Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

tramvajac 92

I meni je ljepši narančasto/krem, samo da je još ovaj tank za plin i klima krem.

Slažem se da bi nasuprot 3. vrata trebalo imati prostor za stajanje, bez daske za peglanje, ali onda okrenuti sjedala za 90 stupnjeva (da gledaju na prolaz, ne kontra smjera vožnje).

Shole

Da Da. imaš pravo.  Ispod stakla, a ne po dnu

MB Citaro

evo ga i sa crtom ispod stakla, malo je zafušareno ali ok

kico101

Ni u tvornici ga ne bi bolje obojali. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

111222

vrhunski izgleda ;D šta nisu sve nove zglobne tako ofarbali

Ivan

Citat: Bocko  u Studeni 17, 2015, 17:53:31
Prije je lijeva strana imala remenje a desna šipka je za 20cm bila niža i mogao si se uhvatiti.

Ovaj novi zglobni su kriminalno loši prema stajaćim putnicima, prostor je puno manji, nezgrapan, rukohvati loše izvedeni a iznimno malo stajaćih mjesta ima u stražnjem dijelu.
Umjesto prve dvije stolice desno moglo se dobiti 3-5 stajaćih mjesta.

Ja zadovoljan jer neće doći na moju peticu no žao mi je putnika u jedinici i dvojci s njima.
Napravili su istu glupost kojom i ZET zadnjih 12 godina zlostavlja putnike, natrpali su prikolicu sjedalima iako se sigurno mogla uzeti konfiguracija s više stajaćih mjesta kod 3. vrata koju na ovim prostorima u većim gradovima jednostavno trebaju jer se ne sastavljaju komforni vozni redovi (niti je olakšanje na vidiku jer nema ni za višak autobusa, ni za više vozača ni za bolju autobusnu infrastrukturu a kamo li za tramvaj ili prigradske željeznice itd)... Ja zaista ne znam što ljudi koji nabavljaju ove autobuse rade jer ponekad ispada da nemaju nikakvog dodira sa stvarnošću, da na kraju u jednom dijelu ili cijelom busu samo iskopiraju konfiguraciju za Njemačku, Švedsku ili Francusku ili za neki mali grad jer im valjda to izgleda ljepše, to je besmislica koja ovdje jednostavno ne funkcionira.

Nije sigurno stvar proizvođača jer za većinu onoga što rade za Italiju ili Tursku svi ti isti proizvođači dobiju zahtjev za drugu konfiguraciju i iste autobuse naprave s 50% sjedala manje, a i rukohvati na mnogim mjestima spadaju često u dodatnu opremu i kupac ih treba tražiti ako misli imati puno stajaćih putnika... No netko u strukturama firme se mora više potruditi.

smogovci.bbb2

Busevi su loši jer su rađeni za naše tržište. Sjedala ima previše jer su postavljeni za strano tržište. Mislim ne kužim. Ima li itko u HR pametan kad kupuje vozila da kupi što nama treba ili je važna samo provizija umnik2 Isto je blesavo da kolica na drugim vratima moraju zaobilaziti staklenu stijenu umjesto da te staklene stijene do vrata uopće nema. MB Citaro opiturao si ga perfeto
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MB Citaro

MAN SG322  i 312 po mom mišljenju sasvim ok unutrašnjost i sasvim ok autobus, po meni najbolji što je autotrolej nabavio

Shole

Katastrofa od autobusa.  Pucale šasije kad su bili novi,  motori rikavali, elektronike.....  Autobusi sa najviše utrošenih sati rada kad se računaju popravci u garaži.  Nešto malčice bolja je druga serija, ali isto jako loše.  X puta su ih švabe dolazili variti i motori odlazili u Austriju na polugeneralne nakon malo km

MB Citaro

Dobro to stoji, ali putnički prostor mislim da je puno bolji, a i Citaro 2 je imao probleme sa motorom, a i mislim da ti manovi nekako bolje idu od mečke

Filemona

Ako MB Citaro ne zamjera, malo sam se igrao u Photoshopu

MB Citaro

Nemam razloga za zamjeriti, odlično je

smogovci.bbb2

MB Citaro/Filemona, jel imate volju dodati boju i na klimu i spremnike za plin da vidimo i tu kombinaciju?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MB Citaro

meni se ne da, a mislim da ne bi bilo lijepo, ovako je po meni bolje

Filemona

evo, iako se slažem s Citarom da izgleda bolje bijelo.