RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

BARCODE

Malo mi je sve to sumljivo zašto dotična gospođa nije izašla na slijedećoj stanici, a ne došla kod vozača provjeravati ispravnost zvona. U tom autobusu postoje 23 tastera za zvonjenje samo treba podignuti stražnjicu sa stolice barem 100m prije stanice. Još jedna bitna činjenica nije vozač ustao sa sjedala i došao je iza vrijeđati nego je ona došla kod njega utjerivati pravdu i prošla kako je prošla. U 99% slučajeva putnici bahato nastupaju i uopće me ne čudi da nekada dobiju odgovore kako zaslužuju. Iskreno mi je žao da je do toga došlo jer na kraju jedino će VOZAČ biti KAŽNJEN.  
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

Ruske

Citat: conecto  u Studeni 10, 2010, 18:29:46
Jer mi znamo - vozaču zvoni (ako zvoni) samo jednom...

ako su novi busevi da, ali ako je 220/240 ili sl. onda mozes zvoniti do mile volje, evo neki dan je bila guzva u busu, vozio sam se par stanica naprijed kod sofera i neki klinci su zvonili redovno svakih 5 sekundi i stvarno svaka cast soferu, jer bi ja zaustavio bus, isamarao klince neotesane koji zvone konstantno...

BARCODE

Da ima i toga baš mi je drago da si to primjeto. Jednom mi je jedna starija gospođa priznala da na starim manovima stišću zvono i 10 puta prije stanice, ali ne da vozač čuje jer se zvono jako dobro čuje nego da bi isprovocirali vozača da počne galamiti eto toliko o "putnicima" ograđujem se od onih koji su fer i pošteni, ali ima šljama i smeća u autobusu koliko te volja.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

421

Citat: BARCODE  u Studeni 10, 2010, 19:35:24
Malo mi je sve to sumljivo zašto dotična gospođa nije izašla na slijedećoj stanici, a ne došla kod vozača provjeravati ispravnost zvona. U tom autobusu postoje 23 tastera za zvonjenje samo treba podignuti stražnjicu sa stolice barem 100m prije stanice. Još jedna bitna činjenica nije vozač ustao sa sjedala i došao je iza vrijeđati nego je ona došla kod njega utjerivati pravdu i prošla kako je prošla. U 99% slučajeva putnici bahato nastupaju i uopće me ne čudi da nekada dobiju odgovore kako zaslužuju. Iskreno mi je žao da je do toga došlo jer na kraju jedino će VOZAČ biti KAŽNJEN.  
Utvrditi ispravnost tipki najave trebalo bi učiniti što prije, jer tada sve optužbe prema kolegi  padaju u vodu usprkos teškim riječima koje su pale (ako).
Pitanje je da li se vjeruje djelatniku koji radi u Troleju xy godina i dokazao se svojim radom  ili putniku koji povremeno ili stalno koristi usluge na krivi način.
Utvrditi da li je dotična novinarka imala važeću prijevoznu ispravu u navedeno vrijeme. I na kraju:
Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Članak 162.
(1) Osoba koja se prevozi vozilom ne smije ni na koji način ometati vozača u upravljanju vozilom, niti utjecati na vozača da upravlja vozilom na način kojim se smanjuje sigurnost prometa.
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj osoba koja postupi suprotno stavku 1. ovoga članka.
Dakle, po meni sve je jasno i VOZAČ NE SMIJE BITI KAŽNJEN!
Gdje su Sindikati i Udruge koje imate u Troleju? Pravnici neka odrade taj dio priče.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ruske

ja nisam vec jako jako jako dugo primjetio da tipkalo ne radi u busevima, a hvala bogu vozim se svaki dan skoro...

stvarno ako im nesto radi besprijekorno, onda su to tipkala ;D svaka cast!!! tako da ove farse kao nije cuo, ne radi zvono padaju u vodu...

radi uvijek, bio to 412, bio to 723!

jedino sad neznam dali na mercedesima radi i ona crvena kontrolna zaruljica iznad km/h koja oznacava sa kojih se vrata zvonilo...jer ako to ne radi, moze se dogoditi da sofer zbog buke nije cuo zvono (koje je na nekim mercedesima jako kratko, dok na vecini vidim da su promjenili i stavili ono malo duze i glasnije)

Shole

Citat: 421  u Studeni 10, 2010, 19:31:48
@dragec52
Počeo si prakticirati "bijeli štrajk", ali nikakva svrha ako to ne rade SVI kolege. Sad treba biti jedinstven u obrani digniteta vozačke struke i (do)pokazati da su svi putnici isti.Žalosno i jadno da se  jedna putnica, intetektualka i upravo ona kao osoba koja treba biti u funkciji širenja istine i uputstava kako se ponaša u sredstvima javnog prijevoza, poziva na to što je novinarka!

