RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

Boki651

A to je samo moguće kod nas, nigdje drugdje, bilo jednom u Hr...

Berlingo

Citat: mivano  u Siječanj 27, 2010, 13:25:58
jučer unaprijed posipavane solju sve ceste po Drenovi, Kozali, čak i Pulcu - posipavane čak i lokalne uličice po G. Drenovi
a snijega nigdje >:(
dakle, bespotreban trošak, nigdje nisam čuo da se ceste posipavaju unaprijed
To stvarno ne pamtim. Vidio na svoje oci. I jos nesto sta je do sad nevidjeno na ovim prostorima. Jucer sam jos u Zagrebu slusao na radiu o proglasenim zimskim uvjetima na podrucju Opcine Viskovo. Vratim se ja nazad iza 17.00. Svagdje po Viskovu sve suho! Radio i dalje javlja isto (HR-HRT 2, Primorski radio, Radio Rijeka).
PITANJE: Zar nisu zimski uvjeti kad je na kolniku 5 cm ugazenog ili raskvasenog snijega?

I drugi presedan za povijest. Malo je O.T. pa vas unaprijed molim da mi oprostite. Danas oko podneva na A-6 kamioni s prikolicom i tegljaci s poluprikolicom mogli su iz Rijeke za Zagreb, ali ne u obrnutom smjeru. Ne sjecam se nikad takve situacije!

kico101

Citat: Berlingo  u Siječanj 27, 2010, 15:15:33

I drugi presedan za povijest. Malo je O.T. pa vas unaprijed molim da mi oprostite. Danas oko podneva na A-6 kamioni s prikolicom i tegljaci s poluprikolicom mogli su iz Rijeke za Zagreb, ali ne u obrnutom smjeru. Ne sjecam se nikad takve situacije!
na novom južnom kolniku postavljeni su burobrani, dok ih sjeverni kolnik nema, pa u slučaju jake bure kao danas imamo navedenu situaciju. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

jednom prije par godina je bilo javljeno da su zimski uvjeti proglašeni u Kostreni, a tada tamo nije bilo ni s od snijega
tako da se ne čudim

Bari

Neznam jel ovo već neko stavio, uglavnom iz današnjeg Novog lista
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/autotrolejeva-kontrola-prevrsila.aspx

Jasmina Grgić ogorčena zbog ograničavanja slobode kretanja njezinoj 14-godišnjoj kćeri

Kaznena prijava protiv Autotrolejeve kontrolorke
Kontrolorka je moju četrnaestogodišnju kći pitala osobnu iskaznicu koju nije imala kod sebe, te ju nije htjela pustiti iz autobusa

VIŠKOVO – Ogorčena ponašanjem Autotrolejeve kontrolorke naspram njezine četrnaestogodišnje kćeri, Jasmina Grgić jučer je u Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj – Drugoj policijskoj postaji Rijeka, predala kaznenu prijavu zbog ograničavanja slobode kretanja i protuustavnog zadržavanja.

Naime, Grgić se na ovakav korak odlučila ponukana ponašanjem Autotrolejeve kontrolke koja je, kako nam je kazala Grgić, bespotrebno maltretirala njezino dijete i bila bezobrazna i bezosjećajna prema djetetu i prema njoj.

– Mi živimo na gornjim Marinićima, a moja kći se u prošlu subotu u poslijepodnevnim satima s prijateljicom vraćala iz Rijeke autobusom, odnosno linijom 21. Kako je ona dijete koje se uopće ne vozi autobusom, ona je kod vozača kupila karticu, ali ne znajući koja smo mi zona, samo za prvu zonu, dok naša stanica spada u drugu zonu. Na stanici prije naše, na Marinićima, u autobus je ušla kontrolorka i pitala je kartu te je utvrdila kako zona ne odgovara. Tu su krenuli problemi, odnosno kontrolorka je moju kći pitala osobnu, odnosno dokument, što ova nije imala kod sebe, te ju nije htjela pustiti iz autobusa. Kći me nazvala na mobitel i ja sam htjela razgovarati s kontrolorkom, ali mi se ista nije htjela javiti na telefon. Autobus je produžio svojom rutom i odvezli su mi kći skroz do Brnčića, odnosno okretišta, gdje joj ponovno nisu dali da izađe iz autobusa dok ja nisam došla, ispričala nam je Grgić. Dodala je i kako je njezina kći bila šokirana i preplašena tim više što uopće nije znala gdje ju voze i gdje se nalazi.

Kada je naša sugovornica stigla u Brnčiće, kako nam je ispričala, kontrolorka opet nije željela razgovarati, a također nije željela pokazati niti službene isprave.

– Pitala sam kontrolorku da mi se predstavi i pokaže službenu ispravu što ona nije htjela učiniti, a nije mi htjela dati niti cvikalicu od djeteta na uvid. Smatram da se kontrolorka nije trebala ponijeti na ovakav način, tim više što je riječ o djetetu koje ima samo 14 godina i koje nije počinilo neki ozbiljni prekršaj. Isto tako, oni nisu smjeli moju kći i njezinu prijateljicu voziti skroz do Brnčića, a ako su željeli utvrditi identitet djeteta trebali su pozvati policiju i sve bi se jako brzo razriješilo tim više što je taj dan na Viškovu bio karneval i policije je bilo na svakom koraku, kazala je Grgić.

