RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

zvone16

Samo kod nas su bedastoće ... Šta fali kad uđeš umoran u jedan Lion Classic i ono ti muzika  ;D Još će se i desit kao na nekim turčnima i SG312 / SG322 da će skinut zvučnike i onda stavit komadić drva i takav nek bude i to na kraju ispadne ružnije nego cijeli SU 220
ZvoneXp

kico101

Nema para, nema muzike.
Btw, stariji forumaši će se sjetiti kako je došao 450. Imao je na krovu ugrađene male zvučnike kroz cijelu dužinu autobusa. Iskreno se ne sjećam da su ikad radili. Kasnije su zabetonirani ultrapasom :P.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

Nije mi jasno ono što sam sinoć vidio. Sinoć malo prije 7 sam zatekao 412 na stanici "kod Slavice" kako ugašen stoji tamo blizu Croatia Osiguranja i unutra u njemu vozač koji obično duži 640. Oznaka linija nije bilo. Prednja vrata su bila otvorena.
Unutra su bile stvari na stolicama.
Zna li itko što je i koga čekao?

zvone16

Ja neznam, a je zna ko kako to da je 610 vozio ispomoć 26ice danas u 7:05
ZvoneXp

Boki651

Citat: mivano  u Prosinac 08, 2011, 14:49:00
Nije mi jasno ono što sam sinoć vidio. Sinoć malo prije 7 sam zatekao 412 na stanici "kod Slavice" kako ugašen stoji tamo blizu Croatia Osiguranja i unutra u njemu vozač koji obično duži 640. Oznaka linija nije bilo. Prednja vrata su bila otvorena.

412 je sinoć bio na 7a iza 22h

MB Citaro

Citat: mivano  u Prosinac 08, 2011, 14:49:00

Nisam 100% siguran ali mislim da je vozio neku limenu glazbu

NP-549

Boki651

Kakva fotka, baš je au  ;)

Naravno, ide u arhivu!

M.A.N. boy

ovo je parking na milimetar haha, svaka čast.

NP-549

Zanima me mišljenje i iskustva prvenstveno ljudi iz drugih djelova Hrvatske (u nadi da će ovo pročitat):

Na koliko atmosfera bi trebale blokirat kočnice kad autobus ostane bez zraka ?  Da li je moguće (ispravno) da je zrak na 4, a da bus još uvijek ide, ali nema dovoljno pritiska za otvarat vrata ili za aktiviranje stanične?  Gdje mu je ustvari manometar koji mjeri pritisak pošto se zna našima vrlo često dešavat da kazaljka kaže da je zrak na 8, a bus je na podu (jastuci nisu dignuti)

EDIT:   radi se o MAN-u

Bocko

Kako čujem, danas od 12 sati na parkingu Jelačićeva trga zaljubljenici u autobuse prikazat će buseve iz kolekcije inBUScluba iz Trsta - linije Trst - Rijeka tvrtke "Società Grattoni de Fiume".
Tvrtka je koja je prije 2. svj. rata bilo zadužena za prigradski, gradski i međugradski promet.
Bilo bi lijepo vidjeti.

mivano

Iz novog broja "Drenovskog lista":

"Prolazite li Drenovom zapazit ćete nekoliko krivo napisanih lokaliteta ili naziva.
Krenimo od Podbrega, odnosno Lokve. Na autobusnoj stanici već godinama stoji natpis LOKVE. Svaki, pa i najmlađi Drenovčan zna da to nisu Lokve i da nismo u Gorskom kotaru. To je uvijek bila i ostat će LOKVA. Još je Ivo Jardas u knjizi ,,Kastavština" , nastaloj između dva rata, napisao: Tamo, kade se pride z Lubanja na ravno tnalo, bil je nekada jedan veli obzidani kalić. Temu kalićine su deli lokva. Tu lokvu su prevoltali i sad je to velika šternina od dve grla. Toj šternine i selu, ko je unde, deju LOKVA.
Na vrhu uzbrdice, gdje se od Drenovskoga puta odvaja put za Pešćevac i drugi za Mugarić, autobusna je stanica na kojoj piše SLOGARIĆI VRH. Pitao sam mnoge Drenovčane pa i one najstarije znaju li za taj toponim. Svi se redom čude i njihov odgovor je redovito: To je odvavek bil i ostat će Mugarić. Nikad nismo ni čuli za nekakov Slogarić.
Osim toga ni u najstarijim katastarskim kartama Drenove (1890. godine npr.) ne postoji toponim Slogarić nego uvijek MUGARIĆ (ponekad Mogarić ili Mugarići).
Prije par godina uputio je Mjesni odbor Rijekaprometu prigovor s molbom da se pogreška ispravi, međutim odgovoreno je da je to stari toponim i da to ne namjeravaju ispravljati. Isto bi, valjda, postupili i na slučaju Lokve..."

Shole

Jednom smo ovdje pisali o krivo postavljenim narančastim pločama na čekaonicama po Vežici i u kratkom roku su nepravilnosti ispravljene. Zamolit ću kolegu da i ovaj put proba kontaktirat iste osobe  i da se i ovo ispravi.

Bocko

Čujem da se jučer novi autobus 5-ice na šlepanju otkačio s užeta na nizbrdici i projurio preko semafora, srušivši semafor i da je lijepo uništen prednji dio.
Ima tko više informacija?

ikar

719. Dosta limarije i novih stakla će trebat...