RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

ikar

Citat: Bari  u Siječanj 17, 2010, 10:14:52
Zašto nebi mogla biti jučer slikana? Isto je bilo sunce  ;D

Jer 712 nije bio na 7ci! A i tablice VR-a od subote su zelene, a ova na slici je blijedo-plava.

Bari

Citat: ikar  u Siječanj 17, 2010, 10:21:11

Jer 712 nije bio na 7ci! A i tablice VR-a od subote su zelene, a ova na slici je blijedo-plava.

Starog lisca poput tebe nemoguće je zeznut...
KREPAT MA NE MOLAT !

kico101

Citat: ikar  u Siječanj 17, 2010, 10:21:11

Ajde mi reci, kako na ovoj fotki možeš uočiti koje je boje tablica, koja se jedva vidi na prozoru? ???
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

ne znam ko je ljude u 649 i 626 učio vozit, ali tako sporo se vuć to je neviđeno

mivano

da se malo podsjetimo šta je kolega Kico 101 predlagao pred koju godinu (iz teme "Ideje za reorganizaciju JGP"):

Citat: kico101  u Lipanj 18, 2008, 11:45:09
Da ne kompliciram, evo kako ja vidim jednu od mogućnosti druge faze promjene sustava linija:
A) Klasične, produžene i minibus gradske linije

Linija 1:  Trsat-Centar-Zamet-Srdoči ( zglobni - koja frekvencija polazaka, to još razmišljam-isto i za druge linije )
Linija 2:   Pećine-Centar-Kantrida-Matulji terminal ( početak lokalnih linija )
                      ( troosovinci )
Linija 3:   Čavle terminal-Svilno-Orehovica-Kačjak-Z.Kučića-Brdo-Kvaternikova-dalje trasom sadašnje šestice do Turnića, a zatim dalje-Nova Cesta-Grpci-cesta 233-Rešetari ( krug oko naselja ) ( zglobni )
Linija 4:   Lokva-Drenovski Put-Kozala-Laginjina-Križanićeva-Bulevard-Mihanovićeva-Marohnićeva-D.Šćitara-Valkovićeva/fra S.Schona ( zabrana parkiranja ) pored Aule-Krautzekova-zap. ulaz u Kampus-Kampus ( okretište ) ( solo )
Linija 5:   Drenova-sadašnja trasa petice do kazališta, a zatim trasom današnje sedmice na Gornju Vežicu do okretišta ( zglobni )
Linija 6: Zap. Zamet-Baredice-Nova Cesta-Čandekova-Pomerio-Kumičićeva-Sv.Ana-Draga-Sv. Kuzam-Škrljevo ( kroz naselje )-Kukuljanovo ( solo )
Linija 7: Vožišće Terminal-Viškovo-Pehlinska cesta-Vukovarska- Teslina-Riva-Kumičićeva-Kvaternikova-Radnička-rotor TC Pećine ( stajalište na proširenju uz južni ulaz gdje ionako stalno nepropisno parkiraju )-Rotor-Radnička-D.Gervaisa-Kumičićeva i dalje prema Vožišću ( troosovinci )ž
Linija 8:    Marčeljeva Draga-trasom sadašnje 1A do Rive-Pećine-Kostrena ( magistrala )-Paveki-Šodići-magistrala i natrag ( solo )
Linija 9:    Sveti Križ-trasom današnje 7A do tehn. faksa-Čandekova-A.Barca-Vidovićeva-Meštrovićeva-Medovićeva-Baredice-Nova Cesta-Vidovićeva-A.Barca-Čandekova i natrag ( zglobni )
Linija 10: Rešetari-Martinkovac-Baredice-Nova Cesta-A.Barca-Vukovarska-Teslina-Riva-Pečine-Vrh Martinšćice-Sveta Lucija-Šoići ( nattag po magistrali ) ( solo )
Linija 11: Podvežica-Centar-Zamet-Martinkovac- Kastav terminal ( zglobni )
Linija 12: Torpedo-Manzonijeva-Pomerio-Šupićeva-Račkog-Svilno-Čavle-Nova cesta- RZ 27-Škrljevo ( ne kroz naselje )-Kukuljanovo-Policija-nova cesta i natrag ( solo )
Linija 13:  Lokva-Grohovo-Pašac-Račkog-Pomerio-Teslina-Mlaka-Zamet- trasom sadašnje 17-ce-Bezjaki ( solo )
Linija 14: Kampus- sjeverni izlaz-Strižićeva-Kumičićeva-Centar-Teslina-Vukovarska-Hosti-Drnevići-Šumci-Grpci-Starci-Vladivoja i Milivoja-Drnjevići-Hosti i natrag ( solo )
Linija 15: Kampus -sjeverni izlaz-Strižićeva-Mihanovićeva-Bulevard-Pomerio-Tibljaši-Stupari-Juraši ind. zona ( solo )
Linija 16: Trsat-Strmica ( kao i do sada ) ( minibus )
Linija 17: Grpci-Markovići-Frlani ( minibus )
Linija 18: Kozala-O.Valića-Kvarnerska-Brašćine-Pulac ( minibus )
Linija 19: Drenova-B.Francetića-Kablari ( kao i do sada ) ( minibus )
Linija 20: Tutnovo-Svilno-Grbaste ( minibus )
...
ovaj boldani dio su sigurno prepisali odavdje
dakle, odlučili su preskočit 1.fazu ;)
zato, kad pljujemo po liniji Trsat - Srdoči, sjetimo se da je to možda poteklo od nas

