RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

Boki651

Snijeg bi prema najnovijim katama trebao padat u predjelima iznad 200 metara i trebalo bi ga biti dosta, poznavajuci rijecku mikroklimu, nece ona tako lako dozvolit juzini da se razmase.

dragec52

Boki651 imajući u vidu tvoje znanje metereologije nebi bilo na odmet da nam svako toliko natipkaš bitne promjene vremena. Znaš ono mikro klima. Na Hostima kiša na G.Vežici sunce.

Boki651

Može, dogovoreno, iako sve najave meteo dogadjanja imate na RW portalu, u mom potpisu :)

Što se tiče trenutne situacije, vani je 0,9 stupnjeva (no to ništa ne znaci jer čim oborine krenu, vlaga poraste i temperatura se spusti), Učka je u zavjesi, dosta je nezahvalno pričati o količini snijega, ali je izvjesno da će ga riječko zaleđe imati u pristojnim količinama, a i Visković je danas najavio sježan dan u Primorju.

Molim moderatore, da mi kažu da li ćemo o meteorološkim prilikama pričati ovdje ili da otvorimo posebnu temu u riječkom podforumu?

Boki651

Upozoravam nadležne u troleju ako čitaju forum načinjenicu da bi linija 7a na zapadnoj strani mogla ubrzo imati proglašene zimske uvjete.

ikar

Citat: Boki651  u Siječanj 04, 2010, 12:56:17
Upozoravam nadležne u troleju ako čitaju forum načinjenicu da bi linija 7a na zapadnoj strani mogla ubrzo imati proglašene zimske uvjete.

Nadležni je prometnik u smjeni, u ovakvim uvjetima je stalno u kontaktu sa vozačima na terenu i provjerava situaciju. (Tako je bilo i u nedjelju nakon snijega, počelo je ledit navčer pa je prometnik tražio da pošalju ralicu na Marčeljevu i Sv. Križ.

Berlingo

Dok sam slikao veceras na Trampovom bregu (kvalitetu sami procjenite), na Primorskom radiu javili su da se autobus preprjecio kod romskog naselja. Bas je zanimljivo kad pada snijeg u nasem gradu.

Berlingo

Citat: Boki651  u Siječanj 04, 2010, 09:11:48
Može, dogovoreno, iako sve najave meteo dogadjanja imate na RW portalu, u mom potpisu :)

Što se tiče trenutne situacije, vani je 0,9 stupnjeva (no to ništa ne znaci jer čim oborine krenu, vlaga poraste i temperatura se spusti), Učka je u zavjesi, dosta je nezahvalno pričati o količini snijega, ali je izvjesno da će ga riječko zaleđe imati u pristojnim količinama, a i Visković je danas najavio sježan dan u Primorju.

Molim moderatore, da mi kažu da li ćemo o meteorološkim prilikama pričati ovdje ili da otvorimo posebnu temu u riječkom podforumu?
Snijeg je na Viskovu poceo padati par minuta iza 9. Pa malo hoce , pa malo nece. Za stvarno se pocelo bjeliti oko podneva. Pritom ne mislim na aute. Oko 15.00 smo vec cistili krug firme.

mivano

na Drenovi je jutros slabo padao, a onda je počeo gadno oko 13, 646 (13:15) se uspio popet na Lokvu bez većih problema dok je još bilo malo snijega na cesti, od 17 do 22 ralica prošla 4 puta gore i dolje Grohovskim putom i ulicom Sv. Jurja

Berlingo

Mislim da dalje od Petrolejke i nije smio jer ide u Opcinu Viskovo. No u odnosu na onu bijelu subotu ipak ima pomaka. Ima li jos netko danasnji dan a da je vrjedno ovog foruma?

mivano

šta svaka općina ima svoju ralicu ili koriste županijsku?
btw.: sad je prošla peti put ;D

Berlingo

Nisam upucen toliko. Mislim da se na podrucju grada moze vidjeti samo Ceste-Rijeka, a svaka bi opcina trebala imati razlicite koncesionare. Radim na Viskovu, zivio sam neko vrijeme na Grobniku. Sa starim kramama se bolje ciste ceste od ove silne nove mehanizacije sto se zovu Ceste-Rijeka!

Boki651

Citat: Berlingo  u Siječanj 04, 2010, 23:26:14
Mislim da dalje od Petrolejke i nije smio jer ide u Opcinu Viskovo. No u odnosu na onu bijelu subotu ipak ima pomaka. Ima li jos netko danasnji dan a da je vrjedno ovog foruma?

Evo ja mogu malo svog doprinosa dodati, imao sam tu čast da sam bio u busu koji je prvi, nakon što su se tri zaglavila na hostima, išao u Antuna Barca, a tada je stvarno padalo. Pa krenimo s ovom kratkom fotoreportažicom

Prvo dvije s Hosti

Vozači dogovaraju strategiju za nastavak dana

Prvi bus koji je išao u Antuna Barca

Za gore je prošla još jedna 20-ka, ali nije daleko stigla

Snijega je sve više

Približavam se pješke Blažićevu, kad tamo bus parkiran doslovno u toj ulici, a tamo jedva auto prodje

Nastavljam uzbrdo uz Minakovo, kod vrtica, dva busa jedan iza drugog

Odjednom poziv, frendovi kod pošte na pehlinu, kažu pravi kažin, to se ne propušta, trčim tamo, a tamo stvarno autobusa, auta, zabijenih auta... itd
Ovaj je zabrazdio po lijevoj strani

na okretištu na Turkovu, pametnije je nigdje se ne micat kad sve stoji

Boki651

jos samo napomena da sutra poslijepodne ocekujemo reprizu današnjeg dana

Berlingo

Svaka cast majstore. Predivne fotke. Svaka cast ovim deckima za volanom. nebi im volio sad biti u kozi jer nekog pomaka vani sigurno nema. A posto sam sad doma na Zametu i slusam kisu, a sutra cu na posao s autom i dobrim zimskim gumama, ja u biti obozavam snijeg u Rijeci. Neka mi niko ne zamjeri.

Boki651

Kako mi se nitko od modova nije izjasnio, a na Dragecov prijedlog ovdje ću onda pisati o meteo situaciji, kod većih promjena vremena, iako sve najave imate na RW portalu.

Što se tiče linije 7a, od 22h autobusi dolaze opet na Hosti, jer je vani zatoplilo.

Upozoravam da sličnu situaciju  očekujemo i sutra poslijepodne kada će ponovno zahladiti uz buru.