Kad bi se SVI VOZAČI ponašali tako jedno vrijeme (bijeli štrajk-sve po PS-u) nastao bi opći kaos jer se i ovako sa svim našim egzibicijama i bravurama jedva stižu vozni redovi na većini linija. Tad bi nastalo totalno sranje, a najviše bi nastradali sami vozači jer nebi uspjeli uhvatit ni onu mizernu minutu za protegnut noge na okretištu, a putnici bi negodovali dan dva i onda se priviknuli. Dajte nam više napravite te vozne redove kako spada pa da nemamo 5 minuta samo na papiru, nego i u zbilji.

dragec52

Poštovani moj kolega 421. Kolega je već dao izjavu / koju sam ja pročitao/ i nažalost na svoju štetu ne misleći o posljedicama po njega. Ujeren sam da će Ruk. prometa Autotroleja donijeti odluku o disciplinskoj  mjeri na najpravedniji način bez namjere da mjera bude drastična i svima nama za primjer. A sam slučaj MOŽE i TREBA svima nama da posluži za primjer kako se verbalni duel može pretvoriti u nočnu moru. Mada se stječe dojam da je sve to preagresivno i ishitreno djelovalo. Skidanje sa linije, davanje iskaza i puhanje alkotesta. Sumnjam da bi se tako postupilo i reagiralo da putnik nije novinar NL i ništa se nije postiglo, članak je izašao šteta za firmu je učinjena i JEBEŠ IZVINJENJE niš koristi od njega. Odi na stranicu NL i pročitaj reakcije čitatelja na taj članak. Popljuvali nas a mi se njoj javno izvinili. Sindikat spominješ , baš dobro da si ga spomenuo baš sam imao problema sa probavom  >rigoleto< UHHHH sad mi je malo lakše.

Shole

Koliko je sindikat moćan u trenutku nakon što je kolega potpisao izjavu ?  Da je odbio potpisat, konzultirao se s pravnicima ...... onda možda da, ovako neznam baš

dragec52

OOOOOOO Bože moj nisam niti skužio podjebicu  "Bijeli štrajk". Misliš da je to štrajk NE to je SAMOZAŠTITA izbjegavanje eventualnih konfliktnih situacija - DALI je ili NIJE netko pozvonio -DALI da stanem ili NE.
Više nema dvojbe i razmišljanja - stani Dragec na svakoj stanici sačekaj 10 sekundi otvaraj sva vrata i boli te karapampulos za sve i neću imati potrebe nuditi pušing putnicima.

Ruske

koji put je tako bolje, proc linijom tankog otpora...pametniji popusta

421

Nije podjebica! good_boy Nego iskazivanje stava da vozači mogu i drugačije!
Pa kad budu svi kasnili makar nauštrb svojeg zakonom zagarantiranog petminutnog odmora, valjda će nekome doći iz pete u glavu da vozači nisu otirači.
Uvijek sam se gnušao sakrivanja iza svog zanimanja i veza te raznoraznih "značkica" i pozivanja na moćnike.
Šteta je napravljena, ali ostali kolege  trebaju izvući pouke!
Nadam se da to nije početak "copy-paste" ZETa i događaja u metropoli po pitanju prijevoza.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Ruske  u Studeni 10, 2010, 20:51:18
koji put je tako bolje, proc linijom tankog otpora...pametniji popusta
Kad iznimka postane pravilo, teško se sjetiti što je i kad bilo prvo!
Ovako-ionako sve prolazi preko vozačkih leđa.

Shole

Citat: 421  u Studeni 10, 2010, 20:54:33
Pa kad budu svi kasnili makar nauštrb svojeg zakonom zagarantiranog petminutnog odmora,

Daj molim te izvadi malo ovaj dio negdje na netu pa mi pošalji.  Ustvari pošalji u Autotrolej, oni valjda neznaju za to

Ruske

evo sta se pise na jednom forumu:

"Jos saznajem iz provjerenih informacija da je ta zenska iz NL doslovno gnjavila kolegu da objavi clanak... Sta su ti veze a?  Sad jadan covjek ima problema zbog frustrirane glupace..."

Mirta

Kao putnica dajem svoju podršku vozaču. Zašto?
Potrebna je visoka razina samoljubivosti pa ne vidjeti svoje pogreške, nego samo tuđe. Svi mi, svatko na svome poslu, imamo lošije dane. I moramo poći od sebe i od svojih postupaka. Ugroziti nečiju egzistenciju zbog nevažnog događaja, zbog jedne propuštene stanice (svejedno iz kojega razloga), prijaviti čovjeka upravi njegove firme i o tome izvijestiti novine – u najmanju ruku nije ljudski.
Putnica je već dobila ispriku koju (možda) nije i zaslužila. Vozač je svjestan da neke riječi nije smio izreći.
Nadam se da će uprava Autotroleja naći snage i načina kako ne bi rigorozno kaznila svoga vozača. 
Nikad ne reci:"Nikad!".