Lion

Danas na svim stajalistima na Zametu osvanuli plakati PGS-a na kojima pise da se trazi direktna veza centra sa Zametom, Bezjakima, Gornjim Zametom (mislim da je tako pisalo  ::|). Ispod toga lose photosopirana slika solaris urbina 18 u nekim kvazi-bojama autotroleja s displayem 2 ZAMET.  ;D
Valjda ce imat oni neki utjecaj na trolej pa vrate 17-ku iako to nije izgledno. Al nada umire poslijednja.  :D
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Shole

Od 3 milijarde slika na forumu, oni izaberu baš ovu koja je fotomontaža

EDIT:   nije uopće bitno da li je stvar pokrenuta iz PGS-a, HDZ-a illi SDP-a  (čisto sumnjam da bi ovi zadnji nešto pokrenulu kad su njihovi ovo i uveli), bitnoje da se proba nešto učiniti jer nisu jadni ljudi zaslužili da se ovako odnosi prema njima.  I danas su nekakvi debilni textovi u Novom Listu kako je ova reorganizacija samo početak velikih promjena u JGP-u u Rijeci koje će s godinama biti takve da će se maximalno privuć korisnici.  Ma dajte molim vas koga vi tu ......... u zdrav mozak.  Kako možeš povećat korištenje kad umjesto direktnih veza uvedeš presjedanje i umjesto 100 polazaka staviš 80.  To je 20% manji standard samo po broju polazaka a koliku postotnu vrijednost nosi direktna veza neću ni govorit.   Jasno je svima da nemože svaka ulica imat direktnu vezu, ali čemu ukidati one stvari koju su jako dobro funkcionirale proteklih 20, 30 ili više godina i izmišljat toplu vodu.

conecto

Citat: Lion  u Siječanj 20, 2010, 21:10:43

Valjda ce imat oni neki utjecaj na trolej pa vrate 17-ku iako to nije izgledno. Al nada umire poslijednja.  :D

A možda će imati neki utjecaj na Trolej da kupi Solaris Urbino ;)
Ovako u Trolejovskim bojama i ne izgleda loše iako u tim bojama svaki bus izgleda dobro.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

A meni već stvarno dosta i preko glave ovog dizajna.  Pa od 390 iliti 1980. buseve pituramo identično.  Vrijeme je za promjenu dizajna !!!!

lukica

Citat: Shole  u Siječanj 21, 2010, 19:23:12
A meni već stvarno dosta i preko glave ovog dizajna.  Pa od 390 iliti 1980. buseve pituramo identično.  Vrijeme je za promjenu dizajna !!!!
Tamovi (tipa 577) imaju fora dizain...

lukica

Frend mi je jučer rekao da je 103 bio na 5a i Da neka baba nije mogla uč pa da je psovala i bus i trolej... ;D ;D ;D
I rekao je da kad je neka žena htijela kupit cvikalicu da je vozač rekao: "U ovom svinjcu da plačate kartu??? Dajte sjednite iza..." ;D ;D ;D

Berlingo

Mislim da znam o kojoj se osobi radi. Stanuje 50m ispod okretista u Tibljasima. Jako tesko hoda i uopce ne vjerujem da ta zena moze uci u mali auto.

echo

Citat: mivano  u Siječanj 20, 2010, 10:53:34
da se malo podsjetimo šta je kolega Kico 101 predlagao pred koju godinu (iz teme "Ideje za reorganizaciju JGP"):

Citat: kico101  u Lipanj 18, 2008, 11:45:09
Da ne kompliciram, evo kako ja vidim jednu od mogućnosti druge faze promjene sustava linija:
A) Klasične, produžene i minibus gradske linije

