se, nije gradski prijevoz samo kupovanje novih autobusa i tramvaja. Vozila jesu nova, ali radi se na isti način kao prije 10, 20, 30... godina, u sustavu rada se ništa kvalitetno nije promijenilo kao što se općenito u ZET-u stvari teško mijenjaju, neke su valjda iste kao prije 100 godina.
Naslovi u medijima su ipak blago rečeno odvratni i neistiniti, ZET nije najgori u Europi (i to sada službeno) jer mnogi gradovi nisu obuhvaćeni. Ali ne treba to nas smetati što nema Atene ili nekih istočnih gradova koji bi sigurno bili iza Zagreba, već nam može čak biti drago ako nas svrstavaju u Zapadnu Europu i odvajaju od Istoka iako je njegov dobar dio već u EU. Dakle, pogledajte u tablici konkurenciju gradova među kojima je ZET zadnji.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tamlover

Citat: conecto  u Veljača 20, 2010, 07:32:13
Mislim da bi trebalo vratiti davno ukinutu liniju 267

Za razliku od Pleso prijevoza ZET-u ne bi bilo dozvoljeno stajati ispred glavne aerodromske zgrade. A po europskim kriterijima i neka dislocirana stanica bila bi veliki minus :-). Aerodrom i veza grada s aerodromom su jedan od najboljih dokaza kako u gradu i državi važne stvari godinama stoje. Da je aerodrom kojim slučajem u gradu to bi Banderas davno riješio jer bi mu donjelo puno pompe i pol.bodova, a ovako je Pleso zarobljen interesima HDZ-a.

Tomek

Ina,e cijena karte za Pleso prijevoz od Autobusnog kolodvora Zagreb do Zračne luke Zagreb je 30 kuna.