RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

5AR

... i jedan tamno sivi VDL Berkhof ambasador.
A na Karosi su prva dva dana vozači čekali da otpišti 5 sekundi da se zatvore vrata i onda krenuli a poslije bi krenuli pa nek pišti i zatvara se u vožnji. :P

Shole

Citat: kico101  u Kolovoz 06, 2009, 00:04:02
I bijeli zglobni TAM ( ne znam oznaku, ali isti tip karoserije kao 260A116 samo monotral ). Bilo je to sredinom devedesetih. I jedan midi Autosan.

TAM 260A180M  sa tablicama MB-356-172  (piše već na forumu), bio na probi u proljeće 1991.
Autosan je bio tamno plavi, a nedavno je bio i svjetlo plavi BMC i spomenuti Berkhof

Shole

Kojim prijevoznim sredstvom se najčešće koristite za dolazak u centar?   
POČETAK ANKETE: 29.9.2008
BROJ GLASOVA: 12792

Autobusima KD Autotrolej d.o.o. Rijeka      34,65 %
Vlakom                                                       40,96 %
Ostalim prijevoznim sredstvima                  24,38 %

Genijalna anketa sa www.autotrolej.hr sa još genijalnijim rezultatima.  Valjda su glasali većinom ljudi iz Delnica.

5AR

Danas sam oko 13 h između Hreljina i Križišća vidio 620 sa displejom Airport Rijeka.

MAKI

Prvi put (ili mozda se varam) da Zračnu luku vozi 620.
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

shef

Halooooo! Buuuđenje!!!

Zračnu luku već podosta dugo vozi Autotrans:

http://www.autotrans.hr/index.php?c=html&s=more&id=131
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

I da kojim slučajem vozi zašto bi išao preko Hreljina i Križišća !?  Očito se neko igrao displejem

MAKI

Soleti se jaaako znaju sa displayem igrati.A to da autotrans vozi Zračnu Luku to znam zato me je i začudilo to. :o
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

mivano

Tko tiska ploče za buseve bez displaya ?
Godinama je bilo Rijeka-Kostrena-Šoići, Rijeka-Drenova-Lokva, Rijeka-Martinkovac-Kastav ...
Zadnjih godina se odjednom pojavilo bez ovih srednjih natpisa.

ikar

To ti trolej kupi plehove plastike i onda u garaži izrežu i ljepe slova i brojeve. To Rijeka-Kostrena-Šoići je idiotski natpis jer po tome Šoići nisu dio Kostrene?

shef

Možda je vrijeme da se netko ozbiljno pozabavi natpisima i toponimima, npr za 2-3 godine kada, ako Bog da, ne bude više papirnatih tabela. Da netko npr. konačno izbriše idiotarije tipa Rijeka - Kostrena - Šoići ili još goru 14 Podola ili 25 Podola. A Podola nisu ništa drugo nego lokalni naziv za livadu u Kukuljanovu.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

Citat: ikar  u Kolovoz 13, 2009, 10:44:26
To ti trolej kupi plehove plastike i onda u garaži izrežu i ljepe slova i brojeve. To Rijeka-Kostrena-Šoići je idiotski natpis jer po tome Šoići nisu dio Kostrene?
Ali na displayima još uvijek tako stoji; pa i Lokva je dio Drenove - zapravo je glupo i Rijeka-Lokva;
ko da Lokva ne pripada Rijeci; Lokva nije ulica ni trg nego je u blizini bila nekakva voda stajačica koja je po jednima davno presušila, a po drugima ju je pokrila cesta.
Ali ono 5 Drenova po ovoj logici isto ne valja, jer je neodređeno - vozi se samo do groblja tj. otprilike do kraja Donje Drenove. A Gornja?

ikar

Citat: mivano  u Kolovoz 02, 2009, 20:03:19
Čini mi se da improvizirane ploče za buseve bez displaya postaju opet aktualne. Malo tko da ima tiskanu ploču za 10a - pa tako ni 455 - napisana je ručno

Za Liniju 10a ima par tabela samo (možda dve, tri najviše) - a sada po ljeti trebaju za 590, 603, 446, 577 i za monotral koji vozi kao ispomoć, a da ne računamo još smjene koje se voze sa rezervnim kolima.

Shole

Citat: ikar  u Kolovoz 13, 2009, 10:44:26

Ne lijepi trolej ništa nego se naruči negdje u nekoj tiskari (vjerovatno nečiji kum ima u garaži printer i cuter, a naplati možda 50kn komad).  A na najnovijoj seriji ne piše Rijeka-Kostrena-Šoići, nego Rijeka-Sv.Lucija-Šoići i Šoići-Rožmanići-Rijeka.  Toponime bi trebalo mijenjat, to se slažem, ali u nekim situacijama je neizbježno i da se desi nešto što u biti i nije ispravno.  U prigradu se za sve linije piše polazna stanica RIJEKA bez obzira koja je krajnja, odnosno da li je u Gradu Rijeci ili u nekoj od općina.  Za liniju 11 bi onda po vašem trebalo pisat Delta-Kozala-Gornja Drenova ili bez Kozale ako su samo polazna i krajnja stanica.  Ja bi promjenio samo ove:

5  Jelačićev Trg - Škurinje - Drenova groblje,   a ne Ribarska ul-Drenova.  Nikad nije kretao ni završavao u Ribarskoj nego je tamo samo korekcija v.r.-a,  a Drenova je širok pojam ko što je netko spomenuo.

A na one što idu sjevernim koridorom bi promjenio ono Žrt.Faš.  u Pomerio.

mivano

Koji sve busevi imaju one KONIX reklame?
U zadnje vrijeme je toga sve manje i manje, čini mi se. Znam da imaju 591, 611.