Linija 1:  Trsat-Centar-Zamet-Srdoči ( zglobni - koja frekvencija polazaka, to još razmišljam-isto i za druge linije )
Linija 2:   Pećine-Centar-Kantrida-Matulji terminal ( početak lokalnih linija )
                      ( troosovinci )
Linija 3:   Čavle terminal-Svilno-Orehovica-Kačjak-Z.Kučića-Brdo-Kvaternikova-dalje trasom sadašnje šestice do Turnića, a zatim dalje-Nova Cesta-Grpci-cesta 233-Rešetari ( krug oko naselja ) ( zglobni )
Linija 4:   Lokva-Drenovski Put-Kozala-Laginjina-Križanićeva-Bulevard-Mihanovićeva-Marohnićeva-D.Šćitara-Valkovićeva/fra S.Schona ( zabrana parkiranja ) pored Aule-Krautzekova-zap. ulaz u Kampus-Kampus ( okretište ) ( solo )
Linija 5:   Drenova-sadašnja trasa petice do kazališta, a zatim trasom današnje sedmice na Gornju Vežicu do okretišta ( zglobni )
Linija 6: Zap. Zamet-Baredice-Nova Cesta-Čandekova-Pomerio-Kumičićeva-Sv.Ana-Draga-Sv. Kuzam-Škrljevo ( kroz naselje )-Kukuljanovo ( solo )
Linija 7: Vožišće Terminal-Viškovo-Pehlinska cesta-Vukovarska- Teslina-Riva-Kumičićeva-Kvaternikova-Radnička-rotor TC Pećine ( stajalište na proširenju uz južni ulaz gdje ionako stalno nepropisno parkiraju )-Rotor-Radnička-D.Gervaisa-Kumičićeva i dalje prema Vožišću ( troosovinci )ž
Linija 8:    Marčeljeva Draga-trasom sadašnje 1A do Rive-Pećine-Kostrena ( magistrala )-Paveki-Šodići-magistrala i natrag ( solo )
Linija 9:    Sveti Križ-trasom današnje 7A do tehn. faksa-Čandekova-A.Barca-Vidovićeva-Meštrovićeva-Medovićeva-Baredice-Nova Cesta-Vidovićeva-A.Barca-Čandekova i natrag ( zglobni )
Linija 10: Rešetari-Martinkovac-Baredice-Nova Cesta-A.Barca-Vukovarska-Teslina-Riva-Pečine-Vrh Martinšćice-Sveta Lucija-Šoići ( nattag po magistrali ) ( solo )
Linija 11: Podvežica-Centar-Zamet-Martinkovac- Kastav terminal ( zglobni )
Linija 12: Torpedo-Manzonijeva-Pomerio-Šupićeva-Račkog-Svilno-Čavle-Nova cesta- RZ 27-Škrljevo ( ne kroz naselje )-Kukuljanovo-Policija-nova cesta i natrag ( solo )
Linija 13:  Lokva-Grohovo-Pašac-Račkog-Pomerio-Teslina-Mlaka-Zamet- trasom sadašnje 17-ce-Bezjaki ( solo )
Linija 14: Kampus- sjeverni izlaz-Strižićeva-Kumičićeva-Centar-Teslina-Vukovarska-Hosti-Drnevići-Šumci-Grpci-Starci-Vladivoja i Milivoja-Drnjevići-Hosti i natrag ( solo )
Linija 15: Kampus -sjeverni izlaz-Strižićeva-Mihanovićeva-Bulevard-Pomerio-Tibljaši-Stupari-Juraši ind. zona ( solo )
Linija 16: Trsat-Strmica ( kao i do sada ) ( minibus )
Linija 17: Grpci-Markovići-Frlani ( minibus )
Linija 18: Kozala-O.Valića-Kvarnerska-Brašćine-Pulac ( minibus )
Linija 19: Drenova-B.Francetića-Kablari ( kao i do sada ) ( minibus )
Linija 20: Tutnovo-Svilno-Grbaste ( minibus )
...
ovaj boldani dio su sigurno prepisali odavdje
dakle, odlučili su preskočit 1.fazu ;)
zato, kad pljujemo po liniji Trsat - Srdoči, sjetimo se da je to možda poteklo od nas

Predložio sam i ja do sada 10 puta da dvojka ostane do Diračja a kad dovrše cestu 233 da se bivša 3a produži do Kastva i ukine 18b, pa od toga ništa

Berlingo

Citat: lukica  u Siječanj 21, 2010, 19:24:58
Citat: Shole  u Siječanj 21, 2010, 19:23:12
Tamovi (tipa 577) imaju fora dizain...
S obzirom na dugogodisnju situaciju u gradu gdje zivimo, mene bas cudi da autobusi vec odavno nemaju na sebi crvenu boju.

conecto

Meni se dizajn riječkih buseva sviđa, e sad možda je nekome dosadan nakon tolikih godina ali to je već druga stvar. Oni nekadašnji tmurno sivi Mercedesi O 317 su stvarno izgledali jadno s tom bojom, ali ova narančasta je pravo osvježenje nakon njih i još uvijek izgleda dobro.
ZET je 2003. išao na promjenu boja vozila, više promjena kao sama sebi svrha nego neka stvarna potreba (ja volim reći da se po boji zna koji su busevi naši, a to su oni s kremastim krovom dok je ostalo valjda sve od banaka). Sve u jednoj plavoj boji bez krem-bijele na gornjem dijelu vozila i ne izgleda tako loše kod ovih novih niskopodnih buseva koji imaju velike staklene površine pa ispada zgodna crno-plava kombinacija. Ali kod buseva koji nisu niskopodni meni se čini prevelika ta plava površina koju dvobojna kombinacija "prepolovi" i djeluje skladnije.
Isto tako, ova tamnija nijansa plave boje se jače prlja kod ružnog vremena, jače "abšisa" nakon nekoliko godina i daleko se više ističe "šljiva" na busu nakon nekog popravka od sudara kad se pofarba poneki dio busa.
Dakle, čista promjena radi promjene, bez neke osobito praktične svrhe.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...