Napomenula je i kako je cijeli slučaj mogao biti riješen samo da se kontrolorka htjela javiti na mobitel i porazgovarati s njom.

Sa cijelom pričom odlučila je izaći u javnost ne zbog nje same, već kako se ovakve stvari više ne bi događale, odnosno kako se još neko dijete ne bi našlo u ovakvoj neprilici.

Grgić je o cijelom događaju obavijestila i Autotrolej, a prije no što se odlučila na podnošenje kaznene prijave provjerila je i koje su ovlasti kontrolora. Naime, ispostavilo se kako pravo na utvrđivanje identiteta ima samo policija, a bez obzira što djevojčica nije imala ispravnu putnu kartu kontrolori je nisu smjeli zadržati u autobusu i braniti joj izlazak.

Cijelom pričom bio je šokiran i direktor KD Autotrolej Željko Smojver koji se u prvom redu ispričao i majci i djevojčici.

– Ispitat ćemo sve detalje ovog slučaja i ako se ustanovi da su naši kontrolori pogriješili, odnosno da su postupili suprotno svojim ovlastima poduzet ćemo određene mjere u skladu sa našim internim pravilnikom. Ovom bih prilikom također naglasio kako naši kontrolori znaju pravila ponašanja i kako se mi u Autotroleju trudimo da se prema našim korisnicima odnosimo s izuzetno visokim kriterijima, tako da zaista čudi što se nešto ovako uopće dogodilo, kazao je Smojver.

Naglasio je kako će u Autotroleju biti poduzeti svi koraci kako se ovakvi slučajevi više ne bi ponavljali.

Kristina DANILOVIĆ PRIJIĆ

KREPAT MA NE MOLAT !

Berlingo

Citat: nukleusri  u Siječanj 26, 2010, 23:50:58
Citat: ikar  u Siječanj 26, 2010, 21:28:45
Kontrola se manje-više uvijek obavlja u vanjskim djelovima prigrada sa Cliom (ne sjećam se točno tablice)
RI497OI  ;)

kico101

Citat: Berlingo  u Siječanj 27, 2010, 20:37:15
Citat: kico101  u Siječanj 27, 2010, 16:26:58
Citat: Berlingo  u Siječanj 27, 2010, 15:15:33

na novom južnom kolniku postavljeni su burobrani, dok ih sjeverni kolnik nema, pa u slučaju jake bure kao danas imamo navedenu situaciju. ;)
Uvjeren sam da sam cuo kako sam napisao. Iz Rijeke se moglo u Zagreb! Biti ce vjerovatno da se radi o katastrofalnoj greski mlade i napuhane voditeljice. Izvor necu navesti.
Ponavljam: ne radi se o grešci, već je situacija takva da kod jake bure, južni kolnik štite burobrani, a sjeverni ( prema Rijeci ) ne, jer je konstrukcija nadvožnjaka takva da bi ugradnjom dodatnog tereta bila ugrožena sigurnost prometa. Molio bih prije nego se počne sa kritikama da se provjere sve važne činjenice, a ne da Forum postane tužibaba bez argumenata!

Shole

A osim toga, i posipavanje "unaprijed" je najnormalnija stvar.  Pa neće valjda sipat cijelu Rijeku i okolicu kad padne 10cm snijega, odnosno kad je već prekasno.   Stvarno se babuskare i samo da vam je tračat i ogovarat.  Svi su se spremili na najavljeni snijeg da ih ne iznenadi ko zadnji put i vi opet njurgate.  A prošli put vam isto nije valjalo kad se nisu pripremili, i onda su bili debili jer ih je iznanadio snijeg koji je najavljen.

Berlingo

Ma kakva tuzibaba? Nego cudno je. Vjerovatno grjesim (ispricavam se unaprijed) ali ne sjecam se nikad zimskih uvjeta u jednom smjeru. Cudno mi je.

Berlingo

Citat: Shole  u Siječanj 27, 2010, 23:26:36
A osim toga, i posipavanje "unaprijed" je najnormalnija stvar.  Pa neće valjda sipat cijelu Rijeku i okolicu kad padne 10cm snijega, odnosno kad je već prekasno.   Stvarno se babuskare i samo da vam je tračat i ogovarat.  Svi su se spremili na najavljeni snijeg da ih ne iznenadi ko zadnji put i vi opet njurgate.  A prošli put vam isto nije valjalo kad se nisu pripremili, i onda su bili debili jer ih je iznanadio snijeg koji je najavljen.
Ma evo vama vas forum pa pisite sto god zelite. Hvala, bilo mi je zadovoljstvo druziti se s vama!
Lijepi pozdrav!

mivano

stoput si dosad odlazio, ti ko Lino Červar ;D

Shole

Al sad je stvarno za ozbač.
Ko Mamić je.

Vrag zel i kokošinjac

Boki651

Za sutra navečer je vrlo vjerojatna mogućnost snijega riječkom prigradu i višim dijelovima grada, opširnije na RW portalu.

kico101

Citat: Boki651  u Siječanj 29, 2010, 20:13:14
Za sutra navečer je vrlo vjerojatna mogućnost snijega riječkom prigradu i višim dijelovima grada, opširnije na RW portalu.
A da i ovdje otvorimo temu kontra snijega? ;D

Boki651

Hehe možeš, ako hoćeš  ;D
Samo izvršavam ono što sam obećao Dragecu, najavu potencijalno zanimljivih vremenskih situacija. :)